2 Ocak 2014 Perşembe

2 Ocak 2014 - Astrolozi


Yeni yıla giriş biçimimiz, Ay'ın Oğlak burcundaki seyahati ile bugüne başlıyoruz. Oğlak burcu azmin, dayanıklılığın ve hedefe odaklanmanın özelliklerini taşıyor; aslında her yeni başlangıçlarda çoğumuz aynı dürtüleri hissederiz. Yepyeni bir yıla daha Oğlak burcunda girmek bana çok anlamlı geliyor. Gökyüzü de haykırıyor sanki, olgunluk, gerçekçilik ve sorumluluk diye; ne için mi ?? Tabii ki hayatlarımız için..

Sabaha karşı 04:05 gibi Ay, Oğlak burcunun yönetici gezegeni Satürn ile olumlu bir açı yapıyor..  Senenin ilk iş gününe de bu etkiler altında bence çok güzel. Sabah saatlerinde sadece kendimizle baş başa kalmak istemek, derin düşüncelere dalmak, skin bir hal takınmak olağan olacaktır. Günün ilk yarısında otorite figürleri ile görüşmeler yapmak ya da çevremizdekilerle ciddi konular konuşmak için uygun etkiler mevcut. Görev ve sorumlulukların öneminin kavranabileceği ve duygusal ihtiyaçların dengelenebileceği bir zaman aralığı. Duygularımızın bir kaç saatliğine bile olsa, bizi kontrol etmesinden kurtulabilir ve dah doğru düşünmeyi deneyebiliriz. Diğer zamanlara gire daha dikkatli ve iradeli olmak kolaylaşabilir. Halen daha gökyüzünde bir kaç gündür devam eden sert etkiler bugün de devam ediyor. Ama bu sabah konuları olgunlukla ele alabilecek kapasitemiz mevcut.

Saat 13:11'de Ay, geri hareketteki Venüs ile kavuşuyor.. Bu süreçte normalde daha mutlu, neşeli ve sevecen bir enerji hissetmek, insanlarla beraber olmayı istemek ve tüm ilişki şekillerinde yapıcı bir tavır segilemek mümkün; ancak gezegenin retro etkisi ve Ay'ın da Oğlak burcundaki hareketi doğrultusunda yorumlamak istersek, sorun hissetttiğimiz ilişkilerimizde yapıcı onarımlar yapabilme açısından uygun zamanlar diye düşünüyorum. Çözüm bulmak istediğimiz kırgınlarımız, dargınlarımız varsa bu saat aralığını olumlu kullanabiliriz. Tek dikkat etmemiz gereken nokta bu açının vereceği, yeme, içme ve alışveriş isteğini arttırabileceğinden, abartıya kaçmamaktır. Elden geçirdiğimiz ilişkilerimiz ve bazı işlerimiz için yeni başlangıçlar adına uygun bir öğleden sonra var önümüzde; ama unutmayalım.. "elden geçirdiğimiz".. Bu açının ardından Ay, temel bir açısı bulunmadığından boşluğa girecek ve 19:02'de de Kova burcuna geçecek.

Kova burcu'nun etkisi ile akşam saatlerinde bağımsızlığımız ve sosyal hayatımız öne çıkabilir. Özgür düşünce ve kollektife hizmet etmek, insanlara fikirlerimizi kabul ettirmeye çalışmaktan ziyade bizimle aynı fikirde olanlarla beraber olmak isteyeceğimiz, polemiklerden hoşlanmayacağımız ve etrafımıza birazda soğuk davranışlar sergileyeceğimiz bir akşam diyebiliriz. Alışılmadık, sıradışı fikirlere, bilime ve teknolojiye olan ilgimiz artabilir. Yenilikçi ve eksantrik dürtülerimiz öne çıkabilir.


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder