29 Ocak 2014 Çarşamba

29 Ocak 2014 - Astrolozi




Ay güne Oğlak burcunda giriyor; ayaklarımız yere sağlam basmakta ve gerçekçi kararlı ve olgun düşüncelerin etkisi altındayız. Sorumluluk duygusu yüksek, çok çalışkan ve işkolik olmaya eğilimli olabiliriz. Ay günün ilk açısını Chiron sextili ile yapmakta. Eksikliklerimizin hatta hatalarımızın, yumuşak karnımızın farkındayız. Ardından 02:35'te Ay Pluto ile kavuşuyor ve 03:05'te geri giden Jüpiter ile karşıt konuma yerleşiyor. Bu da yetmezmiş gibi 04:56'da geri gidişini bitirmek üzere hızını oldukça azaltmış olan ve kötü yanlarını iyice ortaya dökebilecek olan Venüs ile kavuşuyor. Zaten başlı başına Pluto ve Jüpiter karşıtlığı oldukça sert etkiler içermekte, bir de bunlara Ay ve kötü kadın Venüs destek vermekte. Ahlak, moral değerlerimiz, hayata bakış açımız ve en önemlisi inançlarımız ile hükmedici, yeniden yaratıcı, yapılandırıcı enerjimizin karşılıklı çekişme saatleri. Başkalarını istediğimiz gibi kullanma, kendi inanç ve fikirlerimiz, ideallerimiz yönünde değiştirmeye zorlama, ikna ettirmeye yönelik güç kullanma yönünde güçlü arzular içermekte bu etki.Kendi düşüncelerimizi üstün görüş bizi küstah, kibirli, herkese yukarıdan bakan bir role sokabilir. Tüm ahlaki, dini, felsefi değerlere karşı durarak oldukça uçta başka değerlerle etrafımızı düzene koymak, herkesin bakış açılarını kendimize uydurmak isteyebiliriz. Etrafımızı düzene koymaya çabalamak yerine, önce kendimizde bu uygulamayı yapmak, bence çok daha faydalı olacaktır. Mikro düzeyde, gerçekleşeceği saatten dolayı, umarım zor etkiler vermez, ancak makro düzeyde, karşıt görüşlü taraflar arasında halk hareketlerine ya da doğa olaylarına sebebiyet verebilir.

10:33'te 2 - 3 gün etkili olacak Güneş ve Uranüs arasında olumlu bir açı gerçekleşiyor; bu transit birkaç gün için hayatımızı ilginç hale getirebilir. Karşılaştığımız şeyler enteresan ve bizi aydınlatıcı, bilgi verici, ilginç tecrübeler kazanmamızı sağlayıcı olabilir. Çevremize ve dünyaya farklı bakış açılarını daha iyi kavramak mümkündür.Akli yönden bu transit merekımızı ve hayal gücümüzü canlandıracaktır, kendimizi daha uyanık  daha canlı hissedebiliriz. Kavrayışımız hızlanır, yaratıcı ve hareketli aktiviteler için istek duyabiliriz.. Bu etki altında bizi kısıtlayan şeylerden uzaklaşmak ve bireyselliğimizi korumak, kendimize özgü davranmanın, insanların beklentilerine göre yaşamaktan daha önemli olduğunu düşünür ve bunu ispat edici davranışlar ortaya koyabiliriz.

18:43'te ise Ay, sabah erken saatlerdeki sert açılarının ardından bu kez Satürn ile olumlu bir görünüme giriyor. Bu aslında yalnız kalmak isteyeceğimiz, daha sakin ve ağır davranışlar sergileyeceğimiz saatler olacaktır. Ciddi konular konuşmak, ciddi ve olgun kişilerle görüşmeler yapmak, görev ve sorumluluklarımızın öneminin kavranabileceği ve duygusal ihtiyaçların da dengelenebileceği bir kaç saat. Diğer zamanlara göre daha dikkatli ve iradeli olmak kolaylaşır. Hemen ardından 18:48'te ise Ay, Mars'a sert bir kare ile dokunacak. İşte bu, eşittir gerginlik.. Münakaşa, alınganlık, kavga enerjileri barındarabilir. Satürn sayesinde olgun davranamazsak, Mars yüzünden hatalara düşmek kolaylaşabilir. Hatta ufak tefek kazalara da açık olduğumuz bir akşam, dikkatli olmakta fayda var. Alıngan ve somurtkan bir kişili isek, durumları tehdit olarak algılayabilir ve her şeyden nem kapabiliriz. Yok ancak kendimize güvenen bir kişilik sahibi isek bu saatlerde acele davranan, atak davranışlara meyledebilir ve bu gergin saatleri daha kolay atlatabiliriz. Bu saatlerde enerjimizi spora ya da fizik gücü gerektiren işlere yöneltmek, negatif yüklü etkileri artıya çevirecektir. Ay, bu açıdan sonra gecenin diğer bölümünü boşlukta geçirecek.. Son açının etkilerini ise tüm gece hissetmek tabii ki mümkün.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder