30 Ocak 2014 Perşembe

30 Ocak 2014 ve Kova'da Yeni Ay - Astrolozi





Ay güne boşlukta giriyor ve 06:33'te Kova burcuna geçiş yapacak. 10:04'te ise Ay Düğümleri'ne bir kare açısı olacak, ardından 21:15'te Uranüs'e olumlu bir açı dahaaa ve sonra 23:38'de Güneş ile kolkola girecek.. İşte yepyeni bir Yeni Ay.. Pazartesi'den Yeni Ay enerjisini hissediyoruz zaten; alışılmışın dışındaki tecrübeler kendini haritalarımızda dokunduğu noktalara göre kendini belli etmekte.. Sabah saatlerinde sert Ay Düğümleri açıları ile yüzünden depresif duygular hissetmek olası, zaten Yeni Ay derecesinde de aynı etkiler mevcut.

Gelelim şu yenilikçi, düzene baş kaldıran anarşist ruhlu Yeni Ay'a..
Yeni Ay haritasında 26 derece Terazi burcu yükselmekte ve yöneticisi Venüs, durağan pozisyonda, Pluto ile kavuşmuş ve 3. eve yerleşmişler. Tam karşılarında ise geri hareketteki Jüpiter var. 11 derecedeki Kova Yeni Ay'ının yöneticisi Uranüs de geri kalmayayım demiş ve bu karşıtlığa 6. evden sert bir kare fırlatmış. Olmuş mu size bir T-kare. Asc yöneticisi Venüs'ün ileri harekete geçmek üzere durmuş olması zaten tek başına bir sorunken, bir de böyle bir T-kare harika oldu.. Bu arada Yeni Ay derecesinde Albali sabit yıldızı var. Tehlike zulüm hatta ölüm etkilerinin yanı sıra bir o kadar da sıkıntıları atlatma ve hayatı olumlu şekilde iyileştirme etkileri de barındıran bir sabit yıldız. Yeni Ay'ın klasik yöenticisi Satürn ama temel bir açısı olmadığından Uranüs üzerinden inceleme yaptım..

Tüm bunların anlamına gelirsek; bu açı kalıbının ucunda bulunan Pluto ve Venüs beraberliği, azim ve yüksek güç çekişmesi gibi görünse de, yardım duygularını da engel tanımaz tarzda aşırı harekete geçirebilen bir etkidir. Ancak dengeli ve güvenilir bir tempo vereceğini zannetmiyorum. Yerine göre olumlu veya olumsuz güç kullanımına sebep olabilir. Venüs'ün zayıf pozisyonundan ötürü duygusallık, sevgi, şefkat aramamak gerek. Uygulanması zor idealler peşine düşmek, boş, aptalca, realist olmayan girişimlere meyletmek, zaman zaman huzursuzluk yaratabilir. Yaşamı normal sürdürmek için gerekli sağlam duruş ve disiplini yakalamakta zorlanabiliriz.

İnsanlararası ilişkilerde tuhaf, garip gelişmeler ortaya çıkabilir. Verilen sözler tutulmayabilir veya uygulamada güçlüklerle karşılaşabiliriz. Yüksek ama sağlam olmayan idealler yüzünden kanuni, finansal, eğitimsel, mesleki tehlikelerin eşiğine gelinebilir. Dengeler bozulabilir, temeller zarar görerek, görülmemiş sarsıntılar yaşanabilir. En basitinden 3. ev konularından nakliye ile ilgili olarak hal kamyonları problemi tamamen bu açı kalıbı ile ilgili; 6. evdeki Uranüs ile de çalışma şartlarına başkaldırı söz konusu. Medyanın bu evler ile ilgili olduğunu düşünürsek daha bu tarz haberler alacağız gibi görünüyor.

Yeni Ay'ın, 3 Kasım 2013 tarihinde 10 derece Akrep'teki Güneş tutulmasına sert bir karesi var. Hani şu aşırı bağımlılıklarımızın, alışık olduğumuz düzenin artık değişeceğini haber veren tutulma.. Yeni Ay haritasında 10 derece Akrep 2. ev kapısında bulunuyor. Maddi olarak zayıflayacağımız ve zamlara işaret ediyor. Yeni Ay'ın buraya kare açı ile temas etmesi, önümüzdeki 10 gün değişim yolunda zorlanacağımızı anlatmakta. Uranüs desteği ise bizim de özgürleşme ve fark yaratma arzumuzu öne çıkarıyor, zor şartlara alışmış gibiyiz. Garip olaylar sanki bizi şaşırtmıyor gibi. Ancak her konuda karşımıza beklenmedik faktörlerin veya varlığından haberdar olmadığımız etmenlerin çıkması mümkün. Bu da planlarımızı veya normal gidişatımızı bozabilir. 

Ruhsal boyutta, birşeyler yapmak isteyip zorlanmak, sürekli olarak kendimizi bir işe verememek, güçlü olduğumuzu hissetmek, fakat acizane görünmenin çelişkelerini yaşamak mümkün. Zaten Kara Ay da haritanın tepesine çok yakın; bol endişe.. Bu tatminsizlik kendini ruhsal, dinsel arayışlara itebilir fakat çok güvenilir bir çözüm değil tabii. Güvenilmez, kuşkulu çalışmalara kapılma riski barındırıyor. Özgürlük ve bağımlılıklarımız arasında gel gitler yaşamak olası.

Herşeyin bolca tadını çıkarmaya hatta abartmaya meyilli etkilerin, değerli kaynaklarımızı, para/mal gibi değerlerimizi çarçur etmemesine lütfen dikkat edin. Eğer ihtiyatlı olabilir, bütün imkan ve şartları dikkatlice düşünebilirseniz, bu Yeni Ay ile birlikte çok mükemmel yatırımlar, girişimler yapabilecğinizi belirtmek isterim. Çünkü bu transitlerin negatifliği, dikkatsizlik ve ihmal yönüdür.

Yeni Ay derecesinin tek temel açısı Uranüs ile olan sextili ve de malum kendi modern yöneticisi. Güçlü kişilik, bağımsızlık, özgürlük, çekicilik, fark yaratma arzusunu adeta mıknatıs gibi kendimize çekme, hal, tarz, davranış, düşünüş ve görünüşte orijinalite verecektir. Liderlik rolünü güçlendiren bir etkisi ve organizatörlük kapasitesi yüklü olduğunu da söylemeliyim. Uzay ya da elektrik, tıp konularında yeni bilimsel icat haberleri de duyabiliriz. Sorumsuz, özgürlük ihtiyacı uyandıran ve aydınlatıcı etkisi olan bir transit. Yeni Ay etkisis ile karşılaştığımız şeyler enterasan ve bizi aydınlatıcı, bilgi verici, ilginç tecrübeler kazanmamızı sağlayacaktır. Çevremize ve dünyaya daha farklı bakış açılarını, etrafımızda dönen değişim rüzgarlarını daha iyi kavrayabiliriz. Hayatımızdaki rota değişimleri açısından hayal gücümüz daha canlı olacaktır ve kendimizi daha uyanık hissedebiliriz. Yaratıcı ve hareketli girişimlerde bulunma isteği yükseklecektir. Bizi kısıtlayan, aşağıya çeken şeylere izin vermek istemez, bunlardan uzaklaşma yolları arar oluruz. Bireyselliği korumak ve kendimize özgü davranmanın, insanların beklentilerilerine göre yaşamaktan daha önemli olduğunu düşünmeye başlarız. Ve bunu ispat edici davranışlar Yeni Ay etkisi ile daha öne çıkabilir.

Dedim ya 3 Kasım Güneş Tutulması ve değişim, dönüşüm emreden enerjiler adına kendimizde veya çevremizde gerekli girişimleri yapmak adına, Yeni Ay önümüze bizi zorlayacak ama bir yandan da destekleyecek gelişmeler sunuyor. Yaratıcılığımız, her zamankinden daha fazla. Heyecanı sönmüş ilişki ve durumlar aniden bizi uyandırıp "ben niye buna katlanıyorum" dedirterek sonlandırma fikrine kapılmamıza neden olacaktır. Hayatımıza bu hisleri birer ikaz sayıp, bazı yenilikler yapmak, taze enerji vermek iyi olacaktır.

Daha makro düzeyde ise fikir ve inançlar arasında güç mücadeleleri, ancak bireylerin yaratıcılıkları ile düzen değiştirici hallere bürünebilir. T - Kare açı kalıbı bazı yeraltı hareketlerini de aktive edici etkiler barındırmakta. Toplumlar açısından da baskıcı ve egemenlik kurma dürtüsünün, zorlayıcı, karşı konulmaz, mantıksızlığa itebilecek tarzda olma tehlikesi var. Ama anlatmaya çalıştığım; bu zorlayıcı tecrübeler de olmasa, bizler yaratıclığımızı nasıl ortaya koyabilirzi ki, önümüzdeki beyaz sayfalara hangi renkleri koyacağımızı nasıl biliriz ki...




Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder