15 Mart 2016 Salı

Terazi Burcu'nda Ay Tutulması (23 Mart 2016) - Astrolozi


23 Mart 2016, Çarşamba günü, saat 14:00'te, 3 derece Terazi burcunda yılın ilk Ay Tutulması  gerçekleşecek. Asya'nın büyük bölümü, Avusturalya, Kuzey Amerika, Güney Amerika'nın büyük bölümü, Pasifik, Atlantik, Hint Okyanusu, Arktik ve Antartika'dan izlenebilecek. 
TSİ İstanbul'da Gölgeli Tutulma başlangıcı 11:39
TSİ İstanbul maximium Tutulma anı             13:47
TSİ İstanbul Tutulma bitimi                           15:54
Kısacası toplam tutulma 4 saat 15 dakika sürecek. Koç - Terazi aksında oluşacak son Ay Tutulması, Eylül 2016'da gerçekleşecek diğer halkalı tutulma gibi bloody moon yani kanlı ay niteliğinde. Kabala inanışına göre tam Purim (Şeker) Bayramı'nda oluşuyor. 


Ay ve Güneş karşıtlıkları detayları aydınlatıcı, görünür yapıcı etki verir; Terazi burcu nedeniyle de bu konular ilişkiler, ortaklıklar, evlilik, diplomatik ilişkiler, hukuksal ve politik konularla ilgili olur. Ay Duraklarından Avva'da gerçekleşeceğinden kadim astrologlar bu dereceler için evlilik adına uygun olsa da resmi işlemler açısından olumlu etkiler barındırmadığını savunmuşlar; apandist ve bağırsak problemlerin arttığı bir süreç olarak kayıt edilmiş. Asterizmlerden Uttara Phalguni ile anabileceğimiz bu derece, adil, tarafsız, saygın, bilgi dolu özelliklerin yanı sıra olumlu olarak kayıt edilmiş. Ay Tutulmalarında Dünya'mız, Güneş ve Ay'ın arasındadır; dolayısı ile her ikisinin çekim alanının tam ortasındadır. Dünya'nın gölgesi, Güneş'in ışınları ile Ay'ın bedeninin üzerine düşer; öyle ki bizler Dünya'dan Dünya'nın gölgesinin yansımasını görürüz. Tutulmanın etkili olduğu bölgelerde bulunan volkanik ya da deprem bölgeleri bu çekim alanlarından direkt etkilenebilir. Tutulma esnasında Ay yavaş hareket ediyor ve süresinden de anlaşılacağı üzere, 4 ay içinde oluşabilecek durumlara işaret etmekte. Terazi burcu ise genel olarak insanlarla ilgilidir; birinci dekanatta olan bu tutulma ise politik konularla, hükümet ve yönetim değişiklikleriyle, devlet işlerindeki değişikliklerle ve insanlar arasındaki devrimlerle tarih boyunca ilişkilendirilmiş. Ayrıca Terazi ilk dekanatlarda oluşan Ay Tutulmaları ardından önemli fırtınalar, kasırgalar oluşmuş. Güneş ve Ay birleşimi ile genel üretim ve oluşum dönemlerinin ardından, karşı karşıya gelmeleri ise bu fenomenlerin oluşturduklarını ortaya çıkartma ve doğurma dönemi olarak adlandırılmış. Her ikisi birbirine gerekli ise ve her ikisi de kendi alanlarına hakimlerse, tutulma dönemleri genel sıkıntı dönemlerine işaret etmekteymiş.


Asc'de 13 der. Aslan burcu  ve Acubens sabit yıldızını görüyoruz; sabır ve sebat gösteren ancak derinlerinde mutsuz olan kişileri ifade eder. Ancak bu yıldızın Merkür ile ilişkide olması ki, bu haritada Aslan'ın yöneticisi Güneş ile Merkür birlikte, yalana, dolandırılıcığa, kriminal suçlara neden olabiliyor. Güneş'in de 3 derece Koç'taki konumuna yakın Deneb Kaitos yani Difda yıldızını görüyoruz; asabi mizaç, şiddetli ve yıkıcı büyük askeri liderleri anlatan özellikleri var. Bazı kazalarla ve hastalıklarla ilişkide olan bu yıldız başlangıçlarda, yeniliklerde yaşanabilecek problemlere, zorluklara işaret ediyor. Yanık konumdaki Merkür ile bazı sırların, gizlerin, otorite figürlerini zor durumda bırakmaları, aptal konumuna düşmelerine, hatalı hamleler sonucu zorluğa maruz kalacaklarını anlatıyor. Bir başka yorum ise biraz sivri dil verecek işaretlerden yola çıkarak, protestocu yanımızın öne çıkabileceğini hatta birilerinin sözleri ile parlayabileceğini söyleyebiliriz. Ancak bu süreçte sinirlerimiz oldukça gergin olacağından bilinç ve ego ayrımını yapmakta da epey zorlanacağız.

Gelelim Tutulma derecesine; Nodus I sabit yıldızı ile tam kavuşum, Zaniah ile yakınlık söz konusu. Mitolojide Draco yan, Dragon, Hesperides'in altın elmalarını korumaktadır. Hesperides güneşin battığı yeri temsil eder; okültik, gizli bilgilerle direkt bağlantılıdır. Bu elmalar ise Eris'in sembolüdür. Draco, yani Nodus I evrimleşme yolunda büyük bir güçtür. Benim anladığım ise her ne oluyorsa yaşamlarımızda, dünyamızda, daha büyük ve aslında belki bizim bilmediğimiz bir amaca hizmet etmekte. Zahiah ise daha düzenli, daha barışsever halk hareketleri ile ilişkilendirilmiş; ayrıca bu süreçte bazı ülkelerde eşcinselikle ilgili yeni ve olumlu gelişmeler oluşabilir. Hukuksal maddi sorumuluklar fazlac hatırlanabilir tutulma sürecinde; endişeler ve kayıplara neden olabilecek gelişmeler yaşanabilir. Bu arada Mc derecesinde de Dragon ile bağlantılı olan Tyl yıldızını görmek mümkün; koruyucu ejderin kalınlaşmış derisini anlatıyor. Bu da önemli otorite figürlerini ifade ediyor. Mc'nin Satürn ve Jüpiter karesi ile oluşan 135'lik açıları Tanrı'nın çekici açı kalıbını oluşturmakta.. Zannediyorum önümüdeki 4 ay içinde önemli bir kişinin kaybına üzüleceğiz. Bunun yanında İşid ile bağlantısı olduğunu duyabileceğimiz ülkelerden, liderlerden haber alabiliriz.

Tutulma sırasında Venüs ve Merkür'ün Güneş'ten önce doğmuş olmaları; 1. dekanatta olan tutulmalarda bu görünüm yeni akımların oluşmasına neden olmuş. Barış elçilerinin, barışçıl diplomatların daha öne çıkacaklarına şahit olabiliriz. Bernadette Brady'e göre bu dekanat toplumları korurmuş ama Venüs'ü burada fazlaca çıkarcı olarak görmezsek tabii. Maalesef Venüs oldukça sıkıntılı açılara sahip; malum hem de Tutulma yöneticisi. Achernar yıldızına biraz yakın; kare açıları ile birlikte duygusal, mazoşist takıntılara sebep olabilir. Bağımlı düşünce yapısından bu aralar hepimizin çekeceği var. Bazılarımız ile bu bilinçaltı endişeleri ile fazlaca yüzleşecek gibi. Kimileri hala ergen düşünceler, duygular içinde boğuşurken, kimileri farkındalık yolunda önemli adımlar atabilir. 

Ateş grubunun haritada yoğun oluşu, bunun yanında Venüs'ün su grubunda duruşu, Neptün ile beraberliği belirsizliklerin içinde hızlı, önlenemez gelişmelere şahit edecek bizleri. Ateşli duygular, duygusal patlamalar, yükselen Aslan ile birlikte liderlerin dönüşüm planları, olayları kontrol edişimizde hızlanmalar ve tabii çoğu karanlık noktanın açığa çıkması, idealize ettiğimiz konularda ufacık bir detayın olayları ateşlemesi, ummadığımız ilerlemeler bu tutulma konuları içinde. Geçmiş tecrübeleri, ah vah şeklinde değilde, iyi muhasebe yaparak ele almalıyız. Hatalardan dersler çıkarabilir, önlemler alabiliriz; bol keseden atılacak, genişlenecek bir süreç değil. Sakin kalan ödülü kapar. Finans piyasaları, bankacılık sektörü, borsa bu tutulma sürecinde etki altında. Sınırlarımız, doğal afetler, kömür ocakları ve su ile ilgili üzücü gelişmeler, toprak ürünlerimiz, yer altı kaynaklarımız, uzak ülkelerden deprem haberleri ile ilgili gelişmeler karşısında zor durumda kalabiliriz.

Objektif ve dengeli bakış açılarının prim yapmasına şahit olacağımız ilişkiler öne çıkabilir bu dönemde. Bu Tutulma'nın etkileri dedik ya ilk 4 ay hızlı ama Eylül 2016 Ay Tutulması'na kadar geçerli. Tutulma derecesinin Merkür ile bağlantısı iletişimin kendimizi ifade şeklimizin önemini vurguluyor; önemli dengesizliklerle sınanabiliriz. Okumak, yazmak, konuşmak, öğrenmek, gezmek, yakın çevremiz ile ilişkileirmiz, ticaret, alım satımlar, nakliye ve yayıncılık ve tabii en önemlisi sinir sistemimiz bu aralar ana konu olabilir. Mars tutulmaya destek veriyor ama kanlı canlı, hızlı gelişmelerle. Motivasyonumuz bu süreçte yüksek olacak. Mars agresyonsuz anılmaz, demek ki iyi bir oyun arkadaşı olamayabiliriz bu aralar, sabırsızlık ve kafamıza eseni yapma eğilimizi yüksek olabilir. Ancak her karşılaştığımız olayda adalet kavramı önem kazanacak, unutmayalım. 13 Ekim'deki Terazi yeniayından beri öne çıkan ilişkilerimizde çoğu konu daha görünür olacak; dolayısı ile son 6 ayı iyi gözlemlemekte yarar var. Büyüme yönünde enerjiler çok yoğun çalışacak; duygusal olarak da yoğun bir süreç Ama emin olun sakinlik her zamankinden çok daha önemli. Uranüs ve Pluto arasında, gezegen yoğunluğunu içinde tutuan kapanan 150lik açı, ani plutonik gelişmelere neden olabilir. Yatırım yaparken, projeler üzerinde çalışırken, ileriye dönük hedeflerimizi ele alırken oluşabilecek kazalara karşı dikkat edilmesi mesajı vermekte. Geri dönüşü imkansız önemli gelişmelerle yüzleşmemiz gerekebilir. Bugünlerde güvendiğimiz kişilere akıl danışmak, kararsızlık çektiğimiz yerlerde destek almak önemli. Bilmediğinizi, bir bilene sorun. Kararlarımızı, maddi değerlerimize verdiğimiz önem etkileyecek; fazlasını dilerken evdeki bulgurdan olma tehlikesi ise maalesef baki. Çıkarcı, ısrarcı ilişkilerden kurtulmak adına kriz içerebilecek deneyimler yaşanabilir. İşe yaramayan kolayca yaşamlarımızdan çıkacak. İlişkiler yoluyla önemli değişimler yaşayabiliriz. Asc / Uranüs ve Satürn arasındaki büyük üçgen açı ile yaşam hedeflerimizde önem sırası değişebilir; farklı hobilerimizin, yeteneklerimizin üzerine gidebiliriz. Minerva 3'lüsün aktif olduğu tutulma haritasında ana temaların ilişkilerde hak, hukuk olduğu bu süreçte iyice gözümüze girecek. Karşımızdakilere adil davrandığımız sürece, karşılığını alabilmemiz mümkün görünmekte.
Ülkemiz açısından ise direkt olarak Venüs'ümüs ile olan bağlantı etnik, mezhep ilişkilerine, güvenliğimize ışık tutmakta. Kültürel değerlerimiz her zamankinden daha fazla gündem oluşturabilir.  Toprak bütünlüğümüz ile ilgili konular daha öne çıkacak. Cinsel suçlar ile ilgili haberler maalesef devam edecek. Şehirlerimizde tehlikeli durumlar üzüntü verici olmaya devam edebilir. Yöneticilerimizin tutulma sürecinde fikir ayrılıkları bazılarının gözden düşmesine neden olabilir. Ekonomik olarak dış etkilere oldukça açık olacağımız bir süreç var önümüzde. Sansayonel haberler manşetleri süsleyebilir. Yeni bir partinin oluşumundan haber alabiliriz. Önemli bir spor klübümüzle ilgili şaşırtıcı gelişmeler yaşanabilir. (Sisyphus - Klotho) Barış süreci görüşmelerine tekrar başvurulabilir; bu amaçla bazı diplomatlar barış elçisi olarak rol alabilir. Ancak bu konuda çok ümit verici gelişmeler yaşanmayabilir. Yargı ve adalet sisteminde hızlı değişimlere tekrar tanık olabiliriz; özellikle Anayasa Mahkemesi ile ilgili haberler duyulabilir. Hizmet ve eğitim sektörü ile ilgili hızlı yenilikler gündeme gelebilir. Bazı milletvekillerinin dokunulmazlıkları ile ilgili kararların hız kazanması ve bazılarının ise söylemlerinden döylayı suçlanmaları muhtemel. iktidar partisi içinde bazı iki yüzlülükler, çıkarcı ilişkiler manşetlerde okunabilir. Gençlerle, sanatçılarla, sporcularla ilgili olarak haberler duyabiliriz. Yurt dışı ile bağlantılarımızda beklentilerimizin karşılanmayacağını söyleyebiliriz. Başkanlık konusunda ise çalışmalarda tarafların ısrarcı davranışlarına, sert söylemlerine şahit olabiliriz. Çalışan kesiminde bazı grevler, sendikacı hareketler eski tecrübelerimizden de hatırlayacağımız gibi tekrar oluşabilir. Para piyasalarında ise yurt dışı bağlantılı hızlı iniş çıkışlara şahit olabiliriz. 


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder