17 Ocak 2014 Cuma

17 Ocak 2014 - Astrolozi




Haftanın son iş gününe Ay'ın Aslan burcundaki hareketi ile başlıyoruz. Yaratıcılık ve drama yeteneğimizin öne çıkacağı bu günde uğraşlarımıza ayrı bir lezzet katmamız mümkün. Sanki bugün dünya bizim sahnemiz ve alkışlar da çok öenmli. Yakınlarımıza zaman ve enerji harcamayı sevebilir ancak ihmal edildiğimizde de ya da gururumuz kırıldığında göstereceğimiz özen bitebilir. Ayrıntılar da bugün bize can sıkıcı gelecektir..

02:16 gibi Neptün'ün Ay Düğümlerine çek güzel açıları var.  Bu saatlerde amaçlarımız uğruna idallerimizi daha sağlam hissetmemiz mümkün, hatta bu dua, meditasyon ve dilekler için de uygun bir zaman aralığı olabilir bu geç saatler, tabii ayakta olanlarımız için.. İnançlarımızın ve içimizdeki sevginin, şefkatin dozunun artabileceğini söyleyebilirim.

06:45'te Merkür ve Uranüs arasında olumlu bir açı gerçekleşecek. Sabahın erken saatlerinde uzak arkadaşlarla buluşma, birlikte değişik zaman geçirme, orijinal fikirler ve kişilerle tanışmak zevkli gelebilir. Bu zevk tüm iletişim dallarında da tadılabilir. Gün boyu, fikir alışverişleri adına kurulabilecek arkadaşlıklar için de olumlu zamanlar yaşayabiliriz.. Bilimsel çalışmalar yapmak, yeni çıkmış teknolojik, elektronik aletleri kullanmak, hızlı, verimli ve akıllı işler yapma zamanlarıdır. Daha önceden hazırlık istemeyen doğaçlama yeteneğini arttırıcı ve içe doğuş gibi sezgi gücünü ortaya koydurucu etkisi de olabilir. Bu yönü ile astroloji, mistik objeler veya farklı bilimsel araştırmalar için elverişli olabilir. Kardeş, akraba, arkadaş, komşular, iş arkadaşları gibi yakın sosyal çevre kişilerden beklenmedik haberler veya davranışlar, destekler gelebilir. Bu gün grup çalışmaları tarzında yapılan organizasyonlardan sürpriz fırsatlar, elverişli durumlar yakalamak hiç de şaşırtıcı olmayacaktır.

Ay da sanki Merkür'ü destekler gibi 08:24'te Uranüs'e bir üçgen yapacak. Yeni ve değişik bir duygusal heyecana ihtiyaç hissedebilir, farklı ve değişik insanlarla bir arada olmayı istemek, her zamankinden daha değişik bir şeyle yapmak gibi dürtüler verebilir. Hiç bir imkanımız yoksa dahi, evin içindeki eşyaların yerlerini değiştirmek isteyebiliriz, örneğin.. Hemen ardından 09:16'da Ay bu kez de Merkür'ün tam karşısına yerleşiyor. Aslında bu transitin 2 yönü var; birincisi duygularla mantık arasında mücadele oluşabilmesidir. Eski önyargılar, çocukluk anıları, geçmiş tecrübeler etken olabilir. İkincisi ise, bir başkasıyla duygusal durumumuz konusunda önemli bir diyalog yapabilmemizdir. Mantıksal tartışmalardan uzak durmakta fayda var tabii bu arada, aksi halde sabah saatlerinde büyüklü küçüklü problemlerimiz doğabilir. Ama unutmayın bugün kendimizi Merkür Ve Uranüs açısı sayesinde bir dahi gibi görebiliriz; bence problem yaratmak yerine bu hissin tadını çıkaralım..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder