17 Eylül 2015 Perşembe

17 Eylül 2015 - Astrolozi


Ay, yeni güne Akrep burcunda giriyor; sessizce kendi yolumuzda ilerlemeyi tercih edeceğimiz ancak kışkırtıldığımızda ise kuyruğumuzdaki iğnemizi devreye sokabileceğimiz etkiler altındayız. Derin düşünceler, kuvvetli sezgiler, hayatı ciddiye almalar hep bu burcun özellikleridir. Muazzam bir dayanma gücü ve iradeli davranışlar sayesinde karşımıza çıkabilecek engellere rahatlıkla göğüs gerebiliriz. Başkalarının desteğini hak ettiğimizi düşünmek ise kolaylaşabilir. Kendimizden olduğu kadar diğerlerinden de beklentilerimiz bugün yüksek olabilir.

09:53'te Jüpiter ve Neptün karşıtlığı kesinlik kazanıyor; oldukça uzun soluklu bir transit. Önümüzdeki bir kaç ay bizleri zorlayacak görünmekte. Dinsel yönde idealizmi destekleyici ve mistik yönde ilgi arttırıcı olduğu gibi bu yönde pratik yapma dürtüsü oluşturabilir. Ancak çoğu zaman mantık dışı istekler oluşabileceğinden sonuca ulaşmak ise zorlaşabilir. Bazı durumlarda aşırı abartılı, şişirilmiş ama içi boş konular gündeme gelebilir. Bilinçaltı ve hayal gücümüzü zayıflatabileceğinden değişik rüyalara, gerçekleri unutturucu hayallere sürüklemeye, içki, uyuşturucu gibi maddelere meyil etmeye, sinirsel, psikolojik eğilimlere itmeye müsaittir. Bazı durumlarda alçakgönüllülük abartılabilir ve aşırı duygusallık ve yanlış sempatiler kapılarak başkalarına uyma, dinsel öğretilere veya konulara bulaşmaya yol açabilir. Birinin cazibesine yenilerek peşinden gitmek, yardım etmek mecburiyetinde kalınabilir. Bu transit süresince disiplini elden bırakmamak, realite ile bağları sıkı tutmak, hayal gücümüzü kontrol edebilmek çok ama çok önemlidir. Aksi halde yanlışlıklar diyarında kendimizi buluverebiliriz..

Ay, yukarıdaki açıya önce 10:46'de Neptün üçgeni ardından 10:48'te Jüpiter sextili ile destek verecek; sabah bu saatlerde daha dikkatli olmakta fayda var tabii.. Bazen aşırı iyimserlik, aşırı hayalcilik suistimal edilmemize de neden olabilir.

20:51'de Ay ve Pluto arasındaki ılımlı etkileşim sayesinde duygularımızda derinleşme oluşabilir. Olayların ardındaki gerçekleri merak edebilir, araştırma yoluna gidebiliriz. Bir fikri kafaya takabilir ve tutku, ihtiras yükselmesi yaşayabiliriz. Her şeyde olduğu gibi bu konularda da aşırıya kaçmamak en doğrusu olacaktır. Güç ve irade bu saatlerde çok daha aktif çalışacaktır.

21:09'da Merkür, 9 Ekim'e kadar sürdüreceği geri hareketine start verecek. Bu gezegen, anlamlandırma kabiliyetinin, aklın ve iletişimin gezegenidir. Retroda olduğunda düşünme tarzı daha içten ve daha duyarlı olacaktır. Diğer insanların duygularını ve düşüncelerini sezme kabiliyeti verebilir. Bu özellik her hangi bir olaylda sonuca varmadan önce, daha iyi düşünüp, daha iyi karar verebilmemizi öğütler. Bazı durumlarda duygularımızı ve amaçlarımızı açıklamakta zorluk çekebiliriz. İletişim alanında noksanlıklar, cihazlarda arızalar oluşabilir. Terazi burcunda oluşundan dolayı, özellikle ikili ilişkiler, diplomasi, politika, adalet, hukuk, anlaşmalar, sözleşmeler, fikir birlikleri konusunda sorun yaratıcı, geciktirici çalışabilir. Yanlış anlamalar, yanlış adımlar, hatalı alış verişler oluşabilir. Bu süreçte geriye dönük bu tarz işlerimizi detaylandırarak bitirmeye yönelik çalışmalar yapmak en doğrusu olacaktır. Aklımıza düşeni direkt söylemek yerine üzerinde biraz muhakeme yapmak çok daha doğru olabilir. Yeni girişimler, adımlar, ortaklık, evlilik alanlarında başlangıçlar pek tavsiye edilmez.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder