21 Aralık 2015 Pazartesi

21 Aralık 2015 - Astrolozi


Ay' yeni haftaya Koç burcunda giriyor ve hemen 00:01'de Güneş ile üçgen bir açı yapacak. Hafta sonundan gelen sert enerjilerin biraz olsun sakinleşmesine yardım edebilir. En azından duygularımız ve mantığımız arasında bir denge oluşturabilir ve bilinçaltımızın bize karamsar oyunlar oynamasına engel olabiliriz. Duygularımızın bizi boğmasını durdurabilir, olayları mantık çerçevesinden değerlendirebiliriz. Koç burcunun verdiği cesaret, özgüven ve korkusuzluğu daha akılcı kullanabilir belki şartlara çözümler oluşturabiliriz. Ay, bu açının ardından boşluğa giriyor ve 02:12'de Boğa burcuna geçene kadar da açısız kalacak.

Gün genelinde sürecek Boğa transiti sayesinde daha sakin, daha sabırlı, sistemli hareket etmemiz, olayların gidişinin biraz yavaşlaması mümkün. Duygusal açıdan daha yapıcı hareketler içinde olabilir, hayatın keyif verici yanlarını daha kolay farkedebiliriz.

05:07'de hafta sonundan beri etkili olan ve Pluto / Uranüs / Mars arasındaki T-kare açı kalıbını aktive eden Merkür Uranüs ile yapacağı kareyi netleştiriyor. Bugünün tümünde bu etki hissedilir olacaktır; yani bu zorlu enerjiler bugün de aslında aktif. İletişim konusunda yaratıcılığı harekete geçirmek, teknolojik ve elektronik aletleri beceri ile kullanmak açısından olumlu kullanılabilir. Ancak kelimelerimizin tansiyonu yükseltici olacağını kabul etmek gerek; bu etki altında alınacak kararlar istikrarlı bir devamlılık taşımayabilir. Yani dikkatli olunması gereken bir transit. Beklenmedik ani problemler çıkarabilir, günlük düzenimiz alt üst olabilir. Sinirlilik, düşüncesizlik, gurur, kibir, tuhaf asosyal davranışlar oluşabilir. Aletlerde, cihazlarda arızalar oluşabilir Sağlık açısından ise kan dolaşımı ve sinir sistemi üerinde olumsuz etkileri mevcut. Sözlerimize ve hareketlerimize dikkat etmeli, acele davranışlardan uzak durmalıyız.

14:30'da Ay ve Neptün arasındaki ılımlı görünüm sayesinde etrafımızdakilere karşı olan hassasiyetimiz tavan yapabilir. Yardım etme, birileri için karşılıksız bir şeyler yapabilme, söylenenlere inanma ve biraz hayalci hareket etme açısından etkili diyebiliriz. Şefkat ve merhamet duyguları bizleri bu saatlerde daha affedici bir hale sokabilir.

15:38'de yine gün boyu etkili olan Merkür ve Chiron arasındaki olumlu etkileşim, mantık ve duygular arasında denge kurabileceğimize işaret etmekte. Hatalarımızı, eksiklerimizi mantık yönüyle ele alabilir, bazı korkularımızla, endişelerimizle yüzleşebiliriz. Belki bilgece farklı bakış açıları oluşturmak, idrak yönünden olayları anlandırabilmek açısından oldukça olumlu. Sağlık açısından ve eğitim yoluyla eksikleri tamamlamak, yeni bilgiler ışığında olayların farkına varmak mümkün. Yakın çevremizden destek alabilir, bizler de onlara fikirlerimizle yardım edebiliriz. İçgüdülerimizi akıl yoluyla bastırabilme şansı bulabiliriz.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder