31 Ocak 2014 Cuma

31 Ocak 2014 - Astrolozi




Ay haftanın son iş gününe Kova burcunda ilerleyerek ve yepyeni bir Yeni Ay enerjisi ile giriyor. Malum, kavuştuğu Güneş o kadar güçlü ve parlak ki, daha bir kaç gün Ay'ın ışığını göremeyeceğiz. Dolayısı ile yeni başlangıçları Ay'ın ışığını görene kadar bekletmemiz daha uygun olacaktır; net sonuçlar elde edebilmek açısından daha verimlidir. Son derece bağımsız, sosyal, idealist ve entellektüel olmaya ve özgür düşünceye önem verme, insanlara fikirlerimizi kabul ettirmeye çalışma yerine, bizlerle aynı fikirde olanlara bağ kurma isteği bugün önem kazanacaktır. Zihnimiz yepyeni fikirler ve kavramlarla oyunlar oynar ve bazı durumlarda ortamdan uzaklaşmış görünmemize neden olabilir.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı11:15'te Yeni Ay sırasında da etksini göstermiş olan ve bir hafta gibi de etkili olacak Jüpiter Pluto karşıtlığı kesinleşiyor. Bir kaç gündür etkileri hakkında bilgiler verdik ama kısaca tekrar etmek gerekirse, ahlak, moral değerlerimiz, hayata bakış açımız ve inançlarımız ile hükmedici, yeniden yaratıcı, yapılandırıcı enerjimizin karşılıklı çekişme zamanları diyebiliriz. Başkalarını istediğimiz şekilde kullanma, kendi inanç ve fikirlerimiz, ideallerimiz yönübde değiştirmeye zorlama, ikna ettirmeye çabalama yönünde güçlü arzular verecektir. Dünya gerçeklerine, yaşam ilkelerine tamamen vakıfmış, bu yönde üstün bir anlayış kazanmış gibi hissedişler daha doğrusu zorlanışlar altında herkese hükmetmek ihtiyacı ağır basabilir. Kendi düşüncelerimizi üstün görüş, bizi küstah, kibirli ve herkese yukarıdan bakan bir role sokabilir. Etrafımızı düzene koymaya çabalamak yerine, önce kendimizde bu uygulamayı yapmamız çok daha faydalı olacaktır.

16:29'da Merkür Balık burcuna geçiyor ve 22:48'te de Venüs geri hareketi sona eriyor. Merkür ile ilgili yazımı  http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2014/01/merkur-balk-burcuna-geciyor-astrolozi.html adresinde  ve Venüs ile ilgili olanı da  http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2014/01/venus-retrosuna-byeee-astrolozi.html bulabilirsiniz.

17:55'te Ay, Satürn ile sert bir kare içinde yer alacak. Ani bir depresyonun veya duygusal bir karamsarlığın ortaya çıkmasına müsait enerjilere işaret. Yalnızlık, sevilmeme, ilgi görememe gibi düşünceler yoğunlaşabilir ve hayat olduğundan çok daha kara görülebilir. Duygular ve düşünceler bu saatlerde pek gerçeğe uymayabilir. İlişkilerde zorlanma, içten gelen olumsuzluğun verdiği enerji ile soğuk bir hava esmesi mümkün, ki bu saatlere denk gelen görüşmelerde pek istenen sonuç elde edilemeyebilinir. Samimi ve sıcak diyologlar maalesef pek mümkün değil. Bu saatlerde, kendimiz ile ilgili olumsuz düşüncelerden uzak kalmaya çalışmak, yetersiz ve değersiz olduğumuz gibi bir fikre kapılmamak yararımızadır.

18:45'te ise Ay, Mars ile harika bir üçgen yapacak.. Bu temel açının ardından da boşluğa giriyor. Ancak son açı Mars ile olduğundan tüm akşam bu güzel enerjinin etkilerini hissediyor olacağız. Her zamankinden daha fazla güven ve cesaret duyabileceğimiz, kapasitemizde var olan özellikleri rahatlıkla ortaya koyup uygulayabileceğimiz bir gece var önümüzde. Akşamüstü saatlerindeki o depresif halimizden eser kalmayabilir. Liderlik yapma, neyin nasıl, ne zaman yapılması gerektiğini çok iyi saptayabilme, kendi kaynaklarımızla dış olanakları birleştirebilme ve başarılı şeylere imza atma açısından olumlu saatler.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder