29 Haziran 2016 Çarşamba

Yengeç Yeniayı (4 Temmuz 2016) - Astrolozi


4 Temmuz 2016 ünü saat 14:00'te, 12 derece Yengeç burcunda bir Yeniay doğacak. Ezoterizmde önemli anlamları bulunan 14 derece Yengeç burcundaki Sirius yıldızı ile aynı boylam derecesine yakın olacak olan bu Yeniay için, Ay'ın da Yengeç burcundaki gücünü düşünürsek, oldukça kuvvetli etkileri var diyebiliriz. Mısır tarihi kayıtlarında Güneş'imizin büyükbabası olarak adlandırılmış olan Sirius, piramitlerin yapımından tutun da ABD'nin kuruluşuna kadar bir çok önemli olayda öne çıkan bir yıldız. Güneş ile aynı boylamda olduğu günlere Sodep ya da Sothis adı verilmiş. Ancak bu yaz ya da kış soltisti ile karıştırılmasın; zira o günler 21 Haziran ve 21 Aralık günlerindeki en uzun gün ve gece ile ilgili bir durum. Eski Mısırlılar Sodep gününü dua ederek geçirirlermiş; zira o gün 1 yıllık kaderlerinin yazıldıklarına inanırlarmış. Toplumsal anlamda yani ülkeler ve insanlıkla ilgili olaylarda kendini daha öne çıkarabilen bu etki ile, Güneş ve Sirius'un tam kavuşumundaki gezegen transitlerine bağlı olarak bir yıllık yorumlar yapılırmış. Nil'in Yıldızı özellikle Ekvator'a yakın bölgelerde etkili olan bu yıldız toplumsal ilişkileri, kültürel, entellektüel gelişmeleri, bereketi ve verimliliği temsil ettiği gibi bazı çaresizlikleri, salgınları ve zorlukları da anlatabiliyor. Güneş / Ay ve Sirius beraberlikleri, iş, ticaret, kariyer ve dostluklar açısından her zaman olumlu etkileri de beraberinde getirmiş. Sirius ve 150 derecelik Satürn açıları genelde karmik ayarlamalar anlamına gelmekte; ilginç zamanlar yaşıyoruz hep birlikte. Sirius yüksek sıcakları ve salgın hastalıkları da işaret etmiş; yani ölüme hayat veren nefes olarak yorumlanmış. Yengeç burcunun 2. dekanı dirilmek, ölümde yaşam nefesi almak gibi anlamlandırılmış. Bu dönemler için Çingeneler sular fokurdar, şaraplar ekşir, köpekler delirir, hayvanlar bayılır demişler. Yangınlar, sıcaklar derken, enerjinin çok yüksek olduğunu anlayabiliriz; aynı duygular gibi. Dolayısı ile bu Yeniay'da duygular aynen böyle ateşli ve tutkulu olacak. Ama korkmayın güzel bir üçgen açı var; öğrenmeyi temsil ediyor. Öğrenerek şifa bulacağız. Evet, Sirius "yakarım" diye tehditler savuruyor ama Neptün ile buz gibi havuzlara da dalabiliriz.

Gelelim bugüne.. Geçtiğimi Ocak ayında gerçekleşen Oğlak Yeniay'ında Merkür ve Pluto etkisi vardı; o zamanlar önemli kararlar vermiş olabiliriz. Ocak ayında hazırlanan bazı senaryoların sahnelenmesi şimdi Yengeç Yeniayında olabilir ve bizler bu kararlarımızı hayata geçirme fırsatı bulabiliriz. Bu kez Pluto tam karşıda; Yeniay'ın ışığını tam karşıdan alacak. Gizlilikler, hatalar belki sırlar görünür olabilir. Tabii bunun yanında güç ve irademiz, planlarımız da aynı şekilde meydana çıkabilir. Hak ettiklerimizi bize verebilecek karmik güçte bir Yeniay bu. Duygularımızın bizleri ele geçirebileceği gibi, mantığımızın bavulunu da eline tutuşturabilir. Hatta hiç bir şey umurumda değil modu verebilir, bu ana akslara oturmuş önemli gezegenler; dedik ya ben güçlüyüm diye bağırıyor bu Yeniay. Dünyaya baktığımızda son Yay Dolunay'ında aktif olan değişken Büyük Kare sağlam temelleri olduğunu zannettiğimiz bir çok olayın sallantıya değişime girmesine neden oldu. Tavırlar, kararlar değişti politikacılarda. Uranüs son 2 yıldır değişim, özgürlük rüzgarını da arkasına alarak dünyayı etki altına aldı; değişim rüzgarları da değil, tufanları estiriyor. Yine ana aksta, hem de tam Asc karşısında görüyoruz bu kez Uranüs'ü. Bunun yanında bu Yeniay Zira durağında gerçekleşiyor; eğitim, konuşma, toplantılarda başarılı olabilmek adına uygun bir süreç; ayrıca mülk almak içinde olumlu değerlendirilirmiş. Ancak bazılarımızda anne ile ilgili üzücü haberlere de neden olabilirmiş. 


Biraz sabit yıldızlara bakalım.. Asc noktasında Spica'yı görüyoruz. Hava grubunun eksik olduğu haritada tek hava grubu üyesi Asc; maalesef mantık gerektiren durumlarda aksiliklere neden olabilecek bir görünüm. Yöneticisi olan Venüs ile karesi ve Uranüs karşıtlığı var; Venüs ve Mars karakterinde. Sirius, İsis yani, büyük bereket simgesi Ana Kraliçe ya, Spica da onun elindeki başak demeti; yani Ana Kraliçe'nin, Tanrıça'nın hediyesi. Bu bir üstünlük göstergesidir. Spica şöhret verir, yetenek ve başarı bahşeder. Yaptığımız ise zeka ve uyum katabiliriz; ama olayları tek yönlü ele almak, çıkarcı olmak ve hızlı kararlar önemli ses getirebilecek ayrılıkları da beraberinde getirebilir. Yönetici Venüs ise Mc ile birlikte 20 derecede ve Castor sabit yıldızı aynı boylamda; medya, yayıncılık, yazarlarla ilgili bir yıldız. Olaylara daha neşeli ve iyimser bakabilmeye yardım eder. Medya, gazeteciler ya da tv kuruluşları ile ilgili olarak önemli gelişmeler arifesindeyiz. Hızlı gelişebilecek olaylar önemli sürprizleri beraberinde getirebilir. Umulmadık ve hızlı ortaklıklar, beraberlikler, iş birlikleri ile şaşkına dönebiliriz. Bunun yanında Asc yöneticisi ayrıca Chiron ve Mars ile Büyük bir Üçgen açı kalıbı daha ulaştırmakta. Maddi değerlerimizle ilgili mücadelelerimiz artık meyvelerini verebilir. İş, çalışma yaşamı ile ilgili olarak önemli gelişmeler kaydedebiliriz; ancak yorulmayı göze almak gerek. Ayrıca sağlık ve kişisel bakımla ilgili olarak harcamaların da artacağını söyleyebiliriz. Mesleki alanlarda kadın figürlerinden yardım alınabilir.

Hedefler konusunda her ne kadar yorulmuş da olsak, kararlı ve ısrarlı olanlarımız için gökyüzü gayet güzel akıcı etkiler verebilir. Geleneksel ve klasik olan artık her şey yerle bir olacak görünmekte. Yeniliğe, moderne olan akıcılık, hissedilir olacaktır. Kendimize ait hissettiğimiz her olgunun aslında çok da kolay feda edilebilir olduğuna şahit olacağız. Bu arada gizlerimiz, sırlarımız tabii zayıflıklarımız bu süreçte çok daha görünür olacak. Sırları olanlar biraz hareketlerine dikkat etmeliler. İletişimin bu 15 günde kuvvetli olması, adeta her konu hakkında konuşma, iddia etme isteğini kamçılayabilir. Merkür yanık da olsa bulunduğu konum itibarı ile gelişmeleri de hızlandıracaktır; bazı düzenbazlıkları ortaya çıkarabilir. Hem Yeniay'ın hem Merkür'ün Satürn'den aldığı 150'lik açı endişeleri, korkuları güvensizlikleri biraz arttırabilir ve bazı kazalara da sebebiyet verebilir. Yaşamlarımızda önemli iz bırakabilecek tanışmalar, karşılaşmalar, eş zamanlılıklar yaşanabilir; geçmişten birileri tekrar yaşamlarımıza girebilir. Bazı kararlar egonun etkisi ile alınabilir; aman dikkat. Ruhumuz daha fazla özgürlük daha fazla yenilik diye bağırabilir. Yurt dışı tatilleri için güzel bir süreç; farklı kültürler, hayat görüşleri rahatlıkla denenebilir. Harita genelinde depremlere, sel felaketlerine işaret eden görüntüler var. 

Haritaya damgasını vuran Jüpiter / Neptün ve Satürn T-karesi bazı endişelere, paranoyalara ve korkulara neden olabilir. Önümüzdeki 1 ay sürecek bir etki denebilir. Yeniay'ın bu T-kareye olumlu dokunuşu, yaşamlarımızda bizlere korku, tereddüt, endişe hissettiren bir problemin çözülebilmesi için bazı imkanların da bize destek verebilmesine yardım edecek. Bu zor zamanları ise büyümeye çalışma, öğrenme ve kendimizi geliştirme ve yardımlaşma sayesinde atlatabilme şansı da bulacağız. Tüm dünyada zaten devam eden problemleri bizler de kendi yaşamlarımızda farklı alanlarda deneyimlemekteyiz. Hayalkırıklıkları, fobilerimiz, depresyonlarımız, toplumsal güvensizliklerimiz ve dengede olmayan belki yeme içme belki harcama gibi içsel dürtülerimiz vs. Satürn zaten Antares'e doğru gittikçe yaklaşmakta; içimizdeki şeytani duyguları da abartıyor. Ancak işin içinde Satürn varsa; bu olanların hepsinin harmik etkiler olduğunu söyleyebiliriz.


Uranyen prensipte ele aldığımızda (Yeniay - Eurydike / Transpluto - Admetos - Industria) önemli bağımlılıklarımızla sınanacağımızı düşündürdü bana harita. İş dünyasından önemli bir kayıp yaşayabiliriz. Orman yargınlarının devam edeceği söylenebilir. Ticari alanlarda bazı engellerin ve eksikliklerin zaman içinde hızlı şekilde, yeni anlaşmalar sonucu tamamlanmaya çalışmasına şahit olabiliriz. Bazı önemli bilgilerin ifşa olacağını bu haritada görebiliyoruz. Merkür'ün önündeki açılar maalesef Yeniay ardından 6 - 7, 10 - 11 ve 15 - 16 Temmuz günlerini biraz tehlikeli hale getiriyor; dikkatli olmakta yarar var. Önemli iş birlikleri, ortaklıklar ya da tam tersi önemli ayrılıklara şahit olabiliriz ki bu iş dünyasında da olabilir. Hedeflerimiz konusunda halen daha engellerle karşılaşıyorsak olsa da bu kez etrafımızdakileri dinlemek konusunda asilik yapabiliriz. Kafamınızın dikine gitmemiz yanlışlara neden olabilir. Ülkemiz genelinde ise deprem konusu kendini hatırlatabilir; sık sık sallanabiliriz. (Poseidon / Jüpiter - Atlantis - Spinx) Önemli gizemlerle yüzleşebiliriz; eksik olan bilgiler yerlerini bulabilir, tamamlanabilir. Bu yüzden öğrenmek, bilgi toplamak, derinleşmek bu Yeniay'ın ana konusu; öğrendikçe ilerleyeceğiz.


Bu Yeniay sürecinde ülkemiz fazlasıyla konuşulacak; Yeniay haritası ülkemiz haritasında önemli temaslar yaptığı gibi, ABD haritasında da önemli dokunuşlar içeriyor. Dolayısı ile ABD ve Türkiye önümüzdeki 15 günlük sürecin ana temalarını oluşturabilir. Son gelişmelerle birlikte, yöneticilerimizin yapmış olduğu hamleler görünürde her şeyin yoluna giriyormuş intibası verebilir zira, Yeniay natal Güneş'imize üçgen açı yapıyor. Rahatlama işaretleri sık sık duyulabilir. Yeniay Asc'sinin natal Merkür'ümüz üzerinde oluşu, Merkür'ün yönettiği 4 ve 12. ev konuları ile ilgili olarak toprak bütünlüğümüz, toprak ürünlerimiz, doğal kaynaklarımız, muhalefet partileri ile ilgili olarak bazı kontrol dışı gelişmelere maruz kalabileceğimiz söylenebilir. Asc yöneticisi Venüs ile olan Yeniay T-Karesi ise gençleri, eğlence yerlerini, borsamızı direkt etkileyebilir. 1. evde Pluto üzerinde olan Yeniay halkımızı yakından ilgilendiren konularla bağlantılı; görünür olan gelişmeler karşısında şaşırabiliriz. Yöneticilerimizle ilgili olarak bazı konular ifşa olabilir ve gerçek niyetler ortaya dökülebilir. Deprem konusunda ise dikkatli olmakta yarar var. Özellikle  6 - 7, 10 - 11 ve 15 - 16 Temmuz günleri üzüleceğimiz olaylara karşı önlem almakta yarar var.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder