6 Eylül 2015 Pazar

Güneş Tutulması (13 Eylül 2015) - Astrolozi


13 Eylül günü saat 09:41'de 20 derece Başak burcunda parçalı bir Güneş Tutulması yaşayacağız. Tutulma Güney Afrika, Atlantik, Hint Okyanusu, Antartika'dan izlenebilecek. İstanbul saatine göre 07:40 başlayacak tutulma 09:41'de tam kavuşumun ardından, 12:05'te son bulacak.


başak burcunun son dekanatında oluşacak olan Güneş Tutulması, kadim astrologlar tarafından hastalıklarla, kıtlıkla, ekonominin bozulması ile ve bunun yanında fırçaları, kalemleriyle yaşayan ressamlar, yazarlar (şimdiki zamanda ayrıca gazeteciler) ile ilişkilendirilmiş; bu kişilerin hayatlarında tersliklere, sürgünlere uğrayabilecekleri öngörülmüş. Genel olarak Başak burcu ve Değişken burçlardaki etkisi ise yaşam ve detayları başta olmak üzere insanların durumu ve ticaret ile ilgili. Tutulma haritasında Güneş ve Ay kavuşumunun haritanın doğu kısmında duruşu için ise, etkilerinin ilk 4 ay içinde hissedilir olacağını savunmuş eskiler. Bu birleşme, genel üretim ve oluşum dönemleri açısından müşterek sıkıntı dönemleri olarak adlandırılmakta. Ülkemizden izlenemeyecek olması için ise gözün görmediğine kalp üzülmezmiş demek isterdim ama ülkemizin Başak burcu hattında olması nedeniyle etki altında olduğumuzu ifade etmek durumundayım.


Tutulma günü ise yukarıda Güneyş/Ay hattını takip edebileceğiniz gibi doğuda Hindistan'ın Delhi bölgesi, güneyde Kudüs, batıda ise Yunanistan, Macaristan, İsviçre, Kuzey İtalya, Güney Almanya ve Fransa bu gökyüzü olayından etki alacaklar.


Evet, gelelim detaylara.. 20 derece Başak burcundaki Tutulmanın Yükselen derecesinde 24 derece Terazi burcunu görmekteyiz. Yükselen'de Arcturus ve Spica sabit yıldızları var; genel olarak pozitif etkilere sahipler. Yöneticisi Venüs'ün Mars ile kavuşumu ve Merkür ile yaptıkları ılımlı açı nedeniyle teknik ressamlık, mimari ve sanatsal yetenekler, moda sektörü ve uluslararası başarılara işaret edebiliyor bu yıldızlar. Zuben Elschemali ile olan paralel Yükselen açısı ise toplumsal kuralları hiçe sayarak reform yaratma arzusuna işaret ediyor. Yani bir çoğumuz için başarı vaadeden bir görünüm diyebiliriz. Hele ki Şans Noktası'nın da Asc'ye yakınlığı epey keyifli. Asc yöneticisi Venüs dedik ya; o derecede de Dubhe'yi görüyoruz; tutkulu, ihtiraslı sevgiyi anlatmakta. Bunlar haritanın parıldayan köşeleri. Bu arada Tutulma Ay Menzilleri'nden Sufra durağında; Başak burcunun 16. derecesinden başlayan bu durak olumsuz etkili olarak kabul edilmiş. Ahlaksız işlerin başlaması, ahlaksız insanlarla bir arada olmayı anlatmakta.

Tutulma derecesinde ise Denebola yerleşmiş; burada negatif etkiler var. Özellikle bu yıldız Güneş ile kavuştuğunda iyi giden bir olayın tersine dönmesine işaret etmekte. Kazanılan ün felaketler sonucu kaybedilebilir;istenmeyen iş ortakları, hayal gücü eksikliği umutsuzluğa dönebilecek hevesleri anlatmakta. Hemen Tutulma'nın yöneticisi Merkür'e göz atınca 12. evdeki zorlu durumu ve 4 Nisan 2015'teki Ay Tutulması derecesinde yerleşmiş olduğunu görüyoruz; hani şu meşhur Pluto ve Uranüs karesine göbekten dalan etkili Tutulma. Sanki o zaman dediklerimi yaptınız mı? Listeyi tamamladınız mı? der gibi gökyüzü.  Zaten o Merkür de Algorab gibi zorlu bir sabit yıldızla beraber; yalanlara, kötü niyetlere, maddi ve ekonomik güce ama şeytani bilinçaltına işaret etmekte. Tehlikeli bir yıldız. Merkür'ün az önce bahsettiğimiz Venüs ve Mars destekli olması ama 12. evdeki geri harekete hazırlanır duruşu ve Uranüs karşıtlığı ile sanki aşırı ihtiras yüzünden, ünlü isimlerle ilgili üzücü haberler alabileceğimizi görüyoruz. Bazı tutuklamalar, iflaslar, zorlanma haberleri basın yoluyla duyulacaktır. Bu haberler 4 ay içinde gündem oluşturabilir; bu kişilerin kalem tutan kişiler olması ise büyük ihtimal. 

Tutulmaya 150 derecelik ve  yöneticisi Merkür'e karşıtlık yapan Uranüs dokunuşu isyanlara, grevlere, uyuşmazlıklara, insanların yer değiştirmelerine, kırılmalara neden olabilecek ani felaketlere izin verebilir. Ben bunu Suriye mülteci sorunları olarak almaktan yanayım; bir yeni felaket senaryosu çizmek istemiyorum. Tutulmanın Chiron ile karşıtlığı, aslında kendimizle yüzleşmemiz. Şahsiyet bilinci ve gerçekte kim olduğumuzu sindirmiş olmamızın önemine işaret etmekte. Belki de tüm bunları kendimize yaşatmamamızın altındaki tek neden kendimiz ve abartılmış, temeli sağlam olmayan, ulaşamayacağımız hedeflerimizdir. Bu tutulma etkisi ile işte sallanma tehlikesi yaşayacak olanlar bu kişiler olacaktır. Hızlı gelişim süreçleri maalesef temeli oturmadan yükselen gökdelenler gibi.. En ufak bir sarsıntı da yıkılma tehlikeleri olan.. Bunlar ülkeler, firmalar, ilişkiler, koalisyonlar vs. herşey için söylenebilir. Önemli bir dönemsel açı olan Jüpiter ve Neptün karşıtlığının aktif olması da kafalardaki bulutları yoğunlaştırıyor; kaygıların, endişelerin yanlış yaptırmasına ramak var. Bu görünüm bir takım tuzaklara, düzenbazlıklara, entrikalara işaret ettiği gibi bu durumların artması söz konusu. Bunun yanında şiddetli su baskınları, fırtınalar, yöneticilerle toplum arasında oluşabilecek aşırılıklara, abartılara da işaret etmekte. Büyük oynayanın, kaybı da büyük olabilir; tabii eğer, ne dedik, temel sağlam değilse.. Bu bağlamda Chiron oldukça önemli hale geliyor; yetersizliklerimizi, hatalarımızı, tüm eksikliklerimizi kabul etmek ve hırs, ihtiras olarak beslememek. Bu zorlanmaları yüzleşmeleri çözüm odaklı hale getirebilmek yani hatalardan dersler çıkarabilmek çok ama çok önemli; gerçek şifa işte tam bu noktada.

Haritada Yükselen'in yücelme yöneticisi hem de Tutulmanın yöneticisi ile Merkür ile 45lik açısı nedeniyle ben Satürn'ü de önemsemekteyim; bu noktada da hala etkili olan Toliman - Bungula yıldızını görüyoruz. Okültik, filozofik öğretilerin yanı sıra acımasız bir öğretmeni temsil etmekte; bilgelik oluşturmak adına sopasını sallayan biri gibi, döve döve de öğretirim misali. Bakış açılarımızın aynen ezoterik bilgilerdeki gibi Bütün'e hizmet eder olması bir çok sorunu aslında çözecektir. Bu tutulma 125 saros numaralı; benzeri ise 1997 Eylül ayında olmuş. O yıla geri döndüğümzde ilginç olaylar var. http://blog.milliyet.com.tr/1997-yilinin-onemli-gunleri/Blog/?BlogNo=34874 adresinden öğrenebilirsiniz. İsimler olaylar bana oldukça ilginç geldi.

Tutulmaların Başak ve Balık aksına geçmesi ile toprak ile ilgili kavramların önemini vurgulamakta. Artık savaşlar toprak için; sınırlar gevşiyor, hatta belki değişiyor. Bu konum yukarıda bahsettiğimiz sabit yıldızlarla da bağlantılı olarak yazan çizen, hayal gücü ile iş yapan sektörlerde problem oluşturabilir; kısıtlamalar söz konusu olabilir. Aşırı kontrolcü mekanizmalar güç kaybedebilir. Skandalları ve sahtekarlıklar ayan beyan yaşanabilir; zira haritada önemli göstergeler hep değişken gruplarda. Hızlı verilecek, temeli olmayan kararlar ise felaketlerle sonuçlanabilir. Açıların çoğunun ekonomiyi işaret etmesi; temelsiz kararların, hatalı, günü kurtarıcı hamlelerin bizleri kayba sürükleyecği ise aşikar. Bireysel egoyu öne çıkaracak hamleler, kendi gemimizi kurtarma çabaları problemlerin büyümesine işaret etmekte. Toprak grubunun fazlalığı ise istikrar elde edebilmek umutlarımızı, ideallerimizi somutlaştırmak adına aslında önce kendimizle yüzleşmemiz gerektiğini ve sınırlarımızı iyi belirlememiz gerektiğini fısıldamakta. Titiz, endişeli hatta takıntılı Başak burcunun kontrol etme isteği biraz törpülenmeli.



Uranyen olarak yorumlamaya çalışırsak Güneş/Ay noktasının İsis ve Chiron ile tetiklendiğini, karşıda ise Hekate ve Pandora'yı görüyoruz. Bu aks, Pluto/Merkür - Satürn/Admetos, Düğümler - Jüpiter/Neptün ve Uranüs - Mars orta noktalarını tetiklemekte. Masalların sonuna geliş gibi.. Önemli yol ayrımları, ayrılıklar, içten içe büyüyen kopuşlar, hayal ürünü bilinçsiz tutkular sonucu elden kayan fırsatlar hatta kumdan kalelerin yıkılması gibi yorumlamak isterim. Bir nevi İlahi Adalet gibi. Mantık ve duygularda denge yoksa, temel maalesef sağlam olmuyor. Bu hattın ayrıca Posiedon - Mc orta noktasına denk gelmesi de oldukça manidar; ilahi kıvılcımlara, idrake sahip olanlar için önemli başarılar vaadediliyor. Ancak boyundan büyük tutkular, hatalara, karmaşalara ve sonlara neden olabilir; artık hepimiz önemli yol ayrımlarındayız.. Sınırlarımızı bilmek, korumak, gücümüzü ve kudretimizi abartmadan, kullanmak, büyük başarı getirebilir.

Ülkemiz açısından da kısaca fazla teknik olmadan şunları söyleyebiliriz. 4. evde olan Tutulma muhalefet partilerinin, yeraltı ve doğal kaynaklarımızın, tarım ürürlerimizin etki altında olduğunu söyleyebiliriz. Madenlerle ilgili bazı davalarda önemli gelişmeler kaydedilebilir, muhalefet partileri güç kazanabilir, önemli ünlü yazarlar, gazeteler, yayıncılarla ilgili soruşturmalar tutuklamalar oluşabilir, komşularımızla, etnik gruplarla ilgili sorunlar büyüyebilir ki, perde arkasında farklı oyunlar anlaşmalar oluşabilir. Konuşmalar amacını aşabilir. Mc'deki Neptün ve Ic'deki Jüpiter karşıtlığı, seçimlerle ilgili olarak belirsizliklerin devam etmesine, aşırı kontrolçü ve ihtiraslı yönetim şeklinin halk üzerindeki baskıyı arttırmasına, ekonomik zorlanmalara, yanıltıcı, günü kurtarıcı hamlelerin daha sonra daha büyük karmaşalara neden olabilmesine işaret etmekte. Kalıcılık isteyen yöneticilerin belki Başkanlık sistemi ile ilgili ısrarlarının devamını da harita etkilerinden görmekteyiz. Halen daha hayalci ve temeli olmayan tutkulu hedeflerin halkın üzerinde önemli baskı oluşmasına şahit oluyoruz. Ancak işleyen İlahi Adalet'in artık yavaş yavaş devreye girmesi ancak gelişmelerin kadersel nitelikte olmaları, maalesef yaşanacak ve görülecek daha durumlar olduğunu, ama kumdan kalelerin de yıkılabileceğini söyleyebiliriz. Ancak gözyaşı ve üzüntü maalesef daha devam edecek gibi görünmekte.



Astrolozi


1 yorum:

  1. instagram takip programı nedir? Instagram Programı, Instagram takipçilerinizi takip etmenizi ve sizi kimlerin takip ettiğini görmenizi sağlayan bir araçtır. Ayrıca size en iyi takipçilerinizin ve sizi takip etmeyenlerin bir listesini sunar.

    YanıtlaSil