17 Haziran 2016 Cuma

17 Haziran 2016 - Astrolozi


Ay günü Akrep burcunda ilerleyerek tamamlayacak; önemli duygusal tecrübeler yaşayabileceğimiz bir gün denebilir. Bazı korkularımızın su yüzüne çıkması, mal, mülk, para ve ya da çevremizdkileri fazlaca sahiplenme, kontrol etmede aşırılığa kaçma görülebilir. Başkalarına ait şeylere istek ve arzu duyulabilir. Anısı olan eski şeylere ilgimiz artabilir.

01:42'de Ay ve Kuzey Düğüm arasında oluşacak ılımlı görünüm ile diğerlerinden raharlıkla destekler bulabilir, olayları iyimserlikle ele alabilir, yakın çevremizle bir arada olmak isteyebiliriz. İmkanı olanlar için yeni tanışmaları da beraberinde getirebilecek bu transit olumlu duyguların yükselmesine izin verebilir.

02:03'te Ay ve Pluto olumlu etkileşimi de Pluto ve Jüpiter arasındaki üçgen açıya destek verir özellikte. Kararlılık, güç, irade gösterebileceğimiz saatler var geceyarısının hemen ardından yeni güne giriş ile birlikte. Bir fikri kafaya takıp bazı obsessif düşüncelere, duygulara de imkan verebilecek bu görünümler, hedeflere kesin bağlılık ve kararlılık verecektir. Güç ve irademizi rahatlıkla kullanabilir, hatta hedeflerimiz, ideallerimiz konusunda ani önemli radikal kararlar vererek rota değişimlerine gidebiliriz.

16:52'de Ay ve geri giden Mars kavuşacaklar; bu transit her an kızamaya hazır bir hale sokabilir bizi. Etrafımızdakileri kontrol etme dürtüsünü mücadeleci bir hava ile uygulamaya kalkışabilir, ilişkilerimizde problemler yaratabiliriz. Tartışmalar, eleştiriler tehlikeli bir hal alabilir. Birden öfkelenmek, sakin kalmaktan daha kolay gelebilir ve ufak detaylar bile kriz haline dönüşebilir. Kendimizi zor olanı yapma konusunda denemek istiyorsak; bu etkileşim harika fırsatlar oluşturabilir. Ancak acele, süşüncesizce verilecek hızlı kararlar, yapılacak başlangıçlar, sonradan pişmanlıklara neden olabilir. Ay bu açının ardından boşlua giriyor ve günü temel açısı olmadan bitirecek. Dolayısı ile Mars enerjisi gün sonuna kadar hissedilir olacaktır.

19:02'de Ay ve Chiron üçgeni kesinlik kazanacak; etrafımızdakilerle sohbet, dertleşme, ihtiyacı olanlara rehberlik etme, öğretme, akıl verme gibi konular öne çıkabilir. Sağlık açısından da olumlu etkilere sahip bu transit sayesinde hatalarımızı, eksiklerimizi, yanlışlarımızı sohbetler esnasında daha net belirleme fırsatı bulabiliriz.

22:38'de Venüs, 12 Temmuz'a kadar kalmak üzere, rahat edeceği bir pozisyona Yengeç burcuna geçecek. Bu genellikle evde yalnız başına sakin saatler geçirmeye veya hoşlanılan bir kaç misafir davet ederek huzur bulmaya uygun bir devre olabilir. Kenimizi uysal ve sevimli hissedebilir, cana yakın samimi, aile gibi gördüğümüz kişilerle bir arada olmaktan haz alabiliriz. Aile yaşamının sıcaklığı ve yakınlığı rahat duyumsanabilir, aile büyükleri, ebeveyn ve aile üyeleri ile olan ilişkilerde düzelme olabilir. Tüm bu hoş ilişkiler sırasında aşırı yemek, içmek, kilo almaya neden oluşturabilir. Yaşadığımız mekanların şık, estetik, zarif ve renkli olması isteneceğinden, estetik, denge, güzellik yaratacak dekoratif dokunuşlar yapılabilir. Eve yeni düzen vermek, dekore etmek, boyamak biraz da harcamaları arttırabilir. Olumlu olarak, aile ve özellikle anne sevgisi, koruyucu sevgi, besleyici, büyütücü, iyi bir ev kadını, evle, geçmişle ya da anılarla ilgili konulara yönelme ve bundan keyif duyma, ilişkilerde yapıcı duygusal destek arayan, bulan özellikler içine girebilir, ancak olumsuz olarak da, duygusal abartı, yeme ve içmede abartı, aşırı hassas ve santimental, sevgide boğucu ve şüphe içinde, kolay kırılan, endişeli, kolay vazgeçemeyen davranışlar içine girilebilir.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder