30 Ocak 2014 Perşembe

Venüs Retrosu'na Byeee.. - Astrolozi




"Kim bu kadın?" diye sorar gibisiniz.. Küçük Deniz Kızı filmindeki Ursula bana geri giden Venüs'ü hatırlattı birden. Yazıma onun resmin koymak istedim.

21 Aralık 2013'ten bu yana her birimizin içine sanki Ursula yerleşti; hele ki retro Oğlak burcunda gerçekleştiğinden kalbimizde sevgi kırıntılarını bulamaz olduk. Haritalarımızda yerleştiği ev konularına göre az ya da çok çoğumuz duygusuzlaştık. Aşk, estetik, güzellik, sanat, arkadaşlık hatta maddi değerlerle ilgili hislerimiz donuklaştı. Hele ki ilişkilerr.. hepinizin bir ahhh çektiğini duyar gibiyim.. İlişkiler açısından ise Venüs retrosu dönemlerinde yarıda kalmış ilişki, aşk ile ilgili konuların yeniden gündeme geldiği görüldüğü gibi beklenmeyen hamileliklerin ve gayrimeşru çocukların en çok doğduğu dönemlerin Venüs Retrosu ile bağlantılı olduğu bilinmektedir. Bu dönem genelde aşk dürtülerimizi, çekicilik, bilinçli duygusal cevaplar, kişisel değerler ve ortaklıklarla ilgili fikirlerimizi değiştirdi. Bu aynı zamanda o anki ekonomik şartlar ve kişisel olarak sahip olduğunuz şeylerle ilgili davranışlarımızla da ilgiliydi. Sevgimizi ne kadar güçlü olursa olsun, gösteremedik. Aşka ve dostluklara yaklaşımlarımızda bazı olgun olmayan davranışlar sergiledik. Bu dönemde evlenmek, boşanma işlemlerini başlatmak, iş ortaklığı kurmak ve diğer profesyonel işler için de hiç ama hiç uygun bir dönem değildi.

Retro sonunda 31 Ocak 2014 akşamı 22:48'de bitiyor, ama hemen sevinmeyin; Venüs sadece geriye doğru olan hareketini durdurdu. Şu anda hızı çok ama çok ağı, yani durağan. Durağanda iken etkileri bazen geri hareketinden de etkili olabilir. O yüzden bir kaç gün daha Ursula'ya müsaade edeceğiz. Ondan sonra, sosyal ilişkiler, ortak paylaşımlar, sanatsal çalışmalar, sevgi, güzellik, estetik, giyim ve maddi kazançlarda Venüs’ün enerjisini daha verimli kullanabiliriz. Bu da 2 Şubat 2014, gün başladığından itibaren mümkün. Venüs'ün güzelliklerini, iyileştirici etkilerini sonunda hissedebileceğiz. Oğlak burcunda kendini çok fazla ifade edemese de, içimizde sıcaklığını, ilişkilerimizde sevgiyi, maddi değerlerde hareketlenmeleri haritalarımızın sunduğu kapasite nispetinde etkilerini yaşamaya başlayabiliriz. Bir çoğumuz, aşk ya da dostluk ilişkilerini bu sürede sorguladı; imkanını bulanlar problemleri çözme fırsatı buldu. Sanki bir anlamda filmi geriye sardık. Şimdi Oğlak burcunun da emrettiği gibi, yeni inşaa zamanı başlıyor, yeniden yapılanma.. Tüm sorumluluklarımızın farkında olarak, sosyal ilişkiler, sanatsal çalışmalar, sevgi, güzellik ve maddi değerler anlamında önümüzde yepyeni bir sayfa var.. Ve de çoğumuzun dili yandığından, yoğurdu da üfleyerek yemeyi öğrendik.. 


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder