9 Ocak 2014 Perşembe

9 Ocak 2014 - Astrolozi


Ay güne Koç burcunda ilerleyerek giriyor, taa 04:23'te Boğa burcuna geçene kadar da hareketine açısız devam edecek. Daha yumuşak ve sakin ama bir o kadar da tembellik yapmak isteyebileceğimiz bir gündeyiz. Kolay kolay sinirlenmemek olası ama bir de sinirlenirsek işte o zaman öfkemiz korkunç olabilir. İstikrarlı ve dengeli çalışmak gerektiğini bilmek, uzun vadeli hedefler belirlemek adına güzel enerjiler var bugün. Ancak Boğa burcunun yöneticisi Venüs retro harekette ve bir de Güneş'ten evvel doğar pozisyonda ve Güneş'e yanık olacak kadar da yakın. Oğlakta'ki hareketi ile Satürn'ün belirlediği sınırların doğru kullanılması gerektiğini ve bu sınırların bu dönemde baskın olarak üzerimize gelmesini ve bundan kaynaklanan sorunların daha yoğunlaşması maalesef mümkün. Depresif bazı matrix duygular, üzerimizde baskılar hissedebiliriz. Retro dönemleri, biraz yavaşlamamız, dinlenmemiz gereken zamanları anlatır. Zira birkaç gün ilişkilerimizde, hiç aklımıza gelemeyecek türden hinlikler, cinlikler gelmesi muhtemel. Bu etkinin geçici olduğunu bilmek ve bu fikirsel tuzaklara düşmemek, ilişkilerimiz açısından yararlı olur; mümkünse önümüzdeki bir kaç gün tartışmalardan uzak duralım. Merkür, Venüs e Güneş dizilimi hele ki Venüs karanlıktaysa, kötü yanlarımızı ortaya çıkarabilir.

Saat 10:55'te Ay Neptün ile uyumlu bir görünüm yapacak.. Çevremizdekiler karşı hassasiyetimiz artabilir ve başkaları ile ilgilenmeyi abartabiliriz. Vericilik ve acıma hissi yoğunlaşabilir. Mistik, dini konulara ilgimiz de artacağından, dua ve niyetler için güzel bir sabah olacaktır. Günün en ılımlı enerji barındıran bu saatlerini Ardından 13:25 gibi Ay Güney Ay Düğümü ile kavuşacak.. Bu saatlerde kendimizi kısıtlanmış, engellenmiş hissetmek olası; sanki yolumuzda ilerleyemiyor ve kısıtlamalarla karşılaşıyoruz gibi karamsar düşünceler içinde olabiliriz. Enerjimizin düşmesine izin vermeden, bu etkiden kurtulmak ve bu tarz düşüncelerden sıyrılmak gün içinde moralimizi düzeltecektir.

Gün genelinde hissedilebilecek Mars ve Jüpiter arasındaki sert kare, güne geçişin hemen ardından 00:35'te kesinleşiyor. Yüksek seviyeli bir enerji verecektir. Çok dikkatli olmamız şartı ile başarılı olmaya fırsat veren bir transit olabilir. Fakat Jüpiter'in geri harekette olması yüzünden acele davranmamaya, bütün faktörleri düşünmeden harekete geçmemeye, rayına oturmasına fırsat vermeden oldu sanmamaya dikkat etmek gerek; zira tüm çabaların boşa çıkmasına da neden olabilir. Kendimizi fiziki ve psikolojik yöneden güçlü ve kuvvetli hissedebilir ve normal sınırlarımızı aşabiliriz. Ancak bunun için sonradan ödememiz gereken bedel çok hoş olmayabilir. Ayrıca düşünmeden ve dikkatsiz davranışlarımız kazalara da sebebiyet verebilir.. Şiddetli fanatik düşüncelerden uzak durmakta fayda var..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder