24 Mart 2016 Perşembe

Satürn Retrosu Başlıyor (25 Mart 2016) - Astrolozi




Satürn ile ilgili mitolojide şeytani hikayeler bulunmaktadır. İyi huylu hikayeler hep Satürn'den uzaktadır. Onu alt etmek için ya güce ya da zekaya sahip olmalıdır. Akıl sahiplerinin sıksık mitlojide Satürn'ü yendikleri görülmektedir. Sümer, Babil, İncil Satürn'den bahsetmektedir. Zamanı yönettiği belirtilir. Tanrı Ea,Babillerin Büyük yaratıcısıdır. Yarısı keçi, yarısı balık ile tasvir edilen bir tanrıdır. Tapınaklarda rahipler balık benzeri kostümler giyerlermiş. Eski Çin'de ''Karanlık Savaşçısı'' olarak Kova ve Balık burcu ile birlikte anılır. Gündüz toprakta, gece suda yaşar.   Yunanlılar Pan ile de ilişkilendirirler. Tanrıların habercisi Hermes'in oğludur. Hermes, Pan'ı sıcak tutmak için bir tilki postuma sarar ve Olimpos'a götürür. Tanrılar Pan'ı böyle görünce pek güler ve alay ederler. ''Bütün'' aanlamına gelen Pan adınıda ona yakıştırırlar. Satürn ile Oğlak Burcunun ilişkilendirilmesi Romalıların Satürn onuruna her yıl kış dönümü(Ekinos) zamanı, yani Güneş Oğlak Burcundayken yaptıkları kutlamalardan kaynaklanır.

Bundan başka Saturn; bir "zaman, kehanet ve ölüm tanrısı" olarak çeşitli yerlerde karşımıza çıkar. Saturn'un etkisi ağır, sınırlayıcı ve uzun sürelidir, tıpkı zaman gibi. İnsanın kendini geliştirip yücelteceği sorumluluğunu, görev duygusunu, kişisel disiplinini, sabır, direnç ve kararlılığını arttıracak ve sınayacak bir güce sahiptir. (Tarottaki Dünya kartının temsil ettiği de; sorumlulukların kabulü yoluyla elde edilecek başarıdır.) Astrolojide Satürn kısıtlayıcı bir gezegen olarak bilinir. Bu sınırlama insanlara sorumluluklarını sürekli hatırlatmasından ötürü ortaya çıkar. İnsanın karakterinde henüz tamamlanmamış eksikliklerini karşısına çıkarır ve onları cesaretle ele alıp düzeltmesini sağlar. Soyluluk ve ağırbaşlılık verir.

Satürn'den ders almışlar bilir ki; O, kötülüğün tanrısı değil, müthiş bir gücün tanrısıdır, en aşağının ve en yücenin... Her güç gibi korkutucu ve tehlikelidir. Aynı zamanda özgürlüğün ve aşkınlığın anahtarı olabilir...


O Zamanın lordu, karmanın efendisi, başöğretmen ve astrolojide kendisine adanan büyük cümle 'Ne ekersen onu biçersin!'

Nerede? Haritalarımızda Yay Burcu'nun kestiği evde ve doğum haritamızda açılarla değdiği tüm gezegen ve evlerde.

Ne dedi; Size bir şans veriyorum, 15 Ağustos'a kadar bir durun da düşünün! Ya da...'Ateş düştüğü yeri yakar' sözünde olduğu gibi, Satürn, Yay burcu haritalarımızda hangi evimize düştüyse, orada her şeyi bir kere daha düşünmek için bir geri çekiliyor.  Bizim için nelerin öncelikli olduğunu, korkularımızla yüzleşmeyi, nerede disiplin gerektiğini ,nerelerde disiplin hatası yaptığımızı, neleri elememiz, neleri aşmamız gerektiğini, içimizde ve dışımızda ölen ve doğan soyut-somut her şeyi gözümüze gözümüze soktu. 


Retro hareketi ile birlikte bizim için hayatımızda her şeyi yeniden gözden geçirme ve dersler alma zamanı başlayacak. Daha önemli olan nokta ise bu dersleri ne zaman alacağımız ve kendimizi geliştirmek için nasıl çalışacağımızdır. Bu döneme engel ve kesinti olarak da bakabilirsiniz, mola ve kendini dinleme olarak da. Tabi ki bu size ve takınacağınız tavıra kalmış…

Satürn retro döneminde gözlerimizin üzerindeki perdeleri açar ve olayların ardındaki derin anlamı görmemizi sağlar. Çok çalışma ve elini taşın altına koyma sonucunda bilgelik elde etme olanağı tanır bizlere. Öncelikle kendimize sonra da çevremize göstereceğimiz şevkat ve anlayış bu bilgeliğin daha kolay gelmesini sağlar.

Yarım kalmış, tamamlanamamış işlerimizi tamamlama şansı tanır. Eskiden olmuş olayları hatırlatır, tekrar önümüze çıkarır ki varsa hataları çözelim ve yolumuza pürüzlerden arınmış bir biçimde devam edebilelim… Doğum haritamızdaki ana tema, birden ve çok belirgin bir biçimde çalışmaya başlar. Eğer dersimiz ilişkilerse birden üstü örtülmüş sorunlar su yüzüne çıkar. Ekonomik olarak da kısıtlamalara da neden olacağından, dikkatimizi bütçemize çevirmek durumunda kalabiliriz, yetersizlik hissi ise birden kendi kendimize yetmek durumunda kalabiliriz v.b. Bize limitlerimizi aşma ve normal şartlarda aklımıza gelmeyecek kadar zor şeyleri yapabilecek, engelleri aşabilecek güçte olduğumuzu gösterme eğilimindedir. Tabi bunun yanında dayanma gücünü de ruhsal olarak verir beraberinde..


Bu dönem hayatımızın hızını azaltma, süratle ilerleyen olayları yavaşlatma, ayağımızı frene dokundurup, etrafımızda olan bitene ve kendimize dönüp bakma zamanıdır. Herkes sorumluluklara olan bakış açısını tekrar gözden geçirir. Satürn retrosu ruhumuzun gerçek ideallerine ulaşabilmesi ve kendimizi gerçekleştirebilmemiz için neye ihtiyaç duyduğumuzu görme şansı tanır.  Hayatımızda olan ve başımıza gelen şeylerin gerçek anlamı ve değeri sorgulanır. Nelere devam etmeliyiz ve neleri bırakmalıyız sorularına cevap aranır. Gerçek anlamda ruhumuzun özüne uyan şeylerin ne kadarını gerçekleştirebiliyoruz diye bakmak, buna hizmet eden icraatlerin de önem kazanmasına vesile olur. 

Transit olarak bir yaşam alanımıza dokunduğunda orada almadığımız, ertelediğimiz, göremediğimiz sorumluluklarımızı hatırlatır. Aslında Satürn maddi dünya içinde ilerlememizi ister, bizi geliştirerek yaşamda ilerleme prensiplerimizi tayin eder.
Yaşadığımız hayat ile olan ilişkimiz almamız gereken sorumlulukları kabullenmemiz, disiplinli olmamız gereken alanlarda sorumluluklarımızı alarak gelişmemiz için itici bir güçtür. Yay burcu ile ilgili olarak sınanacağımız konuları bir hatırlayalım;

• Düşünce ve ifade özgürlüğü ile ilgili yasalar
• Din adamları ve onların toplumsal konuları 
• Üniversite eğitimi, akademik kariyer gibi konularda kısıtlama,
 zorlaştırma veya tamamen sistem değişikleri
• Yüksek mahkeme kararları
• Yazılı ve görsel basının alanlarında kısıtlamalar veya 
düzenlemeler
• Yabancı ülkelerle ticaret ve bu konularda değişiklikler
• Dünyada yönetim değişikliği, coğrafi sınırların değişmesi, 
devrimler ve kitlesel hareketler
• Savaşlarla ilgili konular, ordulardan çok hareket kabiliyeti 
yüksek birliklerin yaptığı operasyonlar
• Uzak ülkeler, uzak görüşlere sahip toplumlar arasında 
gerginlikler ve ardından yepyeni oluşumlar
• Yeni devletler
• Büyük devletlerden koparak bağımsızlıklarını ilan eden 
azınlıklar
• Bildiğimiz yönetim biçimlerinde değişimler
Unutmamak gerekir ki Satürn disiplinin gezegenidir; güvenlik ve emniyet isteklerimizi arttırıcı enerjileri yönetir. Ve tabii Yay burcu geçişinde, genişlemeye çalıştığımız her konuda kısıtlamalar ve az ile yetinmeye yönelik etkiler verecektir. Geri hareketinde diğer gezegenlerin retrosundan daha etkili bir durum ortaya çıkabilir. Özgür iradeye ve davranışlarımıza en iyi örnekleri temsil eder. Tabbii ki bir öğretmen, bizlere yeni ufuklar açacaktır; bizlerin işlerimizi ciddiye almamızı, öğretilen şeylerden ve disiplinden yararlanmamızı sağlayacaktır. Ancak onu gücendirirsek, öğretim metodu ile savaşırsak, bizleri sadece engelleyecek ve bizlere karşı koyacaktır. Farklılığı sadece bizim ona tepkimize bağlıdır. Geri hareketindeki negatif etkileri, güvensizlik hatta aşağılık kompleksliliği derecesinde endişe ve korku olabilir. Bu süreçte kendimize dönüp baktığımızda, gördülerimizden hoşlanmayabiliriz. Reddedilmekten korkup, onaylanmayacağımızı düşüdüğümüz durumlarda kendimizi çok kolay geri çekebiliriz. Rutinliğe, cesaretlendirilmeye ihtiyacımız olabilir; sanki bazı hırslarımız körelmiş gibi görülebilir. Ancak olumlu kullanımlarda, gerçekten neyi inşa etmek istediğimizle ilgili ned hedefler ve yöntemlerin tesbiti kolaylaşır; neler yapmamız gerektiğini net görebiliriz. Başarıya ulaşma adına acele etmeden sağlam adımlar atmanın planlarını yapabiliriz. Temkinli olarak ve kendimizi sıkıntıya sokmadan işlerimizi halledebiliriz.

Bu durumda 25 Mart'ta başlayacak gölgeli günlerinin ardından 27 Mart'tan 12 Ağustos'ta başlayacak gölgeli sürecin ardından 15 Ağustos 2016'da son bulacak. Bulunduğu evlerin ve Yay burcu ile ilgili daha itinalı, yapıcı, iradeli ve dikkatli çalışmamız gerekecek. Acelecilik ve hırs tuzak oluşturabilir.. Bu dönemi içsel disipline ile geçirmek ise, ileri harekete geçtiğinde Baş Öğretmen'in sınavlarından başarıyla geçmemize yardımcı olacaktır. Az ile yetinmenin önemi en çok bu zamanlarda kendini hissettirebilir; bu süreç ise güzel bir hazırlık evresi olarak kullanılabilir.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder