20 Haziran 2016 Pazartesi

20 Haziran 2016 - Astrolozi


Bugün saat 14:02'de 29 derece Yay burcunda bir Dolunay gerçekleşecek; inandıklarımıza, bildiklerimize fazlaca vurgu yapan bir gökyüzü fenomeni. Herkes inandığı yönde fazlaca ısrarcı bu aralar. Bakın dünyaya; LGBT yürüyüşleri ile ilgili gerginlikler, aynı şekilde Orlando'da yine LGBT ile ilgili bir ölüm, ayrıca İngiltere'de Avruğa Birliği karşıtlı nedeniyle bir milletvekilinin öldürülmesi, medyanın kişileri bir oraya bir buraya çekiştirmesi, inançlar yüzünden Amerika'da ve Avrupa'da son zamanlarda artan toplu katliamlar, bombolamalar, Cihangir'deki olaylar, insanların devamlı benim tarafım, senin tarafın diye ayrımcılık içinde olmaları. Buyrun size ortaya karışık 29 derece Yay Dolunay'ı, hem de kocaman bir Büyük Kare eşliğinde..

29'lar anaretik dediğimiz kritik derecelerdir; bazı astrologlar, ölümden önceki son saatlere benzetmişler 29 dereceleri. Şimdiye kadar belki dikkat etmediğiniz detaylar, bu anlarda daha önemli, muhteşem ve net algılanabilir, daha yoğun hissedilir, duyumsanır, algılanır. Belki şimdiye kadar dikkat etmediğiniz nefesleriniz bile sayılır, kokular bile bir başkadır; halbuki hep duyduklarınızdır. Herşey daha renkli ve ilgi çekici hale gelebilir. Yaşam akıyordur parmaklarınızdan ve az sonra bitecek olan değerlenebilir.

Dolunay'ın yöneticisi Jüpiter; abartılara, egzajerelere bayılır. Kısacası aslında orantısız gelişmelere de hazır olmalıyız bir bakıma. Bu Dolunay etkisi ise özgür düşüncenin ve hızlı oluşumların pek önüne geçmek mümkün olmayacak. Farklı bakış açıları, çözüm yolları, çeşitlilik yaratabilen, bu dönemde kazanacak. Birileri tarafından kurtarılmayı beklemek, birilerinden medet ummak, sahte guruların peşinden gitmek, taşın altına kendi elimizden başka her şeyi sokmak; maalesef artık işlemeyen düzenler. Sığınmak yerine, Jüpiter Başak transiti ile sorumluluk ve görev bilincinin önemini vurgulamakta gökyüzü; çalışın, emek verin diyor. Şarlar değişse de hedeflerine, inandıklarına hep sadık kalanlar bile bu süreçte inancını sorgulayacak. Değişim o derece hızlı ki, nerede yanlış yaptık dercesine şüpheye, güvensizliğe ve endişeye düşeceğiz. Kalp ile beyin birbirine kafa tutacak. İşte tam burada kendimizi bilgeliğe açmalı ve içsel mesajlarımızı doğru okuyabilmeliyiz. Hayalperestlikten acilen uzaklaşmalı, olmayacak dualara amin dememeliyiz. Mütevazi olmaya ve gerçek olandan uzaklaşmamaya dikkat etmeliyiz. Belki kafamızı sert duvarlara çarpacak, yanılacak, aldanacak, engellenecek ya da haksızlığa uğrayacağız. Hem 29 hem de kocaman bir Büyük Kare; kolay olmasını sakın beklemeyin.

Yay burcunun son derecesindeki bu Dolunay sayesinde yaşamın, insanların, Dünya'mızın kaçınılmaz değişimine hep beraber tanık olacağız. Yeni bilgiler, haberler alacağız, öğreneceğiz, yaşama geniş perspektiften bakmak isteyecek, hayallerimizin aslında gerçek dünya ile alakasız olduğunu göreceğiz. Paramızı, işimizi, belki sevdiklerimizi kaybedecek, değişen Dünya'ya ayak uydurmaya çalışacağız. İnançlarımızı sorgulayacak; acaba güvendiklerim mi doğru diye şüpheye düşeceğiz. Hak, hukuk ve adaletten sakın ha vazgeçmeyin. Gerçeğin hiç bir şekilde engellenemeyeceğini bilelim; unutmayın Güneş balçıkla sıvanmaz. Dolunay günü ayrıca soltis günü yani bir mevsim başlayacak bir diğeri bitecek. Gün ve gece eşit olacak. Belki bir tarih bitecek, belki yaşamlarımızda yeni bir bölüm başlayacak. Uyum gösterebilen ise yeni mevsimin tadını çıkaracak..

Dolunay ile ilgili daha geniş bilgiyi http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2016/06/yay-dolunay-20-haziran-2016-astrolozi.html adresindeki yazımda bulabilirsiniz.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder