6 Mart 2016 Pazar

6 Mart 2016 - Astrolozi


Ay, tümüyle Oğlak burcunda bugün; sorumluluk ve görevlerimizin önem kazanacağı bir gün. Otorite figürleri ve büyüklerimizle ilişkilerimiz, yapılandırmamız gereken konular, titiz ve sabırlı olmamız gereken durumlar gündeme gelebilir. Olayları ciddiyetle ele almak belki ihtiyaçları aza indirmek en doğrusu olabilir. Etrafımızdakilerden de aynı şekilde davranmalarını beklemek bazı ilişkilerde soğukluklara neden olabilir. 

04:28'te Mars, Yay burcuna geçiş yapacak. 
17 Nisan tarihinde ise Yay transiti sırasında geri hareketine başlayacak; 
28 Nisan'da ise bu retro sürecinde Akrep burcuna geri dönecek. 
Geri gidişini 28 Haziran itibarı ile bitirecek ve 
2 Ağustos tarihinde Yay burcuna tekrar ilerleyecek.
27 Eylül itibarı ile ise Yay burcunu tamamen terkederek Oğlak burcuna geçiş yapacak.
Yılın en zorlayan transiti zannediyorum Mars'ın bu Yay transiti; zira geri hareketi epey problem yaratabilir. Önemli olduğuna inandığımız, gerekli gördüğümü, doğru kabul ettiğimiz düşünce ve fikirler büyük bir cesaret ile açıklanabilir Mars'ın Yay geçişlerinde; hatta iddiacılık yoğunlaşabilir. İşin içine ego gireceğinden fikirler doğru bile olsa, tepki alabilir. Felsefi, dini düşüncelerle diğerlerini zorlamak zarar getirebilir. Eğitim, uzun seyahatler, hukuk, yargı ve adalet sistemi, medya, yurt dışı konuları ve yabancı kültürlerle ilgili mücadele gerektiren durumlar oluşabilir. Bu süreçte yapılacak en doğru şey, enerjimizi, fikirlerimizi savunmak veya kabul ettirmek yerine, kendi kapasitemizi zenginleştirmek, yeni açılımlar yakalayacağımız tecrübelere girişmek, bilgi ve inanç dağarcığımızı genişletmek adına kullanmak olacaktır. Maceralı ve yorucu seyahatler yapmak adına uygun ancak kaza risklerine karşı dikkatli olmak gerekebilir. Bu süreçte bazılarımız hukuksal savaşlar ile tanışabilirler. Önceden başlamış bu tarz konularda zorluklara karşılaşabilir. Acele karar vermeden önce bu sürecin bitmesini beklemek en doğrusu olabilir. Olumlu olarak spontan, özgürlüğe düşkün, yeni deneyimlere açık, pozitif ve geniş bir bakış açısı, sınırlanmak istemeyen, kendi inançları için savaşan, macera düşkünü olmanın yanı sıra; olumsuz olarak, diplomasiden uzak, pata küte, inaçlarını kavgacı ve gürültülü bir biçimde sergileyen, sürekli hayal içinde, abartılı tepkiler içinde, gereksiz riskler ve harcamalara giren, aşırı iyimser bir hal alabiliriz.

08:03'te, yılın en zorlu açılarından biri daha netlik kazanacak; Güneş ve Satürn karesi. Haftasonuna ve hafta başına damgasını vurabilir. Bugünlerde sorumluluklar daha ön plana çıkabilir. Kendimiz ve diğerleri ile ne kadar barışıksak ya da değilsek bu transitten o derece negatif ya da pozitif etki alırız. Kendimizi kısıtlanmış ve rahat hareket edemez, karamsar hissedebiliriz. Gerek fiziksel, gerek psikolojik enerjimiz düşük olacağından basit şeyler bile zor gelebilir. Kendi zayıflıklarımızı görmek daha kolaylaşabilir; ancak bunları telafi etmek ve kendimize olan güvenimizi kazanmak için nereden işe başlamamız gerektiğini kullanmak en doğrusu olacaktır. Büyüklerimiz ve otorite figürleri ile zorluklar oluşabilir. İnsanların bize engel olduğunu, işimize burunlarını soktuklarını düşünebilir ve onalara tavır alabiliriz. Unutmayalım ki bu içten gelen negatif bir enerjidir.

Neyse ki 22:01'de hiç değilse Ay, Satürn ile ılımlı bir kontakt kuracak; biraz yalnız kalmak, derin düşüncelere dalmak, ağır bir hal takınmak ve ciddi görüşmeler yapmak adına uygun kullanılabilir. Duygusal ihtiyaçlarımızı dengelemek bu zor açılar altında bize iyi gelebilir. Duyglarımızın bizi idare etmesinden bir kaç saatliğine kurtulabilir, görev ve sorumluluklarımızın farkında olabiliriz. Diğer zamanlara göre daha iradeli ve dikkatli olabilmemiz bu akşam mümkün görünmekte.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder