27 Ekim 2015 Salı

27 Ekim 2015 - Astrolozi


15:04'te Boğa burcunda bir Dolunay gerçekleşiyor; dünyamızı temsil eden ilk burç olan Boğa, temel ihtiyaçlarımızı sembolize etmekte.. finansal, maddesel vs... Haritalarımızda Boğa burcunun olduğu alanlar ise daha sabırlı, dayanıklı, pratik ve daha becerikli olmamız gereken yerlerdir. Malum bu Dolunay aynı zamanda bir Süper Ay; dünyamıza olan uzaklığı oldukça az. Bulunduğu derecede ise Ay'ın duruşu çok ama çok güçlü.. Dolayısı ise oldukça hissedilir olacak.

Boğa ve Akrep karşıtlığı benim malım senin malın arasındaki dinamiği yükseltecektir. Bilinçaltımızda duygusal güvenliğimiz ise Satürn 150'liği sayesinde sanki yıkılıp gidecekmiş gibi hissettirebilir; bu konum bizlere korku, endişe verebilir. Yaşamlarımızda eksik olan, ağır ilerleyen, kıt olan detaylar, kendimizi suçlamamıza neden olabilir. Ancak parıldayan Neptün desteği içimizdeki Öz ile bağlantıyı sağlayacağından önümüzdeki 15 günlük süreçte duygularımızla, tattıklarımızla, dokunduklarımızda, duyduklarımızla, kokladıklarımızla An'da buluşmanın önemi büyük. Bu anımıza şükretme adına olumlu enerjiler var. Yaşamlarımızda hangi alanlarda çiçekler açıyor, neresi meyve veriyor, umutlar nerelerde yeşeriyor, Dolunay'ın ışığı ile derinlerimizi görebileceğiz.

Dolunay'ın patronu Venüs, Başak burcunda; Jüpiter ve Mars ile beraber hareket etmekte. Başak eğer mükemmele ulaşamazsa kendini yaralı hisseder; hele ki tam karşılarında Chiron oturuyorsa. Canımızı yakan yer aslında elde edemediklerimiz. Mars, ne istediğimizi, ne için mücadele ettiğimizi; Venüs ise yeteneklerimizi sembolize etmekte. Jüpiter ise bunları büyütüyor.. İşte Dolunay'ın can alıcı yeri burası; altın anahtarın saklandığı yer.. Kilitleri açabilmek adına öz sevgiye, özgüvene ve motivasyona ihtiyacımız var. İyileşmek, şifa bulmak adına kilit nokta tam burası. Dış maddesel dünyadan biraz sıyrılabilir, içimizdeki bu niteliklerle bağlantı kurabilirsek önümüzdeki kapılar tek tek açılacaktır. Önce içimizdekileri onarmak, sabitlemek, düzeltmek, içimizdeki dengeyi kurabilmek ve tabii sağlamlaştırmak.. Derinlerimize inmemiz gerek.. yüzeyde gösterdiğimiz tepkilerin altında yatan korkuları bulalım.. neden ve niye endişe ediyoruz; bunların mantıklı sebepleri var mı? Halbuki tüm tepkilerimizi dış dünyanın da etkisi ile otomatiğe bağlamışız, anlam vermesek bile endişeler, korkular duyuyoruz. Alışkanlıklar, bağımlılıklar bizleri tutsak etmiş.

Derinlerimizdeki sevgiyi, teslimiyeti, affediciliği hele ki merhameti harekete geçiremezsek, madde dünyasında da bunları yansıtacak eş zamanlı fırsatlara asla ulaşamayız. Öz'ümüz bir, tek.. Sen iyi ve mutlu isen, Ben de iyi ve mutlu olurum; benim, senin gibi ayrımların olmadığını artık farkedelim. Korkularımızla yüzleşelim, karanlık, dibe itelediğimiz çöplerimizden kurtulalım. Arınalım, Dolunay'ın ışığı ile yıkanalım, temizlenelim ve özgürleşelim...


Maddesel dünyadan haberleri ise http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2015/10/boga-dolunay-27-ekim-2015-astrolozi.html adresindeki yazımda vermiştim.. Keyifle ve sevgiyle okumanızı, belki önlem almanızı niyet ediyorum.. Her zaman Aşk'ta ve An'da kalmanız dileği ile...


Astrolozi


2 yorum: