16 Ocak 2014 Perşembe

16 Ocak 2014 ve Dolunay - Astrolozi




Ay güne Yengeç burcunda giriyor ve dolunaya doğru ilerliyor. Yaklaşık 3 gündür dolunay etkilerini çoğumuz hisseder durumdayız. Malum Yengeç burcu duyguları temsil etmekte; her ortamdan ve çevremizdekilerden olumlu veya olumsuz duygusal olarak etkilenmeye oldukça açığız. Yengeç burcunun özelliklerinden biri ise, meydan okunursa huysuzlaşabilmesidir. Hemen kabuğuna çekilebilir ya da kıskaçlarını devreye sokabilir. Oldukça nazik, duyarlı ve sevecen olmasının yanında, mutluluğu sadece kendini duygusal olarak güvende hissetmesine bağlıdır. Sahiplenici ve başkalarından gelebilecek duygusal baskıya dirense de bunu kendi hedeflerine ulaşmak adına kullanmaktan geri kalmaz. En önemlisi de her zaman kendi bildiği yolda yürümeyi tercih eder.

İşte tam bu etkiler altınd iken 06:52'de 25:58 derecede Yengeç burcunda bir dolunay gerçekleşecek.. Ardından Ay boşluğa giriyor ve 15:00'te Aslan burcuna geçene kadar da boşlukta kalıyor. Duygusallığın yerini liderlik, sıcaklık, cesaret ve mağrurlık alıyor. İlgi çekme ve poh pohlanma ihtiyacı, iltifattan ve övgüden mest olma halleri oldukça öne çıkabilir. Eleştirilmek pek hoşumuza gitmeyecektir, ancak bugün kesinleşecek olan Venüs ve Mars karesi etkileri ile ilişkilerde bazı dengelerin bozulabilmesi mümkün olduğundan; bir kaç gün kritiklere kulaklarımızı kapatmak ya da ciddiye alarak belki de hatalarımızın farkına varıp düzeltmeye uğraşmak yararımıza olacaktır.

Evet, dolunay anına geri dönüp, haritanın bize neler fısıldadığına bir göz atalım..
Anın haritasını açtığımızda yükselende yine Yengeç burcunu görüyoruz. Hemen yanında Pluto ve geri giden Venüs de buraya yerleşmişler; Güneş de 1. evde.. Zaten harita da su burcu o kadar yoğun ki.. Duyguların oldukça öne çıkacağı ve etrafımızda gelişen olaylardan çabuk etkileceğimiz bir dönem. Organize olabilmek, önemli kararlar almak ve problemlere yaratıcı, dönüştürücü, pratik çözümler almak adına da Pluto'dan güzel destekler alınmakta. Yüksek konsantrasyon, irade ve başkaları üzerinde etkili olma isteği güçlenebilir. Ancak duygusallık yüksek olacağından, başınıza gelen olayları aşırı dramatize etmek de kolaylaşabilir. Yükselen derecesinde Vega sabit yıldızı bulunuyor: bu yıldız, otorite figürlerini ve çalışarak başarıyı temsil etmekte, anahtar kelimeleri ise pratiklik ve cömertlik. Yükselen derecesine diğer bir kavuşum da geri giden Venüs'ten ve Mars ile de sert bir karesi var. Önümüzdeki 14 günlük dönemde Venüs'ün temsil ettiği ilişkilerimizde agresyon, çatışma, mücadele, ısrarcılık ve kendimizi ön plana getirici etkiler var. İlişkilerinize çok önem verdiğinizi ama karşılığını alamadığınızı düşünebilirsiniz, özellikle kadın ve erkek ilişkilerinde tabii.. Karşılıklı istekler iyi belirtilmezse ileride çeşitli problemler çıkabilir. İlişkisi olanlar için sınanıcı olmayanlar için ise bu günler rahatsız edici olabilir.

Harita genelinde Asc, Pluto ve Venüs bir ucunda diğerinde Mars ve karşıda da Jüpiter ile bir T-karemiz mevcut. Biraz uzaklaşmış Jüpiteri de varsayarsak kocaman bir Büyük Kare'miz var hatta. Kısacası her birimiz, ilişkilerimiz ve bu ilişkilerdeki etkili yönetim arzusu, korumaya çalıştığımız dengeleri bozabileceğinden, sınava tabi olacağız. Hayat felsefemiz belki de artık işlemeyecek, bazı görüşlerimizi değiştirmek zorunda kalacağız. Olaylara sadece duygu açısından bakmak yerine artık biraz mantıklı davranmanın bizim için daha faydalı olacağını farkedeceğiz. Modası geçmiş idare tutkumuz artık işlemeyebilir. Bu yolda ciddi bir rota değişimi şart görünüyor. Hayata bakışımız, bazı inançlarımız yani kısacası felsefemiz değişiyor. Yeni Ay'dan beri (1 Ocak) başımıza gelenlerin artık nedenlerini, çözümlerini daha net görebilmek ve telafileri için harekete geçme adına güzel etkiler var. 

Tüm bunların yanında da zaten Dolunay'a Satürn'ün çok güzel pırıl pırıl bir üçgeni mevcut. Bu günlerdeki yoğun duygusallığımızı daha kolay kontrol edebilir, hayata daha akılcı ve ölçülü bir yaklaşım sergileyebiliriz. Belki de bir hafta evvelki düşüncelerimizden dolayı kendimize kızabiliriz bile. Kimseye ihtiyaç duymadan tek başımıza tüm değerlendirmeleri yapabilir, işlerin üstesinden gelebiliriz. Öyle bir olay olur ki, haddimizi aştığımızı ve dizginleri çekmemiz gerektiğini utanarak anlayıveririz. Bu yönü ile sınırları hatırlatıcı bir etki diyebiliriz.. Bu dönemde otorite figürlerinden destek ve fikir almaya karar vermek de oldukça mümkün. Düşüncelerimiz geçmişe kayabilir. Ancak geçmiş tecrübelerden faydalanmak ve şimdiki sorularımıza yanıtlar bulmak adına buna ihtiyaç duyabiliriz.

Ay'ın bulunduğu derecede ise Procyon sabit yıldızı mevcut; ani ve çabuk hareket edip fırsatları kaçırırsak, sonuç pek hoş olmayabilir. Politik kararlar, olayların her iki yönünü de ölçüp biçme bu dönemde önemli olacaktır. Objektif görüş ve buna göre alınacak kararlar başarı elde edebilir. Aksi halde kazdığımız kuyuya düşmek hem de kısa sürede pek bir mümkün. Ay'ın hemen yanındaki Kara Ay ise dengede kalmaya çalıştığımız anlarda, beynimizin içinde yapamazsın edemezsin, bu kadar güçlü değilsin, hımm bak o da sana böyle yapmıştı tarzından mesajlar göndermekte.. Unutmayın ki özgür irademiz hepsinin üzerinde.. Bu tarz düşünceler bizi sadece kendimizi güvende hissettiğimiz kabuğumuzun içine geri sokmaya yarar, halbuki uygulamamız gereken dengeyi ve adaleti sağlamak adına alışık olduğumuz değil yepyeni bir metot, gerçek olan doğru; özde aynamız ile bir olduğumuzu kabul etmek. Tüm ilişkilerimizdeki kişiler unutmamak gerek ki bize birer ayna olurlar.. Bu yüzden sorumluklarımızı artık üstlenmek, herşeyi karşıdan beklememek en önemlisi..Hayatımızı düzeltecek tek varlık biziz..


Bu dönemde ev, aile, ebebeyn ve gayrimenkullerimizle ilgili ana başlıklar öne çıkabilir. Evinizle ilgili bir süredir kafanızı yoran bir kararı sonunda harekete geçirmek, aile içinde dargınlıklar varsa çözümüne gitmek, bazı alışkanlıklarımızdan, bağımlılıklarımızdan, kendimizde yanlış gördüğümüz belki de sivri yanlarımızın telafisi bu dönemde kalaylaşacaktır. Yeni bir düzenin inşası adına, daha akılcı çözümler bulmak ve uygulamak kolaylaşabilir. Yengeç burcu ayrıca yemek ile ilgili olduğundan, bu dönemde yediklerimize ve içtiklerimize dikkat etmekte fayda var. Özellikle mide ve göğüs hastalıklarına karşı da kendimize dikkat etmekte fayda var.

Sabah karşı yaşanacak olan dolunay 18 Ekim 2013 tarihinde 25 derece Koç burcunda oluşmuş Ay Tutulması'na da sert bir kare yapıyor, yani onun etkilerini bize hatırlatıyor. Ana fikri "Ben" ve "Biz" olan ve artık çuvaldızı başkalarına değil de biraz kendimize doğrultmamız gerektiğini hatırlatan Ay Tutulması'nda öne çıkacak konuların yurt dışı, hukuk, eğitim, medya, internet, hayata bakışımız olacağını söylemiştik. İlgili yazımı http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2013/10/18-ekim-2013-ve-ay-tutulmas-astrolozi.html adresinde bulabilirsiniz. İşte o çentik attığımız derece sert bir kare ile hatırlanacaktır.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder