2 Mart 2016 Çarşamba

2 Mart 2016 - Astrolozi


Ay, günü tümüyle Yay burcunda geçirecek; daha dışa dönük, özgürlüğe ve adalete düşkün, hayata karşı daha olumlu ve iyimser bakış açılarının hakim olduğu yeni bir gün. Problemleri küçümseyebilmek, karamsar kişilerden uzak kalmaya çalışmak da etkiler arasında. Hayata eğlenceli tarafından bakmanın yanı sıra, felsefi düşünceler de kafamızı meşgul edebilir. 

01:10'da Ay'ın Güneş ile arasında oluşacak kare açı, Güneş Tutulmasından önceki son dördün fazına girdiğimizi haber veriyor. İlişkilerimizde iddiacılık, kibir, inatçılık ve alınganlıklara neden olabilir. Samimiyet yakalamakta zorlanabiliriz. Bu geç saatlerde özellikle karşı cinsle problemler oluşabilir; dinlenmeye özen göstermek önemli. 09:15'te Ay ve Satürn kavuşumu ile birlikte gökyüzünde bir süre etkili olacak Güneş ve Satürn karesi de harekete geçecektir. Sabah saatlerine kadar ne kendimizle ne de diğerleriyle barışık görünüm sergilemek zorlaşabilir.  Kendimizi kısıtlanmış ve rahat hareket edemez hissetmek, kişilerin bizlere engel olduğunu düşünmek mümkün. Hem fiziksel hem de psikolojik enerjimiz düşük olacağından basit şeyler bile ağır gelebilir. Olaylara olumlu yaklaşmaya ve geçici bir etki olduğunu görmeye özen gösterelim. 

Günün en hoş açısı 13:53'teki Ay ve Uranüs üçgeni; hızlı gelişmelere, değişimlere, yeni tanışmalara, özgür düşünce tarzına olanak tanıyan bir transit. Farklı fikirler, değişik bakış açıları ile kendimizi ve bulunduğumuz ortamlarda değişim yaratmamıza, canlanmaya müsait.

15:15'te Ay ve Jüpiter ve 20:34'te Ay ve Düğümler arasındaki kare de uzun vadeli etkin olacak Jüpiter ve Satürn arasındaki sert görünümleri uyandrabilir. Malum yazımın başında bahsettiği gibi bugünlerde Güneş-Neptün / Satürn ve Jüpiter arasında değişken bir T-kare aktif. İşte bugünkü Ay'ın açıları ise bu T-kareyi uyandırmakta. Kendimizi dev aynasında görüp, sorunları yok farzetmek, maalesef ileride problem yaşatabilir. Görev ve sorumluluklar üzerimizde baskı oluşturuyor gibi hissetsek de üzerimize düşeni yapmaya engel olmamalı. Otorite figürleri, büyüklerimiz, saygı duyduğumuz kişilerle aramızda oluşabilecek sorunlara işaret eden bu görünümleri ancak, durumları disiplinle ele alma sayesinde çözebiliriz. Yapmak istediklerimiz güç gelebilir; kendimize olan güvenimizi kazanmak için ise bir yerlerden işe başlamamız gerekecek gibi.

Gece yarısının ardından netleşecek Venüs ve Uranüs arasındaki ılımlı etkileşim ise ilişkilerimizde bu zorlu görünümleri alt edebilecek desteklerden haber vermekte. Bugünden enerjisini hissedeceğimiz bu etki, yeni ilişkilere, ilişkilerde değişimlere neden olabilir.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder