9 Mart 2016 Çarşamba

9 Mart 2016 - Astrolozi


Güneş Tutulmaları, yeni bir zamana açılan kapılar gibi çalışır.. Önemli bitişler ve ardından gelen yeni.. Bavulları toplayıp sanki bir seyahate çıktığınızı düşünün; neyi yanınıza alıyorsunuz neleri geride bırakıyorsunuz.. Belki ilk başta görünmez ama, nereyi görmemiz gerekiyorsa bizi inanın oranın yoluna sokar tutulmalar. Her zaman daha ileriye daha yukarıya hizalanmamız için çalışır bu gökyüzü fenomenleri.

Su elementinin oldukça yoğun olduğu yılın ilk tutulması yarın 03:54'te; çok etkili ve etkilerinin hızlıca görünür olacağına emin olabiliriz. Geçtiğimiz Eylül 2015 Güneş Tutulması'nı anımsamak çok iyi olacaktır. O sürede göz ardı ettiğimiz ama farkında olduğumuz bazı konular, önümüzdeki dönemde gündem oluşturacak. Chiron ve Ceres oldukça önemli bu tutulmada. Narsistlik oluşturabilecek acı verebilecek gelişmelerle karşılaşabiliriz. Duygusal bir sınav gibi.. Bağımlı olduğumuz düşüncelerimiz, bilinçaltı kayıtlarımız, belki bazı maddesel alışkanlıklarımız ile yüzleşeceğiz. Olmazsa olmazlarımız sanki sahnede gibi. Onlar olmadan kendimizi çıplak hissettiğimiz "şey"ler. Malum Neptün ve Jüpiter karşıtlığı hele ki Satürn karesi ile birlikte, güçlerini zayıflatıyor; pek hayırları yok.

Kendimizi iyileştirmek adına yukarıda bahsettiğimi göbek bağlarımızdan kurtulmamız gerek; aslında hepimiz net olarak biliyoruz. Zarar verdiklerinin farkındayız; bizleri sanki zehirliyorlar ama dedim ya engel olmakta zorlanıyoruz. Gözümüzün önündeki perde belki ertelememize ya da tesbit edebilmemize engel oluyor.

Güneş Tutulmaları turbo etkili Yeniay'lar.. Başlangıçlar adına tohum atılabilir. Sanki önümüzde bomboş bir tuval varmış gibi düşünün. Güneş ve Dünya arasına giren Ay, maddesel olarak akıntıya sekte vuruyor. Yani otonom duygular engel oluşturuyor. Sanki aniden bir rüyanın içinde olduğumuzu farketmek gibi. Bu yüzden Güneş Tutulmaları ani uyanışları, farkındalıkları beraberinde getirir, hem de şok edici bir farkındalık. Maddenin ardındaki gerçek netleşir. Ama önce kaybetmek gerekir; malum pathesis kuralı: İnsan acı çekerek öğrenir. Chiron, yaranın nerede olduğunun bilincinde olduğumuzu fısıldamakta; bu belki fiziksel, belki psikolojik belki de spiritüel. Jüpiter ise aman acele edip, abartma diyor; kendine vakit tanı, sindir ve disiplinle sorumluluklarını yerine getir ama en önemlisi adil ol. Unutmamak gerek duyulacak acı, iyileştirici yolları daha kolay keşfetmemize yardım edecektir. Bu tutulma, Merkür kokuyor; yani bilişle oldukça ilintili. Merkür ise Deneb Adige yıldızı etkisinde; dağılmadan net olmakta direkt bağlantılı.

Chiron'un kuralını biraz değiştirelim; kendine nasıl davranılmasını istiyorsan, diğerlerine de öyle davran. 
Dedik ya, tutulmalar tekamül yolumuzda farketmemiz, görmemiz gereken yerleri gösterir bize. Bu yüzden zorlayıcı olabilir; bizler görmemek için belki de kaçıyoruzdur, ama artık görmek zorundayızdır. Bu yüzden Balık tutulmaları bazı sırların, korkuların, gizliliklerin, endişelerin özgüvensiz hissettiğimiz detayların görünür olmasına neden olur; şimdiye kadar kaçtığımız, belki es geçebilirim diye düşündüğümüz noktalar bunlar. Şimdi bu alanlarda yeni öğrenmemiz, farketmemiz gereken iyileştirici etkiler var.

Genel olarak ise bu Tutulma etkisi ile harika şifalandırıcı, iyileştirici etkiler var; şifa bir çeşit ölümdür, yeniden doğuş için ölüm şarttır. Sezgilerimize güvenmek, gösterdikleri yolu takip etmek, sisin dağılmasına yardım edecektir. Olacak olanı sevgiyle kabul etmek, olmasına izin verip geçip gitmesine de izin vermek. Bu tutulma ile yaşama kollarınızı açın; bir çiçek, bir tomurcuk gibi, gelen baharı karşılayan doğa gibi. Yenilenmek, canlanmak için, yeniden doğmak için evreni kucaklamak için...

9 Mart 2016 Güneş Tutulması ile ilgili detaylı bilgiyi http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2016/02/balk-burcunda-gunes-tutulmas-9-mart.html adresinde bulabilirsiniz.


Astrolozi





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder