20 Mart 2016 Pazar

20 Mart 2016 - Astrolozi


Haftanın son gününe girerken, Ay, Aslan burcunda boşlukta ilerliyor. 19:39'da ise Başak burcuna geçiş yapacak. Günün büyük bölümünde Aslan burcunun özellikleri öne çıkabilir. Olayları kontrol altına alma dürtüsü, etrafımızdakilerden onaylanma beklentisi, eleştirilere karşı tahammülsüzlük öne çıkabilir. Akşam saatlerinde ise titizlik ve çalışkanlık isteyen konuları ele alabilir, çevremizdekiler için yararlı olma isteğimiz doğrultusunda hareket edebiliriz. Eleştirel yanımızı dengede tutmamız gereken bir transit; herşeyi görev olarak algılayabilir, olayları aşırı didikleyebiliriz.

Güneş, 06:31'da Koç burcuna geçiş yaparak yeni ilkbahar mevsiminin gelişini müjdeliyor; 20 Nisan'a kadar bu seyahatini sürdürecek. Astrolojide bu duruma Koç Ingress dönemi diyoruz ve Güneş'in 0 derece Yengeç burcuna geçişine kadar olan dönemi bu tip haritalardan yorumluyoruz. Eski zamanlarda bugünü yeni yıl başlangıcı olarak ele alınmış olduğunu ve özellikle ülkeler için 0 derece Koç burcu girişini oldukça dikkatle ele aldıklarını görüyoruz. Bu yılki Ingress haritada yükselen derecesine kavuşum yapan Güneş ile beraber yöneticileri Mars'ın 8. / 9. evde duruşu, ilkbahar boyunca uluslararası konular, yargı ve adalet sistemi ile ilgili başlıklar, eğitim sistemi, medya kuruluşları başlıklarında hızlı kriz içerebilecek gelişmelere işaret etmekte..  Ay'ın da Aslan burcunda açısız durumu ise belirsizlikleri besleyecek nitelikte. 23 Mart Ay Tutulmasının Ay'ın pozisyonuna göre 3. evde gerçekleşecğini düşünürsek, komşularımızla önemli gelişmelerle yüzleşeceğimizi söyleyebiliriz. 10. ve 11. evin yöneticisi Satürn'ün Jüpiter ile olan partil karesi Pluto'nun 10. evdeki konumu, Anayasa ile ilgili olarak bazı önemli baskıcı durumlara neden olabilir. Öncü grupların akslarda yerleşmesi nedeniyle, hızlı gelişmelere hazır olmalıyız. Dedik ya Mars 8. evde ama 9. burçta diye; bu üzücü şehit haberlerinin de maalesef devamına işaret etmekte. Intercept konumdaki Balık-Başak aksı tutulma serileri ile hareketlenecek görünmekte. Uzun zamandır sessizlik içinde olan askeri güçleri artık daha fazla duyacağımızı söyleyebiliriz. Ekonomik olarak da epey zorlanacağımız hatta bazı iş bırakmaların, grevlerin oluşabileceğini söyleyebiliriz. İşsizlik konusu daha fazla vurgulanabilir. Haritadaki 12. ev yoğunluğu, maalesef uzun sürecek bir belirsizlik dönemine gireceğimizi fısıldıyor. Özellikle Mars ve Satürn gerilemeleri ile birlikte yukarıda saydığımız konulardaki zorluklar, sınavlar biraz daha fazla hissedilir olacak.


Bu önemli transitin yanında bugün 19:44'te Venüs ve Neptün kavuşumu kesinleşecek; etkileri bir kaç gün devam edebilir. Bazı bireysel haritalar açısından sevgi, barış, sanatsal gelişmeler olarak önemli etkileri beraberinde getirebilir. Affedicilik, merhamet, birlik bütünlük anlamları içermekte. Hayaller daha renkli olabilir, sanatla uğraşanlar için başarı vaadedebilir. Ancak negatif anlamları arasında gerçeklerden kaçıcı enerjileri beslemesi sayılabilir. Kafamızda hayal ettiğimiz dünya ile gerçekler birbirini tutmaz; kendimizi kandırmaya meyledebiliriz. İlişkilerde bencillikler oluşabilir; dolayısı ile hem olumlu hem olumsuz olarak etkilenmemiz olası. Hayal dünyamızda yaşamadan, ayaklarımızı yerde tutmak en iyisi. Ancak bunun yanında tüm niyet, olumlama, meditasyon, manevi türü çalışmalar açısından oldukça olumlu bir etkidir.


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder