18 Aralık 2015 Cuma

18 Aralık 2015 - Astrolozi


Gün içinde Ay'ın Balık burcundaki seyahati etkili olacak; duyarlı, idealist ve ileriyi gören davranışlar içindeyiz. Sezgilerimizin aktif olması medyumik yeteneklerimizi ortaya çıkarabilir. Ara sıra inatçılığımız tutsa da genel de iyi huylu olmaya meyil,  ilişkilerimizde geçinilir olmamıza yardım edebilir. Kendimize olan güvenimiz gün için zayıf olabilir; utangaç çekingen davranışlar sergileyebilir, fazla göz önünde olmak istemeyebiliriz. İhtiyacı olanlara yardım isteği ve söylenenlere çabuk inanmamız suistimallere de bizleri açık hale getirebilir; dikkat.

01:22'de Ay ve Chiron kavuşuyorlar. Gerçekten sarıp sarmalayan şifa veren bir enerji. Özgüven eksikliğimizle başımız daha da derde girse de yardımlaşma, karşılıksız birileri için bir şeyler yapabilmenin faydalarını görebiliriz. İçimize dönerek, hatalı yanlarımızla yüzleşmek yaralarımızı iyileştirebilir, daha affedici ve fedakar dürtüler içinde olabiliriz.

10:41'de gerçekleşecek Ay ve Jüpiter karşıtlığı egomuzu yerine fazlasıyla getirebilir ve kendimizi dev aynasında görebiliriz. Özellikle ilişkiler konusunda bazı problemleri küçümsemek, yok farzetmek mümkün. Özgüven açısından egonun dengeli kullanımı şart olduğundan bu dengeleri bozmamak da önemli; unutmamak gerek. Benim bildiğim en doğrusudur iddiaları her zaman işe yaramayabilir. Aşırı iyimserlik bazen detayları da atlamamıza neden olabilir.

Gün boyu etkili olacak Güneş ve Düğümler arasındaki kare açı 16:56'da kesinleşiyor. Ay da bu açıya Kuzey Düğüm ile 17:12'de kavuşup, 17:14'te Güneş ile kare içine girerek destek veriyor. Biraz zorlayıcı bir görünüm. Özellikle ilişkiler konusunda yükselebilecek agresyonlara, mücadelelere neden olabilir. Duygularımız ve mantık arasındaki dengeyi bozabiliriz ve ruhsal tansiyonumuz yükselebilir. Alınganlıkğımız artabilir ve geçmiş tecrübelerimizi kafaya takarak kendimizi mutsuz ve hasta hissedebiliriz. Küçük problemler dükkat edilmezse krize dönüşebilir. Kendimizi haklı görmek, hakkımızın yenildiğini düşünmek, hedeflerimiz yolunda ilişkilerimiz nedeniyle ilerleyemiyormuş gibi düşünmek çok kolaylaşabilir. Negatif düşünceleri beslemek yerine, farklı bakış açıları ile bu sorun yaratan noktalara yaklaşmak, yeni çözüm yolları oluşturmak belki zor görünse de, bu açının olumlu kullanılmasına motive edici olacaktır.

Ay, Güneş ile yapacağı kare açının ardından boşluğa giriyor ve yukarıda bahsettiğim stres oluşturabilecek enerjileri, 23:26'da Koç burcuna geçene kadar da etkili kılacak. Koç etkisi ile üzerimizdeki çekingen, özgüvensiz enerjilerin yerini, cesaret, kararlılık ve ataklık alacaktır. Yükselen enerji ile girişeceğimiz işler çok daha görünebilir. Bir şeye karar vermek, ve bazen de sonucunu bile düşünmeden harekete geçmek bu etkiler altında mümkün. Koç burcu, öncü bir burç; Uranüs, Pluto ve Mars arasındaki zorlu görünümleri de tetikleyebilecek nitelikte. Merkür de bu görünüme oldukça yaklaştı. Kısacası düşünmeden, ani girişimler sonradan büyük pişmanlıklara neden olabileceği gibi, dikkatsizlik kazalara da neden olabilir. Hızlı gelişmeler karşısında sakin kalmaya ve dinginliğimizi korumaya özen göstermeliyiz.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder