3 Ocak 2014 Cuma

3 Ocak 2013 - Astrolozi


Ay tüm gün Kova burcunda ilerlemeye devam ediyor. Bugün herkesin kaçırdığı detayları yakalayabilmek, olayları farklı yönlerden ele alabilmek o kadar kolay ki zira olağandışı çalışan bir zihnimiz olacaktır. Kova burcunun yönetici gezegeni Uranüs sayesinde birdenbire gelebilecek içgörüler ve esinler beynimizde şimşekler çaktırabilir. Bilim ve teknolojiye her zamankinden daha çok ilgi duyabilir, alışılmadık fikirlere olan dürtüüzü paylaşacak kişilerle bir arada olmak isteyebiliriz. Mücadeleci yanımız ve mevcut durumları değiştirmeyi istememiz bugün bizi biraz isyankar da yapabilir.

Ay sabah 08:45'te yöneticisi Uranüs ile olumlu bir açı sergileyecek. Yukarıda sydığımız özelliklerimiz daha da vurgulanabilir ve bunlara artı olarak da fazladan çabukluk, tez canlılık, telaş ve garip bir heyecan hissetmek olası. Kendimizi, çevremizdekleri, ortamı canlandırmak, yeni bir hava vermek, sanki her şeyi yeniden düzenlemek gibi bir dürtü ve ihtiyaç hissedebiliriz. Evimizde, iş ortamımızda, bulunduğumuz yerde ufak da olsa değişiklik arayışıveya durumları, olayların gidişatını değiştirme isteği hissedebiliriz.

Saat 15:11'de ise Ay bu kez Mars ile harika üçgen bir açı yapacak. Tüm öğleden sonra, her zamankinden daha fazla güven ve cesaret duyabileceğimiz, kapasitemizde var olan özellikleri rahatlıkla ortaya koyabileceğimiz saatler var önümüzde. Bizin gayretimiz olsa bile, yapmak istediklerimiz adeta kendiliğinden oluşuverecektir. Liderlik yapmak, neyin nasıl, ne zaman yapılması gerektiğini çok iyi saptayabilmek, kendi kaynaklarımızla dış olanakları birleştirerek başarılı şeylere imza atabilmek mümkün. Hemen fiile geçmeye hazır bir telaş hissedebiliriz ve ilişkilerimizde de tavrımız harekete geçirici olacaktır. Ancak hızlı başlayan işlerde devamını getirememe gibi bir tehlike de oluşabilir.

Gün genelinde hissedilebilecek Güneş ve Mars karesi sabaha karşı 02:14'te kesinleşiyor. Aslında bu açı biraz kendimizle savaşı temsil edebilir; aynı saatlerde Ay'ın da Ay Düğümleri'ne sert kare açı yapaccağını düşünürsek, bağımlılıklarımız ve yeni şartlarla bunlardan kurtulabilmemizin bizi biraz kendimizle savaş haline sokması normal glecektir. Bazı ciddi ego mücadelelerine girebiliriz ve sanki olaylar veya insanlar bizdeki kusurları bulmaya çalışıyormuş gibi gelebilir. Hatalarımız ve noksanlarımız varsa bunlar bugün bize zorluk çıkarabilir ama eğer ne yaptığımızın farkında isek bu oluşlar karşısında kendi mücadele gücümüzü ve enerjimizi denemiş oluruz. Bilinçsiz dürtüler altında yapılacak düşüncesiz hareketler ise zorlu bir gün yaşamamıza neden olacaktır. Enerjimiz bugün yüksek olacaktır. Bu yüzden otorite figürleri ile güç savaşlarına girmeye ramak kalabilir. Bugün için en uygunu bu fazla enerjiyi, fiziki güç  isteyen işlerde kullanmaya çalışmamız. Aksi halde amacına ulaşamamış fazla enerji hastalık ya da kaza olarak da bize dönüş yapabilir dikkat.

Ardından yine bugün etkili olacak bir açı daha var Merkür ve Jüpiter karşıtlığı saat 09:10'da kesinleşiyor. Bu görünüm ihtiyaçlarımızın farkına varabilmemiz adına uyandırıcı etkiler barındırır. Büyük düşünebilme, düşündüğümüzü, kafamızda mevcut olanı güvenle söyleyebilme ve savunabilme gücü verir. Fala iyimser düşünceler de sergilemek mümkün. Jüpiter'in retro etkisi ile geçmiş bazı olaylara daha iyimser tavırlr sergilemek mümkün olabilir; sanki olayları daha kolay halledebiliriz dürtüsü gibi. Bugün  bizim için var olan tehlike, fazla kendimizden emin olup, yüksek bir ego ile küstahça tavırlar sergilemek olabilir; nitekim Güneş de Mars'a bir kare yapacak. Doğru yolda bile olsak, kendimizi beğenmişlikten uzak durmaya çalışalım bugün. Ayrıca kardeşler, yakın akrabalar, komşular, uzak yerlerden gelen yabancı kişlerden de ters hareketler görmek, düşündüklerimizi yanlış çıkaracak ve hayal kırıklığı yaşatabilecek durumlarla karşılaşmak özellikle iletişim konularında bugün maalesef mümkün..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder