6 Ocak 2014 Pazartesi

6 Ocak 2014 - Astrolozi



Haftanın ilk gününe Ay'ın Balık burcundaki hareketi ile giriyoruz. Balık burcu, sembolündeki ters yönlere giden iki balıktan da anlaşılacağı üzere duygusal iniş ve çıkışlara açık bir burçtur. Sezgilerin, duyguların, merhamet ve şefkatin yoğun hissedilmesi ve çabuk kırılganlık mümkündür. Etrafımızdkilerle ilgilenmemiz gerektiğini düşünmek ve karşılığında da aynı ilgiyi beklemek, duygusal incinmelere oldukça açık olacağımızın da işareti. Merhamet duygumuzun gücü de günün ilk yarısında dünyanın yükünün omuzlarımızda olduğunu düşündürebilir.

Ay günün ilk açısını sabah saat 05:10'da Merkür ile olumlu bir görünüm ile yapıyor; bu yumuşak transit sırasında sosyal ilişki temposu hızlanabilir. Oldukça erken saate den geldiğinden bunu hissetmeyebiliriz; ancak bu saatlerde anlamlı konuşmalardan tutun da dedikodu türü lafazanlıklar yapmak ve iletişimin her türünde trafiğiniz artabilir. Ne diyelim, sanki hafta çok erken saatlerde başlayacak gibi.. Ardından saat 05:48 de Ay bu kez haftanın ilk üçgenini Satürn ile yapacak. Bu açı etkisiyle de duygularımızı kotrol etmek, hayata daha akılcı ve ölçülü bir yaklaşım sergilemek hatta önceki davranışlarımızdaki hatalarımızı görmek adına güzel saatler. Sabretme ve tahammül seviyemiz bu sabah yüksek olabilir. Kimseye muhtaç olmadan tek başımıza tüm değerlendirmeleri yapabilir, işlerimizin üstesinden gelebilir ve sorumluluklarımıza sahip çıkabiliriz. Sabah erken saatlerde otorite figürlerinden destek almak da daha kolaylaşabilir.

Öğleye doğru 11:48'de Ay son açısını Venüs ile olumlu bir şekilde yapacak. Arkadaşlıklar ve ilişkiler adına uyumlu saatler diyebiliriz. Venüs'ün retroda olduğunu da göz önünde bulundurursak, kırgınlıklarımız da tamir etme adına bu enerjide olumlu yararlanmak mümkün. Aşırı yemeye ya da müsrif alışverişlere de dikkat etmemiz gerekebilir. Venüs'e dokunuşunun ardından Ay, 21:45'te Koç burcuna geçene kadar boşlukta kalacak; son açısından dolayı mümkünse ilişkilerimizi gözden geçirmek, yapmamız ve halletmemiz gereken eldeki işleri bitirmek bizim için daha faydalı olabilir. Bu saatten sonra kendimizi Balık burcunun flu etkilerinden kurtulmuş, daha canlı, enerjik ve cesaretli hissetmemiz mümkün olacaktır.

Gün genelinde etkili olacak, sabah saat 10:51'de kesinleşecek Merkür ve Satürn arasındaki olumlu görünüm düşüncelerimize ağırbaşlılı, ciddiyet katan, olgunluk verici, yararlı deneyimler yaşatıcı, kritikal baktırıcı etkiler verebilir. Bu kritik etme yıkıcı yönde değil, çevremizdeki defoları görme, iyileri geliştirme, kötüleri iyileştirme kapasitesi vericidir. Yazı yazmak, ilimsel araştırmalar yapmaya ve disiplinli zeka çalışması isteyen matematik, mühendislik, bilimsel konulara rahatlık getirecektir. Sağlık ve hijyen çalışmaları için uygundur. Mesleki amaçlı geziler, çeşitli görüşmeler yapılabilir ve bunlardan yeni fırsatlar, kişisel çıkarlar kazanılabilir. Ay ve Venüs açısını da hesaba katarsak, arkaşlarımızla, bir maksada yönelik kaliteli tartışmalar yapmak adına çok uygun bir gün, haftanın ilk iş günü. Eski arkadaşlarla görüşmeler yapmak veya ilişkimiin bozuk olduğu aileden ya da çevremizden kişilerle ilişki başlatacak bir sebep doğabilir. Otorite figürlerinin deneyimlerinden yararlanmak ve fikir alma, verme için bugünü kaçırmamak gerek..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder