15 Mart 2016 Salı

15 Mart 2016 - Astrolozi


Ay, günün büyük bölümünde İkizler burcundaki seyahatini sürdürüyor. Bilgi alış verişleri, iletişim oldukça etkin gün boyunca. Tabii boş konuşmalardan tutun da önemli haberlere kadar varabilecek geniş bir yelpaze diyebiliriz. Bir anda birkaç konu ile ilgilenmek, kolayca bir düşünceden diğeriye geçiş söz konusu bugün. Hızlı akacak durumlar, günün de hızlı geçmesine neden olabilir.

02:54'te Ay ve Satürn arasında gerçekleşecek kare açı depresif düşünceleri besleyebilir. Gecenin ilerleyen saatlerinde üzerimizde karamsarlık etkili olacağından dinlenmeye ve bu tarz düşünceleri kafamızdan uzaklaştırmaya çalışmak en doğrusu. Engellendiğimizi, yalnız kaldığımızı, onay görmediğimizi düşünmek maalesef daha kolaylaşabilir.

03:43'te Ay ve Merkür arasında oluşacak kare açı, gün içinde Merkür'ün başrolde olacağı diğer açıları aktive edici nitelikte. Bu arada Merkür, 9 Mart Güneş Tutulması derecesine de iyice yaklaştı. Ay, ayrıca 04:51'de de Jüpiter ile kare açı içinde olacak; yani 11:41'de netleşecek Merkür ve Jüpiter karşıtlığı ile birlikte, sabaha karşı saatlerde gökyüzünde Ay ile birlikte bir T-kare oluşacak. Gün boyu etkili olacak Merkür ve Jüpiter karşıtlığı, hem de 08:58'te Merkür - Pluto ılımlı açısı ile birlikte oldukça kendini öne çıkarabilir. Büyük düşünme, kafamızdakini güvenle ifade edebilme, savunma gücü verecek bu transit, aynı zamanda iyimserlik göstermek, çevremizdekilere yardım edebilmek ve oluşları tüm açıklığı ile görebilmek ama önemli detayları algılamakta zorluk çekmek gibi durumlara neden olabilir. Bu transitin en önemli tehlikesi kendimizden aşırı emin olmanın vereceği küstahlık ve kibir olabilir. Yakın çevre ile iletişimde zorlanmak, hayal kırıklıkları yaşamak da etkileri arasında sayılabilir. Pluto'yu da sayarsak psişik, matematik, ekonomik, genetik, tıp, astroloji gibi derinlikli olan konularda bilgi almak, eğitim görmek adına çok olumlu. Para, mal, mülk, miras, sigorta, vergi, prim gibi konularda görüşmeler yapmak, kararlar almak ya da bu amaçlı kısa geziler için olanak tanıyabilir; ancak detayları atlamamaya özen göstermekte yarar var. İçinden çıkamadığımız durumlar için çıkar yolları oluşturabilir, sıkı çalışma sonucunda hedeflere ulaşabiliriz.  Propaganda yapmaya uygun olduğu gibi, inatçılıkla ilgili olarak ısrarcı davranışlara neden olabilir.

07:35'te Ay ve Uranüs arasında oluşacak ılımlı etkileşim sayesinde yaratıcılık ve zeka gerektiren konuları ele alabilir; rutin dışı, farklı düşünceler içinde olabiliriz. Bulunduğumuz ortamları canlandırma, farklı bir şeyler yapabilme isteği yoğun olabilir. Güne enerjik uyanmak bu transit etkisi altında mümkün olabilir. 

19:02'de Ay ve Güneş arasında oluşacak kare maalesef ilişkiler için olumsuz etkili. Duygular ve mantık arasında denge gerektiren konularda başarısız olmak, negatif bir enerji yaymak, kibir içinde olmak maalesef mümkün. Bazı urak problemler dikkat edilmezse kısa sürede krize dönüşebilir. Kendimizi haklı görmek ve bu konuda ısrarcı olmak sorun yaratabilir ki, zaten iletişim konusunda Merkür'ün de bugün zorlayıcı açılara sahip. Bu Ay'ın son temel açısı olacağından, günü bu negatif etki altında bitirecek. Akşam saatlerinde sinirlerimize hakim olmak, içsel dengemizi korumak önemli olabilir.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder