27 Haziran 2016 Pazartesi

27 Haziran 2016 - Astrolozi


Yeni güne Ay'ın Balık burcunda boşlukta ilerlemesi ile girsek de 01:54'te Chiron ile kavuşumu gerçekleşecek; hatalarımız, eksiklerimiz bizleri gece yarısının ardından zorlayabilir, güvensizlik ve endişe yaratabilir. Bazı rahatsızlıklar ise kendini gösterebilir; zayıflık, şüphe, kuşku gibi dürtülerin artması kronik bazı rahatsızlıkları uyandırabilir. Yaşamlarımızda eksik olana odaklanmaktan çok ileriye ve ideallere odaklanmak daha doğru olabilir.

05:31'de  Merkür ve Uranüs arasındaki ılımlı etkileşim netleşecek; bugün tümüyle etkili. Orijinal fikirlerle ve değişik kişilerle zaman geçirmek, yeni bakış açıları ile tanışmak, sosyal medya, internet üzerinde araştırmalar yapmak, bilimsel çalışmalar, teknolojik modern aletler kullanmak ve hızlı, verimli olmak bu transitin etkileri arasında.  Daha önceden hazırlık istemeyen, doğaçlama yeteneğimizi arttırabilir, sezgilerimizi ortaya koyabiliriz. Yakın çevremizden, kardeşlerimiz ya da komşularımızdan sıradışı haberler alabiliriz. Toplumsal hümanist konuları rahatlıkla dile getirebiliriz. Grup çalışmaları bu günlerde sürpriz fırsatlara, şaşırtıcı gelişmelere neden olabilir.

10:07'de Ay koç burcuna geçiş yapıyor; cesaret, ataklık, özgüven ve en önemlisi kararlılık gerektiren konularda ilk adımı biz atabiliriz. Yeni olan her şey bizi fazlasıyla heyecanlandırabilir. Ancak acelecilik ya da çabuk kararlar ise gelişmelerde kalıcılık oluşmasına engel olabilir.

14:10'da Chiron asteroidi, geri hareketine geçiş yapacak; 1 Aralık!a kadar sürecek bu yolculukla ilegili daha geniş bilgiyi http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2016/06/chiron-geri-hareketi-baslyor-astrolozi.html adresinde bulabilirsiniz.

16:52'de yine haftasonundan beri aktif olan Venüs ve Neptün üçgen açısı kesinleşiyor; önümüzdeki bir kaç gün daha etkisi hissedilir olacak. Yükselen duygusal istekler, yoğun hayalperestliklere neden olabilir. İlham gerektiren tüm işler için çok uygun olan bu transit, sanatsal konularda önemli başarılara neden olabilir. Ruhsal hafiflik ve maneviyat gücünün artışı görüleceği gibi yaşamı bir kaç gün toz pembe görmemiz mümkün. Önemli kararlarda olumsuz etkiler verebilir; o yüzden emin olmaya kendinize zaman tanımaya özen gösterin. Bunun yanında aşk konusunda tamamlanma isteği yükseltebilir. Eğer birlikteliğiniz varsa yüksek bir romantizmi beraberinde getirebilir. Yok ama yalnızsanız yoğun platonik duygulara sebep olabilir. Yaratıcı süslü düşünce tarzınızı, duygularınızı sanatsal uyumla birleştirmek, manevi ruhani, çalışmalarda önemli çözülmeler yaşamak bu etki altında söylenebilir. Ancak maddi konularda mğmkünse acele etmemeye özen gösterin; hayalleriniz gerçek dünya ile uyum göstermeyebilir.

19:24'te Merkür ve Chiron karesi netleşecek; yine tüm gün geçerli. Chiron'un da geri hareketi nedeniyle hızının oldukça düşün olduğunu düşünürsek, olumsuzlukları beraberinde getireceğini söyleyebiliriz. Bazı fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklarda bu akşam artış olabilir zira duygular ve mantık dengede olmayabilir. Karamsar düşünce tarzı geçmiş tecrübelerin acı vermesine davetiye çıkarabilir. Yüzümüzü yeniye ve ileriye çevrimek, diğerlerine tacrübelerimizle rehber olmak bu görünümler altında ilerleme sağlayabilir.

21:18'te Ay ve Güneş arasında kare açı oluşacak; ilişkiler açısından kritik saatler denebilir. Ufak detaylar bile bizleri sinirlendirebilir; inatçılık, ısrar, alınganlık, tartışmaları beraberinde getirebilir. Özellikle kadın erkek ilişkilerinde dikkatli olmakta yarar var.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder