30 Ocak 2014 Perşembe

Merkür Balık Burcuna Geçiyor - Astrolozi






"Kafam çok dağınıkkk... Bir türlü toparlayamıyorum yazacaklarımııııı...."


Merkür, iletişim, her türden ilişkilerimiz, düşünme kabiliyeti, zekâ, kardeşlerimiz, yakınlarımız, komşularımız, kısa süreli seyahatlerimiz, ticari alışverişlerimiz, kullandığımız mekanik ve teknolojik aletler, ulaşım ve lojistik konularımız, ulaşım araçlarımız, yayıncılık işlerimiz, hukuksal ve diğer anlaşmalarımız, sözleşmelerimiz, gerçekçi, somut olarak eyleme geçtiğimiz yaşamımızda önemli olacak gelişmeler vb. sembolize eder. İkizler ve Başak Burcunun yönetici gezegenidir. İkizler tabiatında, pratik zekâ, hızlı iletişim, hareketi, öğrenim süresi, yakınlarımız, kısa mesafe ve kısa süreli yolculuklarımızı kapsar. Başak burcunda ise Merkür’ün ikizler burcunda dağılan bilgilerin, düzenlenmesi, önemli/önemsiz analiz edilmesi, faydalı olanın işleme konulmasını kapsar.
31 Ocak 2014 saat 16:29'ta, 7 Nisan 2014'e kadar kalacağı Balık burcuna geçen Merkür burada zararlı konumdadır, karşıt aksı Başak Burcunun yöneticisi olan Merkür, balık burcunda sürgündedir bir nevi. Nükte yapan bazı astrologlar bu konuma “Merkür boğulmuş” der. Merkür burada özelliklerini tam yansıtamaz.Bu duruma akıl boğulması diyebiliriz. Zararlı olmasına, kısmen katılmadığımı belirtmek isterim, balık dağılmaya en müsait burçtur, sadece zihni değil yaşadığı ortam, düzeninde dağınıklığı göze çarpar. Merkür zekâyı, hareketi, becerileri, sistemli olmayı, planlamayı yönetir, bir balık için bu durum, irade ederse şayet, bir başak kadar düzenli, sistemli, bir ikizler kadar hareketli yapabilir kişiyi. Öyle salıvermek işin kolayına gitmek yok, bu ilim niye var, eksiğini bilip, artıya geçirmek adına var, ver bir hele çabanı, bak nasıl da balık Merkür toparlayacak derleyecek tüm hayatını. Bu konumla doğanlar özellikle ticari bir alanda çalışıyorsa, diğer kişilerden daha dikkatli olmaları tavsiye edilir. Son derece derin bir sezgi gücüne sahip oldukları halde, aşırı dikkatsiz, unutkan ve dağınık olabilirler. Güçlü sezgilerini doğru yönlendirebilirlerse, dağınıklıklarından kaynaklanabilecek, zor durumlara düşmekten kurtulabilirler.
Balık Burcu su unsurudur, Merkür, duygularımızın dünyasına davet edebilir bizleri. sezgilerimiz, mistik deneyimlerimiz, ruhsal dünyamız, hayal gücümüz, bilinçaltımız. Kendimizi nereden nasıl olduğunu bilmeden öğrendiğimiz bilgilerin uygulayıcısı olarak bulabiliriz, aaa! Ben bunu yaşamıştım. aaa! Ben bunu biliyordum, aaa! Evet, kesinlikle negatif unsurların nedeni bu. aaa! Evet, evet, Hay Allah daha evvel neden aklıma gelmedi gibi durumlarla bu süreçte sık sık karşılaşabiliriz.
Balık burcundaki Merkür, şiirsel çalışır, sayılar geride kalır, nitelik değil, nicelik önem kazanır, hayal dünyası harekete geçer, hayalinde oluşmayanı insan, akıl edip gerçeğinde isteyemez. Negatif tarafında, bilinç gerçekdışı korkular üretebilir, sürekli bir kararsızlık hali içinde, olduğu noktada kendini tekrar eder durur, iletişimi fazlasıyla duygusallaştırır, kişilik ezilmeye müsait olur, yanılsamalar, körü körüne inanmaları artırabilir, bir türlü tam anlamıyla konsantrasyonu sağlayıp, yapması gereken işlere adapte olamaz. Zihin dağınık, hayat dağınık, ev dağınık…
12.ev alanı Zodyakta Balık burcunun evidir,  bu ev alanı bilinçaltı havuzumuzdur, zihin yaşayan bir canlıdır, bizimle birlikte doğar, biz bu dünyayı terk edinceye dek bizimle olmaya devam eder, bedenden ayrıldıktan sonra, meçhul olan âlemde bizim yanımızda gelen biz olan tek şeydir. İnsan doğduğu andan itibaren, duyduğu, gördüğü, hissettiği, öğrendiği, deneyimlediği herşeyi zihnine kaydeder ve hatta anne karnında başlar bu süreç (4. aydan itibaren).
Merkür zihnin ne yönde çalıştığını, öğrenim sürecinin nasıl olduğunu, bilgileri ne şekilde depoladığını, bu bilgileri nasıl paylaştığını, hayatına nasıl empoze ettiğini bizlere gösterebilir. Özellikle yaratıcılık çok aktif olur. Yazarlık ve düşünsel işlerde başarı elde edilebilir. Son derece canlı olan hayal gücü, mistik konulara ilgiyi arttıracaktır; medyumik yetenekler çoğalır. Çevremizdekiler için bir şeyler yapmak, bu konuda bolca fikir üretmek, etrafımızda huzur ve sakinlik aramak gibi eğilimler görülebilir. Haritalarımızda sert etkileşimler var ise, sorunlardan kurtulabilmek adına gerçekte var olmayan olaylar yaratma eğilimi ve bunlara inanma görülebilir.

Astrolozi




1 yorum:

  1. Merkür zihnin ne yönde çalıştığını, öğrenim sürecinin nasıl olduğunu, bilgileri ne şekilde depoladığını, bu bilgileri nasıl paylaştığını, hayatına nasıl empoze ettiğini bizlere gösterebilir. Özellikle yaratıcılık çok aktif olur. Yazarlık ve düşünsel işlerde başarı elde edilebilir. Son derece canlı olan hayal gücü, mistik konulara ilgiyi arttıracaktır; medyumik yetenekler çoğalır. Çevremizdekiler için bir şeyler yapmak, bu konuda bolca fikir üretmek, etrafımızda huzur ve sakinlik aramak gibi eğilimler görülebilir. Haritalarımızda sert etkileşimler var ise, sorunlardan kurtulabilmek adına gerçekte var olmayan olaylar yaratma eğilimi ve bunlara inanma görülebilir.

    YanıtlaSil