25 Aralık 2015 Cuma

25 Aralık 2015 - Astrolozi


Christmas Full Moon

Bugün saat 13:11'de Yengeç burcunda bir Dolunay gerçekleşiyor; ister "Noel", ister "Yeniden Doğuş Bayramı - Nardugan" deyin. Önemli bir günde gerçekleşiyor.. Amerkikan yerlileri ise bu Dolunaylara "Soğuk Dolunay" ya da "Uzun geceler Dolunay'ı" demişler. Türkler ise bugünü esas kışın başlangıçı olan "Erbain" olarak adlandırmış. Kabul edin, işte önemli bir gün ve 2015'in son Dolunay'ı. Bu arada Mars'ın da hava grubu olan Terazi burcunda 29 dereceyi zorlamasıyla havalar ister istemez buz kesebilir. 

Yengeç burcu nedeniyle su grubunu temsil eden Dolunay duyguları, feminen yanımızı yani içimizle ve ürettiklerimizle ile direkt ilgili. Almayı ve vermeyi öğretiyor, hatta belki karşılık beklemeden. Yani maddesel dünyada, düşüncelerin ve duyguların ne kadar önemli olduğunun farkına varabiliriz. 2015'i kapatırken ki bu yıl önemli gökyüzü hareketlerini barındırdı; her ieyin sadece madde olmadığını öğretecek. Dokunmak, hissetmek, empati kurmak oldukça önemli. Yıl içinde mücadele ettiklerimizle artık barışmanın, kabullenişlerin şart olduğunu anlatacak. Bizler madde dünyasını deneyimleyen spiritüel varlıklarız; eğer bunun bilincinde değilsek 2016 sınavlarımız zor yerlerden sorular barındıracak. Kendimizle olan ilişkimizde derinleşmemiz şart; aslında genel anlamda hepimizin hayat amacı bu. Zaten Satürn ve Neptün'ün dansı yani gerçekler ve hayallerin iç içe geçişi 2016'da tam gaz devam edecek; yani fiziksel dünyanın, hislerimizin ve duygularımızın senkronizasyonu şart.

Ay ve Güneş karşıtlıkları direkt ilişkilerle ilgilidir. Sosyalleşme, bazı ilişkilerin boyut değiştirmesi, yakın arkadaşlıklar, ailevi ilişkiler hatta mesleki ya da yasal konularda bile ortak kararlarda buluşabilme ve fikir birlikleri sağlama açısından uygun etkiler var. Bir nevi hasat zamanı. Dolunay, iletişim kur, sev, şefkatli ve anlayışlı ol diyor. Eğer önemli dereceleriniz ile Dolunay ilişkide ise önümüzdeki 15 günlük süreçte kendinizi daha hoş ve popüler hissedeceksiniz. Bu pozitif enerji sağlayacak.  Yazmak, konuşmalar, sunumlar yapmak, bilgiyi paylaşmak, öğretmek adına harika. Bazı yasal davalar bu anlayışla sonlanabilir.  Merkür / Venüs / Jüpiter arasında minör bir Grand Trine var; apexte Venüs oturmuş, daha güzel bir görünüm olamaz. Hoşgörü ve aşk yürüyen projelerimizde, süre gelen işlerimizde hele ki 12 Aralık Yeniay'ından beri, uyum, denge sevgi çözümsel çalışacak. Bu ahengi kullanabilirsek Propus da yardım edecek. Venüs'ün sextilleri, iyimserliğe, barışa ve güzel haberlere vesile olacak. Gelecek odaklı planlar, araştırmalar, eğitim ve pozitif düşünce ile gelişeceğiz. Evimizi, kendimizi, yaşamlarımızı temizleyebilecek, kıyı köşe elden geçireceğiz.  Her şeyi kıskaçlarınızın arasında kontrol altında tutabileceğiz; bazı karanlık duygularımız ise saklanacak yer bulamayacaklar. Gölge yanlarımızla, endişe ve korkularımızla, yaralarımızla yüzleşebilmek adına Güneş ışığını gönderecek.

Neye niyet ettiğimize çok dikkat etmeliyiz. Yalan, dedikodu, içten pazarlıklı davranışlar, kıskançlık, cimrilik, kalpsizlik, bağımlı duygular bizlere bu süreçte zarar verecek; su grubunun önem arzetmesi auralarımızn da oldukça açık olacağını söylemekte. O yüzden emin olmadığınız ritüellerden de, niyetlerden de uzak durmakta fayda var. Yediklerimize, içtiklerimize, alkol alımına bu süreçte dikkat edilmeli. Agena yıldızı bu arada sezgisel becerilerimizi aktif edeceği gibi kadınlarla olan ilişkilerimizde düzelme vaadetmekte. Form değiştiren ilişkiler; örneğin bir arkadaşlığınız bitti, önümüzdeki süreç insanlarla bir arada olacak ve yeni dostluklar kurabileceksiniz. Merkür ve Jüpiter'in itelediğine, Venüs gaz verecek. İşin doğrusu içimizdeki hayvani duyguların kafasına bir süre basmak bile ufkumuzu çok ama çok genişletecek. Daha doğrusu Kahraman'ın Yolduluğu'nda yani ruhsal sehayatimizde Phthiagoras ejderinin tüm gücünü kullanabileceğiz. Yeter ki, özümüzde saklanan "Aşk" mağarasına ulaşabilelim.  Unutmayalım ki Yengeç'in temsil ettiği Anne rahminden tek geliyoruz ve mezarımıza tek olarak giriyoruz. Aradaki yolculuk ise sadece "sevgi" üzerine kurulu. Anlayalım, anlamayana anlatalımm.. 2016'da kurşun gibi ağır ve yavaş öğrenilen Bireyselliğin tadına hep birlikte varalım.. Hepimiz çok özel ve biricik olduğumuz gibi unutmayalım ki bir Bütün'ü oluşturan değişik renkleriz.. Mutlu Yıllarr..

"Tüm Duyular Ayrı Düşmekten Vazgeçti" demiş şair..

Bugün her şarkının farklı kokusu vardı,
Her hissin her rengin.
Hatta her düşüncenin, her dokunuşun..
Dil tatmaz, ten dokunmazmış sadece.
Bilmezdim daha önce seslerin, görüntülerin kokusunu,
Ya da duyguların, düşüncelerin rengini, tadını,
Ta ki bugğne kadar..
Tüm duyular, ayrı düşmekten vazgeçip
Birbirleriyle iç içe geçerek kavuşana,
Ve BİR olana kadar..

Aylin Sofia Deniz, 2014

25 Aralık Yengeç Dolunay'ı ile ilgili detaylı bilgiyi http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2015/12/yengec-dolunay-25-aralk-2015-astrolozi.html adresindeki yazımda bulabilirsiniz.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder