18 Haziran 2016 Cumartesi

18 Haziran 2016 - Astrolozi


Haftasonunun ilk gününe Ay'ın boşlukta ilerleyişi ile merhaba diyoruz; 04:33'te ise Yay burcuna geçiş yapacak. Akrep burcunun kontrol edici enerjisinden sonra, Yay burcunun iyimser bakış açısı hepimize iyi gelebilir. Yardımlaşmanın, dürüstlüğün ve cömertliğin faydalarını, yaratacağı fırsatları hep beraber görebiliriz. Yaşama daha geniş ve neşeli bir perspektiften bakabilir, yeni tecrübelere istek duyabiliriz. 

06:28'te netleşecek Satürn ve Neptün karesi, Kasım 2015'ten beri aslında aktif. Ruhsal kökenli ve buna bağlı olarak fiziksel sorunlara yol açmakta. Ortada görünür bir şey olmasa da kendimizi güvensiz, endişeli, şüpheci hissedebiliriz. Gerçeklere ulaştığımızı sandığımız anda bir bakarız ki, sular bulanmış. Akı genelde karışık olur. Bu etkiye kendimizi kaptırmak, kötümserliklere, karamsarlıklara, umutsuzluklara neden olabilir. Kendimizi herşeyden soyutlamaya ve yalnızlığa doğru yönelendirebiliriz; ki bu yanlış olabilir. Ekonomik yani maddi değerlerle ilgili iniş ve çıkışlar kişiye daha da özgüven eksikliği verebilir. Sahip olduklarımızı kaybetme korkusu ve kayıplar oluşabilir ya da isteyerek nefsimizi kırmak adına eldekileri diğerlerine verme isteği uyandırabilir. Sade ve yüksüz bir hayat tarzı hayal edebiliriz. Maddi değerlerimizle ilgili sınavlara tabi tutacağından, bu korkuyu atlatabilmek belki farklı fırsatları yakalamamıza yardım edebilir. Hayal kırıklıkları oluşabilir. İşler beklendiği gibi gitmeyebilir ya da bir bedel ödemek gerekebilir. Bilinçaltından gelen endişeli fısıltılar maalesef kargaşaya düşmemize sebebiyet verebilir. Hayal ettiklerimiz ve gerçekler birbirini tutmayacağından, basit işler bile çıkmaza girebilir. Bu etki Dolunay enerjileri ile de birleşeceğinden, önümüzdeki 15 - 20 gün kendisini hissettirir olacak; önemli maddi, ilişki, sevgi kararlarını bu günlere denk getirmemeye özen gösterelim.

21:48'te Ay ve Merkür karşıt pozisyonda olacaklar; ilişkiler konusunda biraz kritik etkiler verebilir. Duygular ve mantık arasında gelgitler yaşayacağımızdan, bu ilişkilere de yansıyabilir. Konuşmalarda, ifadelerde abartılardan uzak durmakta, konuları fazla uzatmamakta yarar var. 


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder