8 Ocak 2014 Çarşamba

8 Ocak 2014 - Astrolozi



Güne, zor bir T-kareden çıkmış olan Ay'ın Koç burcunda devam eden hareketi ile giriyoruz. Tam gece yarısında bu sert etkiler altında Merkür ve Venüs kavuşumu yaşayacağız. Artistik bir transit olduğunu söyleyebiliriz. Güzel sözler söylemeye teşvik edici, başkalarından güzel konuşmalar getirici, değişik efektler seyrettirerek güzellikler yaşatabilecek bir etkidir. Venüs'ün retro hareketinden dolayı ilişkilere çıkarcılık karışabilir; bunun önüne geçebildiğimizde sorunlu ilişkilerimizi tamir edici enerjileri kucaklayabiliriz. Ammaa dün geceden gelen sert kareler etkisi ile düşünmeden, agresyon ile hareketlere , sözlere başlamadığımızı düşünürsek tabii.. Aksi halde kırıcı olmak mümkün, dikkat etmekte fayda var.

Ay'ın bugünkü ilk açısı 00:54'te Jüpiter ile yapacağı bir kare olacak. Çok üzerinde durmamıza gerek yok diye düşünüyorum, zira saati geç. Jüpiter'in de geri gidişinden ötürü, iyi niyetin, gereken önemli şeyleri görmemize mani olacağı saatler olacaktır. Hayatımızda hoşumuza gitmeyen şeyleri göz ardı etmek isteyebiliriz. Ancak tabii bu etki geçince yine onlarla başbaşa kalmak kaçınılmazdır. Bir kaç saatliğine yüksek kibir, ego ve kendimizi beğenmişlik hisleri etrafımızı sarabilir; kendimize dev aynasında bakmaya başlayabiliriz. Bu tam bilinçli yapılan bir tavır olmayacaktır; ancak çevremizdekiler tarafından atlanacak bir durumu olmayacaktır. Aşırı iyimserlik ve aşırı müsriflik etkileri de verebilir, dikkat.

Sabah erken 05:39 gibi Ay Güneş'e de bir kare ile kafa tutacak. Erken uyananlar için, bu etkinin yükselttiği tansiyon önce dış görünüşte fark edilebilen bir enerji verir ki, insanlarla özellikle kadın - erkek ilişkilerinde davranışlar gerginleşebilir Alınganlık her zamankinden daha fazla olabilir ve kendimizi hasta veya mutsuz hissedebiliriz. Bazı küçük problemler gerekli özeni görstermezsek krizlere dönüşebilir. Aynı Jüpiter karesinde olduğu gibi kendimizi haklı görmek veya hakkımızın yenildiğini ve bunu kesinlikle haketmediğimizi düşünmek oldukça mümkündür.

Gece yarısı kavuşan Merkür ile Venüs'e Ay 15:18 gibi maalesef yine bir kare ile dokunuyor. Bu pozisyonda gün genelinde olduğu gibi yine ilişkilerde kritik saatlere işaret. Hisler ve duygular mantığın esiri olabileceğinden konuşmalar sertleşebilir. İletişim trafiğini arttırıcı bir etkisi de olacaktır ama bu trafik gergin enerjiler barındırıyor. Özellikle akşam saatlerinde mümkünse duygusal ve fiziksel rahatlama egzersizleri yapmak ve olayları akışına bırakarak, söz ve davranışların üzerinde fazla durmamaya çalışmak isabetli olacaktır. Özellikle yapmacık davranışlardan ve her şeyi kendimize yontma tarzı tavırlardan uzak durmakta fayda var. Ay 18:22'de boşluğa giriyor ve tüm gece hareketine açısız devam ediyor. Son açısı kareler olduğundan, gergin hava tüm gece etkili olabilir..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder