22 Mart 2016 Salı

22 Mart 2016 - Astrolozi


Yeni güne Ay'ın Başak burcundaki seyahati ile giriyoruz; tüm gün etkili. Enerjimizi, zekamızı, hangi fikrin, bizim için daha yararlı olacağını keşfetmeye kullanacağız bugün. Ciddiyet ve sadelik ise önem teşkil edebilir. Bunun yanında diğerlerine yararlı olabilme, hizmet dürtüsü yükselebilir. Titizlik ve pratiklik gerektiren konularla tüm gün ilgilenebilir ve kendimizi yorgun hissedinceye kadar çalışabiliriz. Tabii gün sonunda ise bu yorgunluktan bol bol şikayet edebilir, çevremizdekileri de eleştirebiliriz.

Merkür, 02:19'da, 5 Nisan'a kadar kalmak üzere Koç burcuna geçiş yapacak. Fikir ve düşüncelerimizi nrahatlıkla, çekinmeden ifade edebileceğiz. Tarafsız, objektif olarak iletişim kurabilir, kendimizi de eleştirebiliriz. Zeka ve mantık son derece aktif çalışacaktır bu süreçte. Zararlı açılar altında ise sinirli ve gergin olmak, mantıklı olmakta zorlanmak, ciddi konuşmalardan uzaklaşmak, konularla üstün körü ilgilenmek mümkün olabilir. Harekektlilik ve dışa açılma ihtiyacımız artacaktır. El becerisi gerektiren işleri ele alabilir, konuları çabuk kavrayabiliriz. Olumlu olarak; çabuk ve keskin düşünen, çabuk konuşan, güçlü fikirler, inandırıcı ve çabuk karar alan, harekete geçebilen, tartışmalarda rekabetçi etkilerin yanı sıra, olumsuz olarak; düşünmeden konuşan, iddiacı ve başkalarının fikirlerini görmekten uzak, sabırsız ve kavgacı etkiler altında olabiliriz.

04:06'da Ay ve Satürn arasında oluşacak kare açı nedeniyle, erken saatlerde üzerimizde karamsarlık duyguları etkili olabilir. Engelleniyormuş, onaylanmıyormuş, sevlmiyormuş gibi hissedebilir ve olaylara olumsuz yandan yaklaşabiliriz. Mümkün olduğu kadar enerjimizi düşürmemeye dikkat etmek en doğrusu olacaktır. Hemen ardından 04:26'da ise Jüpiter ile kavuşacak olan Ay, Satürn ve Jüpiter arasındaki kesinlik kazanmak üzere olan kare açıyı iyice harekete geçirecek nitelikte; tüm hafta etkili bir görünüm. Arzuladıklarımızı yapamama anlamına gelebilir. Fırsatlar daha azalmaya başlayacağından, olanlar da olmasaydı diyebiliriz. Özgürlüğümüzde, şansımızda, azmimizde sanki bir sınırlama görevi yapacaktır. Deli gibi çalışsak da, sonuç istediğimiz gibi olmayabilir. Finansiyel, maddi konularda, elimizdekilerde, kariyerimizle ilgili olumsuzluklarda sorun oluşabilir. Dikkatsiz harcama yapılacak bir dönem değil. Eğitim, seyahat, yurt dışı ile ilgili işler, medya konuları, hukuksal başlıklarımızda huzursuzluklar oluşabilir. Sabırla, sakince değerlendirmek, yanlışları saptayıp, belki güvendiğimiz kişilerden yardım almak en doğrusu olacaktır.

05:55'te oluşacak Ay ve Pluto üçgeni yukarıdaki konularda güç ve irade sağlayabilir. Derin düşünme, duygusallık bu saatlerde etkili olabilir. Sorunları kuvvetli ve kararlı bir şekilde ele alabilir, problemlerin altında yatan sorunlara ulaşabiliriz. 

Gün içinde Ay'ın 14:45'teki Chiron karşıtlığı, ardından 14:59'da Kuzey Düğüm ile kavuşumu sayesinde geçmiş tecrübelerden dersler çıkarmak, hatalarımızı tesbit etmek, diğerlerinden destek alabilmek mümkün olabilir. Yeni tanışmalar, akıl sormalar bu saatler için oldukça uygun. Karamsarlık yerine optimist yaklaşımlar, geçmiş sayesinde yeni bakış açıları oluşturmak, yapabilecek en doğru iş olabilir.

Ay 14:45'teki Chiron karşıtlığının ardından boşluğa giriyor ve günü temel bir açısı olmadan bitirmek üzere ilerleyecek. Mümkün olduğu kadar elimizde bitirilmeyi bekleyen işlere yönelmek adına harekete geçebilir, çalışkanlık gösterebiliriz.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder