29 Mart 2016 Salı

29 Mart 2016 - Astrolozi


Ay, tümüyle Yay burcunda seyahat edecek bugün. Daha dışa dönük, özgürleşme yanlısı, değişik tecrübelere yatkın, kendimize özgü felsefeler ve adalet kavramları içinde olacağız. Uzun süreli amaçlar belirleyebilir ve bunları gerçekleştirmek için uğraş verebiliriz. Hayata daha iyimser ve olumlu bakabilmek, mücadele ne kadar uzun olursa olsun, bir şekilde işlerin lehimize döneceğine inanmak mümkün olabilir. Soyut düşünceler daha fazla ilgimizi çekebilir.

02:11'de Ay ve Güneş arasında netleşecek üçgen açı bu saatlerde ayakta olanlar için oldukça olumlu. Duygular ve mantık arasında oluştruabileceğimiz denge sayesinde problemlere net çözümler oluşturmamız mümkün. Yetenek ve yaratıcılık özelliklerimizi ortaya koyabilir, liderlik etmemiz gereken konularda ipi ele alabiliriz. Tüm ilişki türleri açısından da oldukça olumlu bir transit.

05:49'da Ay ve Neptün arasında oluşacak kare açı maaalesef sabah erken saatlere endişe, korku, özgüven problemlerini beraberinde getirebilir. Çevremizdekilere karşı aşırı hassas olmak, suistimallere de bizleri açık yapabilir. Bilinçaltından gelecek düşünceler, hatalı kararlara sebebiyet verebilir. Önemli işleri bu erken saatlerde ele almamakta yarar var. Hayaller ve gerçekler pek birbirini tutmayacak görünmekte.

14:55'te Ay ve Merkür arasında oluşacak üçgen açı iletişim trafiğinde önemli bir artışa neden olabilir. Merkür'ün Uranüs'e olan yakınlığı, Pluto ile kare açıya gitmesi sebebiyle, zeka gerektiren konularda yaratıcılığımızı kullanabilmemize ve iş bitirici kararlar alabilmemize yardım edebilir. Ancak boş olan her bilgi, hazırlıksız verilen her karar, sonradan düzeltilmesi imkansız sonuçlar yaratabilir, dikkat. Ufak olayları büyütmemeye, dedikodulara girmemeye özen gösterilmeli. Mantık çerçevesinin dışına çıkmamaya dikkat etmeliyiz.

15:55'te Ay ve Jüpiter karesi, ardından 17:17'de Ay ve Satürn kavuşumu, Jüpiter ve Satürn arasındaki uzun soluklu kare açıyı da harekete geçirir nitelikte. Huzursuzluk, belirsizlik, şüphe ve tereddüt, kuşku gibi hisler doğurabilir; ancak bunların gerisinde sabırlı olmayı öğretebilecek durumlara neden olabilir. Kendi davranışlarımızdaki uygunsuz ve gereksiz durumları fark ederek bunları gerçeğe veya kanunlara uygun hale getirmemize yardımcı olabilir. Ama tabii kısa sürede yaşayacağımız bazı deneyimler ise kafamızı bolca karıştıracağa benzer. Bazı detayların yanlış olduğunu bilir ancak bu olumlu mu olumsuz mu olur emin olamayabiliriz. Yapılacak en iyi şey, acele etmemek, yapacağımız işlerde veya alacağımız kararlarda iyice, sıkı sıkı düşünmek ve öyle harekete geçmek olacaktır. Çalışma hayatı, mesleki konularda sorunlar yaratabilir. Özellikle paranın rol aldığı durumlarda, çok daha dikkatli olmak şarttır.

Gece yarısının hemen ardından Venüs ve Güney Düğüm kavuşumu yaşanacak; ilişkiler konusunda bazı sınkıntılara, tatminsizliklere neden olabilir. Geçici bir etki olduğunu unutmayalım ama yarın ve öbür gün, çevremizdekilerle olan iletişimde karamsarlık, depresiflik konusunda dikkatli olalım. Geçmiş, anılar, nostalji kafamızı daha fazla yorabilir.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder