11 Ocak 2014 Cumartesi

11 Ocak 2014 - Astrolozi




Ay haftasonuna Boğa burcundaki hareketi ile ayak basıyor; istikrar, ağırbaşlılık, güzel olan herşeye düşkünlük hatta biraz tembellik Cumartesi'nin ilk yarısına damgasını vuracak ana başlıklar. Bu konumun sunduğu en büyük dezavantaj, zevkler için herşeyin göze alınır olabilmesidir. Üzerimize aldığımız işleri de ne pahasına olursa olsun bitirmeye çalışmak da en büyük avantajdır.

Öğle saatlerinde Ay, Merkür ile harika bir üçgen yapacak. Merkür'ün de, Ay'ın da bulundukları burçlarda son açıları olacak bu.. Duygularla mantık arasındaki dengeye işaret eden bu etki, gerek kendimizin gerekse başkalarının duygularına karşı daha açık olmaya olanak verecektir. Aile ve geçmişle ilgili konular kolaylıkla gündeme gelebilir. Duygulardaki derinlik kolaylıkla kelimelere yansıyabilir. Ay, bu temasın ardından boşluğa giriyor ve 14:25'te İkizler burcuna geçene kadar hareketine açısız devam ediyor. İkizlere geçişi ile üzerimizden tembellik kalkabilir ve yerini hareketli bir enerjiye bırakabilir. Zihinsel faaliyetlerimizin artacağı, esprili konuşma yeteneğimizin öne çıkacağı günün ikinci yarısında sürekli değişik konulara yönelmek ve devamlı fikir üretmek mümkün olacaktır. Akşam 21:24'te Ay'ın Neptün'e yapacağı sert kare ile hayallerimiz ve hafızamızdaki birikimler ön plana çıkabilir. Eski bakış açıları, önyargılar, şartlanmalar, gerçeklerden daha önemli bir duruma yükselebilir. Bu saatlerde yanıltıcı, şaşırtıcı etkiler fazla olacağından, önemli bir şeye karar vermek adına uygun değil diye düşünüyorum. Yanlış yönlendirici enerjiler devrede. Çevremize ve insanlara karşı da hassasiyetimiz artacağından suistimal edilebilme tehlikesi de ayrıca mevcut. Cumartesi akşamı olmasından dolayı da bu açı etkisi altında mümkünse alkol alımında aşırıya kaçmamakta fayda var.

Gün genelinde ilişkiler adına gayet olumlu güzel bir görünüm daha var; İkizler'de bulunan Ay ile de birlikte mantığımızı da bu konulara çevirmek ve bazı problemleri çözmek adına gayet uygun bir gün, zira söz konusu görünüm tüm gün etkili. Önce Venüs, Satürn'e 12:43'te bir gülücük atıyor ve ardından Güneş ile 14:24'te kolkola giriyor. Veee Güneş de 15:38'de aynen az önce Venüs'ün yaptığı gibi Satürn'e göz kırpıyor.. Geri giden Venüs'ün Güneş ile kavuşumu biraz iddiacılık ve kendimize fazlaca güven hissi verebilir ve sevdiğimiz kişilerin dikkatini çekmek isteyebiliriz. Sorunlu ilişkileri tamir etmek, finansiyel aktiviteler ile uğraşmak adına uygun bir dönem; ancak isteklerimize aşırı düşkünlü, lükse ve gereksiz para harcamaya meyil, ayrıca kendimizi dünyanın en ilgi çekici insanı olarak düşünmek ve egoyu besleyici düşünce ve davranışlar, unutmamak gerek ki en büyük tuzak. Satürn'ün disiplinli desteği ile başarıya iten bir enerji de var. Her şeyi iyi düşünebilme, somut görebilme ve uygulayabilme kolaylığı sağlayacaktır. Bu güzel enerjileri mümkünse doğru ve yapıcı kullanmaya özen göstermek gerek. Özellikle çalışmak ve ciddi konuların hakkından gelebilmek adına harika bir gün diyebiliriz.

Gece 23:34'de Merkür, Kova burcuna geçiyor; bu konu ile ilgili yazımı http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2014/01/merkur-kovada-astrolozi.html adresinde bulabilirsiniz.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder