5 Mart 2016 Cumartesi

5 Mart 2016 - Astrolozi


Ay, günün büyük bölümünde Oğlak burcunda seyahat edecek bugün; ciddi, sabırlı ve ne istediğimizi bilir halimiz, her şeyin doğru şekilde yapılmasını istememize neden olabilir. Her şeyi kuralına göre yapmaya çalışmak, etrafımızdakilerden de aynı beklentiler içinde olmak, keni kendimize yetmek ve sorumluluklarımızla görevlerimizi yerine getirmeye gayret etmek mümkün.

01:51'de Ay ve Chiron arasında oluşacak ılımlı görünüm bazı problemlerimizin nedenlerini farketmemize ve kendimizi daha iyi hissetmemize neden olabilir. Çevremizdekilere de gerekli tavsiyeleri verebilir, fikirlerimizle rehberlik yapabiliriz. Bu destekleşim kendimizde de eksik gördüğümüz noktaları daha net görmemize neden olabilir. Hastalıkları açısından bu saatlerde iyileştirici etkiler var.

03:55'te Ay ve Kad arasında oluşacak üçgen açı sayesinde bu saatte ayakta olanlar için sorunları iyimserlikle ele almak daha kolay olacaktır. Değişik tecrübeler belki değişik rastlantılar önümüzü daha net görmemize yardım edebilir. Olayları geniş pencereden ele alarak üzerinde çevremizdekilerle birlikte çalışmak adına bazılarımıza başarı sağlayabilir. 

07:43'te netleşecek olan Merkür ve Mars arasındaki kare dünden beri hissedilmekte; bugün de tümüyle aktif olacaktır. Merkür transitleri her türlü iletişimle ilgili; sert ekiler altında ise kişilerle bağlantıya geçmek zorlaşabilir. Düşünmeden sarf edilecek sözler, patavatsızlıktan kaynaklanan tartışmalardan kaçmak en doğrusu. Bu etki altında el atacağımız işler felaket tablosuna dönüşebilir.  Mesleki sosyal, finansal aktivitelerde güçlükler doğabilir. Paylaşma, uzlaşma, kabul etme hatta alttan alma gibi durumlar zorlaşabilir. Mesleki anlamda riskli ve olumsuz durumların gündeme gelmesi kaçınılmaz olabilir. Trafikte düşüncesiz ve sinirli davranışlar, küçük bir uyarı ile büyük olay yaratabilir. Sağlık açısından da olumsuz etkiler yaratabileceğinden, olayları kontrol altında tutmaya gayret etmek önemli. Normal bir konuyu ifade ederken bile tansiyonun yükselmesi, alay, küstahlık oluşabilir. Tüm iletişim ve ulaşım araç, gereçleri açısından da tehlikeli bir görünüm.

Merkür, Mars açısının ardında 21 Mart'a kadar kalmak üzere Balık burcuna yerleşecek. Düşüncelerimiz daha esrarlı bir havaya bürünebilir. Dedikodu ve gizli görüşmeler adına maalesef etkili bir süreç. İletişim ve zihinsel kapasitemizle ilgili güvensizlik hissedebilir; bazı fikirlerimizi kendimize saklamak isteyebiliriz. Mistik ve manevi konulara ilgimiz artabilir. Kendimizi korkmadan inceleyebilir, bizleri rahatsız eden konuları tesbit edebiliriz. Sanatsal, edebi çalışmalar adına çok uygun bir süreç. Olumlu olarak, hayal gücü, güçlü sezgi sahibi, insan psikolojisini iyi anlayabilen, artistik ve spiritüel düşünceler, durugörü yeteneğine işaret eden bu transit; olumsuz olarak, çok dikkatsiz, dağınık, huzursuz, mantıksız, kötümser ve çekingen düşüncelere, aşırı soyut ve iyi organize olamayan hallere bizi sokabilir.

18:05'te Ay ve Mars arasında oluşacak ılımlı görünüm yukarıda bahsettiğim Merkür ve Mars arasındaki kare açının anlattıklarının aktive olmasına neden olabilir. Olumlu yönden bakarsak, cesaret, ataklık, kararlılık ve fiziki güç gerektiren konularda bizlere destek verecektir. Liderlik potansiyellerimizi öne çıkarabiliriz; ancak Mars'ın konumu ve açılarından ötürü çok dikkatli olmakta yarar var. Ay, bu açının ardından kısa süreliğine boşluğa giriyor. 

18:22'de Kova burcuna geçiş yapacak olan Ay ile daha yaratıcı, özgür düşünceler kafamızı meşgul edebilir. Grup çalışmaları, aktiviteler aktifleşebilir. Dost çevremizle fikir alış verişleri yapabilir ve kurulu bir düzeni takip etmekten çok sezgilerimizin sesini dinleyerek farklı olanı denemeye ihtiyaç duyabiliriz.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder