29 Aralık 2015 Salı

29 Aralık 2015 - Astrolozi


Ay, günün çoğunluğundan Aslan burcunda ilerleyecek; olayları kontrol edişimiz, kendimizi öne çıkarışımız, keyif ve eğlence olarak algıladıklarımız, yeteneklerimiz ve yaratıcılığımız önem arzedebilir. İçimizdeki küçük aslan hep pohpohlanmak isteyebilir; hatta eleştiriler, bir anda ortamlardan uzaklaşmamıza neden olabilir. Onaylandıkça, beğenildikçe olumlu özelliklerimizi daha kolay ortaya çıkarabiliriz.

Dünden beri etkili olan Güneş ve Neptün arasındaki ılımlı etkileşim 15:17'de netlik kazanacak; bu görünüm 2 gün daha etkili olabilir. Çevremizdeki olaylara, insanlara yönelebileceğimiz yoğun bir enerji verebilir. İhtiyaç sahiplerinin dertlerine yetişmeye çalışabilir, yardım etme yönünde bir dürtü hissedebiliriz. Hayırseverlik adına çok uygun bir transit.  Kendimizi günlük işlerden çekip sessizce izole edebilir, düşüncelere dalabilir, tefekkür ihtiyacı hissedebiliriz. Meditasyon, psikoloji, ezoterizm, ruhani ve manevi çalışmalar adına çok olumlu enerjiler. Bir şeyin nasıl olduğunu bilmek bizlere yeterli gelmeyebilir; bunun ilerisine geçmek isteyebiliriz. Fiziksel enerji yönünden zayıflık hissedenlerimiz olabilir. Yorucu işlere kalkışmamakta fayda var. Enerji yoğunluğumuz duygularımız üzerine toplanacak.

15:32'de Ay ve Mars arasındaki olumlu görünüm birileri ile çalışmak, liderlik yapmak adına cesaret, özgüven ve ataklık hissetmemize neden olabilir. Elimizdeki işlere rahatlıkla konsantre olabilir, durumları kontrol altına alabiliriz. Kendimizi net ifade edebilme yeteneğimiz bu saat diliminde etkin çalışabilir. Bilinçli hareket etmek için oldukça uygun.

16:52'de ise yine tüm gün etkili olacak Merkür ve Mars arasındaki kare kesinleşiyor; yine tüm gün etkili. Malum öncü burçlarda her ikisi de yani Uranüs ve Pluto karesinin tozları yani etkileri de üzerilerinde diyebiliriz. Öfkeyi, gerginliği karakterize eden bir transit olarak bilinir. Bir yandan mantıklı fikirler bir yandan vehmin bizlere doğru kabul ettirdiği düşüncelere arasında problem olabilir ve iletişim şeklimizde yüksek tansiyon etkili olabilir. Sözler alaya ve küstahlığa varabilir. Mesleki, sosyal, finansal konularda güçlükler oluşabilir. Elektrikli aletlerde, iletişim cihazlarında, araç ve gereçlerde arızalar oluşabilir. Kafamız çevremizdeki gürültü ve seslere karşı daha duyarlı olabilir. Küçük bir uyarı büyük bir olay yaratmaya neden olabilir. Keskin, delici, yakıcı zarar verebilecek aletleri harekete geçirebileceği gibi egoyu da tetikleyebilir. Sağlık üzerinde ise olumsuz etkilere sahip. İçsel dengemizi bozmadan, yukarıdaki Güneş ve Neptün açısının olumlu, affedici ve barışsever enerjilerini kullanmak çok daha işimize yarayabilir. 

19:37'de Ay ve Venüs arasında oluşacak kare açı ilişkilerde çıkarcı davranışların öne çıkmasına neden olabilir. Hiç bir nedene bağlı olmadan duygusallıktan ötürü yeme içme, alış veriş dürtüsü yoğunlaşabilir. İlişkilerimizde şartları kendimize yontmak isteyebilir ve beklediğimiz sevgi ve ilgiyi göremeyebiliriz. Yoğun bir sosyal saate de işaret edebilecek bu transiti bazı ilişkilerdeki problemleri çözmek adına kullanmaya sakın kalkmayın; geri tepebilir. 

Ay, Venüs açısının ardından 20:58'te Başak burcuna geçene kadar açısız kalacak; akşam saatlerinde daha düzenli, pratik, titiz, sistemli hissedebiliriz kendimizi. Birileri için bir şeyler yapmak, günlük işlerle uğraşmak ve çalışma isteği yoğun olabilir. Bazılarımızda sağlık ile ilgili detaylar ele alınabilir.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder