5 Haziran 2016 Pazar

5 Haziran 2016 - Astrolozi


Sabah 6'da İkizler burcunda bir Yeniay doğacak. Geçtiğimiz Boğa Yeniay'ında gökyüzünde Büyük Üçgen açı kalıbı vardı; oldukça yapıcı ve olumlu etkiler barındırmaktaydı. Şimdi ise Büyük, kocaman bir karemiz var. Güneş, Ay ve Venüs kavuşumlu; hem de aynı derecede Merküryen köşe, diğer 3 köşeye kafa tutacak. Belirleme, odaklanma açısından motivasyon yükseltir Büyük Kare'ler. Güç ve irade konusunda kaynaklarımızı ortaya çıkarabilmemize yardım ederler; çünkü kişiyi son derece zorlarlar. Örneğin Büyük Kare'ye sahip kişiler, diğerlerine göre yardım almadan işlerini kendi başlarına halledebilecek güçte ve motivasyonda olurlar; işlerini şansa bırakmazlar. Güçlüklere karşı 4 cephede savaşmaya antremanlıdırlar.

Yeniay'ın etkili olacağı süreçte idealize edilen konular direkt olarak, dağılmadan, odaklanarak, dikkatlice ele alınabilirse, başarı getirebilir. Yabani bir at düşünün, kontrol edilmesi zor bir hayvan, sağa sola saldırıyor. Siz ise dizginleri akıllıca ele geçiriyor ve hayvanı ustalıkla kontrol altına alabiliyorsunuz. Bugün yaşanacak Yeniay haritasında da, yaşamlarımızda başlayan belki bize düzensiz görünen değişimlerin, aynen o yabani at gibi olduğunu düşünün. Bir oda hayal edin, 4 kapısı var ve hepsi kilitli. Yorulana kadar o 4 kapıyı açmaya uğraşıyor ve yumrukluyor, kurcalıyorsunuz; diye tarif etmiş Tracy Marks, Büyük Kare açı kalıplarını. Ve devam etmiş; bu sıkışıp kalmışlığın ötesinde, odanın tam ortasında duruup, bu yoğun karmaşanın merkezinde, içsel bir çok çıkar yol bulunabilir. Düşünün ki içinizden bir merdiven sizi gökyüzüne ulaştırabilir; özgürlüğe, güneş ışığına. Her zaman su akar, yolunu bulur demiş büyüklerimiz; bir hal çaresi mutlaka bulunur. Ama önce sıkışıp kalmayı deneyimlemek gerekebilir; malum insanoğlu sadece zorlandığında farklı çözümler oluşturabiliyor. Önce sakin, sabırlı ve şartları kabullenir olunmalı; belki adımlarımızı yabani atın adımlarına senkronize etmeli. Olayları çekiştirmek yerine, dışarıdan gözleyen bir tanık gibi davranmalı. Değişen şartlara uyumlanmak gerek. Bilerek direnmemek, eskiyi korumak adına inatçılık yapmamak en doğru seçim olacaktır.

Sonuçta kader, biraz umut biraz da dikkatsizlikle şekillenirmiş; ipin ucu bazen kaçar ve kendimizi bambaşka yerde bulabiliriz. Gezegen yoğunluğu, değişken burçlarda; eskiye yol vermek, yeniye yer açmamıza yardım edecek. Bizleri tutsak eden düğümleri tek tek açmalı, işe yaramayan ister maddi, ister manevi tüm gereksizleri geride bırakmaya razı olmalıyız. Bu, bir kişi, bir iş, bir düşünce kalıbı, bir alışkanlık belki bir eşya olabilir.

Yeniay malum Merkür tarafından yönetiliyor bu kez; İkizler burcunda. Başak burcundaki Kuzey Düğüm de Merkür yöneticiliğinde; yani hikaye kadersel. Tabbi bu Merkür bu arada Güney Düğüm'e de sextil bir destekleyici açı yapmakta. Başak gerçekçidir, Başak çalışkandır, Başak analizcidir. Geçmiş olumsuz tecrübelerden dersler çıkararak, olumlu ya da olumsuza razı olarak, değişen şartlara rağmen, elinden gelenin en iyisini karşılıksız bile olsa, yapmak ister Başak. İşte, yaşamlarımızdaki gerçekler, detaylar bu kez böyle dikkatimizi çekmeye çalışıyorlar; ben değişiyorum ama sen farkında değilsin diye bağırıyorlar.

Gerçeklerle yüzleşmekte ne kadar iyisin? Herşeyden şüphe edip, diğerlerinin dediklerini, doğruluklarını araştırmadan kabul mu ediyorsun? Ev ödevinde ne kadar iyisin? İşte, her halükarda, öznümüzdeki ay, kafamızı ne kadar kullanıyoruz, hangi aptal seçimleri yapmışız, gereksiz kişilere güvenmişiz, gereksiz nedenlere vakit harcamışız, ne ara yolun sonuna gelmişiz, birden bire Ay'ın büyüyen ışığı ile farkedeceğiz.

Bu Yeniay, sanki uyanma zamanının geldiğini haber veren bir çalar saat gibi. Treni kaçırmadan, değişen şartları efektif kullanabilir ve yeni şartların kontrolünü ele geçirebiliriz. Yok, alarmı kapatıp uykuya devam mı ediyoruz? Tabii, buna bizlerin özgür iradeleri karar verecek; ama o zaman anahtarı olmayan o 4 kapı için kendimizi helak etmeye razı olalım ve 4 köşeye dağılmayı göze alalım.

Yeniay ile daha geniş bilgiyi http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2016/05/ikizler-yeniay-5-haziran-2016-astrolozi.html adresinde bulabilirsiniz.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder