1 Ocak 2014 Çarşamba

1 Ocak 2014 - Astrolozi



Yepyeni bir yılda yine beraberiz.. Yazıma tarih atarken zorlanmadım dersem, yalan olur; bir anda yılların aslında ne kadat hızlı aktığı yüzüme bir tokat gibi vurdu diyebilirim. Bunun yanında da her yeni gelen şey gibi umutlarımın coştuğu gerçeğini de söylemek zorundayım tabii. Yeni olan hep heyecan vericidir değil mi??

Ay güne Oğlak burcundaki hareketi ile başlıyor. Hepimizin sabırlı olabilmeyi öğrenebildiğimizin sanki bir kanıtı gibi.. Kontrollü, ciddi aslında ne istediğini bilen, hırslı biraz melankolik ama bunun yanından da herşeyi kuralıyla yapmak isteyen bir yapı, bugün günün ana başlıkları. Günün ilk açısı Neptün ile olumlu bir görünüm; insanlara, çevremizdekilere karşı hassasiyetimizin artacağı saatler diyebiliriz. Unutmamak gerek ki 2014'ün ilk açısı.. Bence sene boyu etkisini hissedeceğiz. Oldukça zorlu bir yıla girdiğimizi hepimiz etraftan duyuyor ve hissediyoruz, malum gökyüzü görünümleri pek iç açıcı değil.. Ama senenin ilk açısı benim şahsen içimi rahatlatıyor sanki.. Kendimizden önce başkalarınız düşünmek, yardım etmek adına yarışa kalkışabileceğimiz bir zaman aralığı; sevginin, şefkatin, merhametin tavan yapabileceği saatler de diyebiliriz. Büyük umut ve hevesle güne başlamak mümkün. Dini, ruhani ve mistik etkilerin de yüksek olabileceğini de eklemek gerek.

Ardından ortam gerilmeye başlıyor; zira 13:14'teki Oğlak burcundaki Yeni Ay'ın açılarına doğru Ay hazırlanıyor; önce Uranüs ile bir kare ardından sırasıyla Pluto kavuşumu, Mars karesi, Merkür kavuşumu ve Jüpiter karşıtlığı geliyor.. Koskocaman bir Büyük kare.. Bir ucunda Güneş ve Ay kavuşumu hemde yanında Pluto ve Merkür, ringin diğer köşelerinde ise Mars, Uranüs ve Jüpiter; en büyük abiler çıktı meydane.. En önemlisi de saat 13:43'te Güneş de Pluto ile kavuşuyor.. Ayrıca bugünkü Yeni Ay 3 Kasım 2013'de gerçekleşmiş olan Güneş tutulmasının sanki ilk raundu gibi; o günkü açılara güzel destek vermekte. Hani artık bağımlı olduğumuz şeylerle sınanacağımız artık direnmememiz gereken bir dönem başlıyor diyorduk ya; işte bugünkü Mars'ın o tutulma derecesine olumlu bir etki yaptığını görüyoruz. O zaman işin içinde Satürn vardı, şimdi ise Pluto var ve Ol diye emrediyor sanki. Pluto dokunduğu yeri dönüştüren bir gezegen, önce silip süpürüyor ki yerine yenilerini inşa edebilelim.

Yeni Ay'ın haritasında Boğa burcu yükselmekte ve yöneticisi Venüs geri harekette, 10. evde.. Kariyer ve otorite figürleri ile olan ilişkilerin pek de iyi olduğu söylenemez kısacası.. Güneş ve Ay kavuşumu ise 9. evde gerçekleşiyor ve Oğlak burcunda.. Yöneticisi Satürn ise ikili ilişkilerin evi olan 7. evde, yükselen derecesine karşıt durumda. İkili ilişkilerin bu dönemde oldukça sınanabileceğine işaret. 7. ev aslında bizim aynamız, bu dönemde o aynada gördüklerimizden pek hoşlanmayabiliriz. Rekabete de açık bir konum olduğundan aslında savaşımızı kendimizle olduğunu söylemek mümkün. Yükselen Satürn karşıtlığı, olayların kontrolünü karşı tarafa kaptırmaktan çekindiğimizin ifadesi. Üzerimizde baskısı olan ilişkilerden de bir kaçış olarak da ifade edebiliriz. Gelelim Yeni Ay bölgesine; Merkür ve Pluto kavuşumlu Oğlak Yeni Ay'ı 11 derecede 9. evde.. Bu güçlü kavuşum sanki hayata bakışımızı değiştirecek kadar kuvvetli dönüşüm gücü içermekte. 9. ev, Tanrı'nın Evi.. Konumun açıları ne kadar zorluk içerirse içersin, bulunduğu ev konularının içinde büyük bir bir iyimserlik duygusu barındırmakta. Söz konusu derecenin çok sert etkileri var; ani gelişmeler, güçlü, hareketli, heyecanlı zamanlar yaşayacağımızı anlatıyor. Güç mücadelesi yapmaya, gücümüzü kanıtlamaya çalışacağız. Önümüzdeki dönemde, sağlık, işçi ve memurlarla ilgili hatta eğitim, hukuk bağlantılı konularla sanki pek bir iç içe olacağız. Salgın bir hastalık ya da işçi ve memur kesiminden haberlerle sarsılabiliriz.  Yurtdışı ve hukuk konuları ile ilgili işlerimizde ani değişimler, aksilikler yaşamamız mümkün. İletişim evindeki Jüpiter, haberleşmeyi çoğaltacaktır. Yine hiç duymadığımız şeyleri duyacağımız, üzeri kapatılmış konulardan haberdar olacağımız bir dönem diyebiliriz. Gizli saklı olanların ortaya döküleceği bir 10 gün var önümüzde. Zorlayan tüm şartlardan kurtulma ve özgürleşme isteği tavan yapacaktır.

Tüm bu olumsuzlukların yanında en önemlisi kişiliğimizi ilgilendiren tecrüber kazanmamız.. İlgilendiğimiz her ne ise onunla tam olarak bütünleşmek ve güçlü sonuçlar almak mümkün. Pluto her şeyin temelindeki güçle ilgili Bu sebeple meydana gelen değişimler de çok köklü olacaktır. Yani; büyüme, gelişme, ölüm, yükselme, gerileme, yeniden doğma, yeniden yapılanma gibi neticeler doğabilir. Tavsiyen yeni yılın ilk 10 gününde duygusal güç mücadeleerine girmeden, en önemlisi değişime direnmeden, enerjinizi orantılı kullanarak geçirmeniz. Yaşadığımız bu günler önemli kavşaklar ve zemin de oldukça kaygan; sürücülüğümüz test ediliyor.. Arabayı yavaş, dikkatli ve sakin kullanmaya çalışarak, arzu ettiğimiz amaca yönelik olan yola sapabiliriz. Aksi halde savrulup, aslında hedefimiz olmayan başka bir sapakta kendimizi bulmak da şıklar arasında..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder