10 Ocak 2014 Cuma

Merkür Kova'da - Astrolozi





Bu aralar kendinizde bir dahilik mi hissediyorsunuz? 50 yıl sonrayı düşünür mü oldunuz? Teknoloji her zamankinden daha mı çok ilginizi çekiyor? Zihni sinir projeler kafanızda mı uçuşuyor?  Bugün olmasa da 11 Ocak 2014, saat 23:34'ten itibaren, bu sorulara çoğunuzun cevabı "evet" olacaktır. Neden mi? Çünkü Merkür, daha rahat ettiği, kendini daha rahat ifade edebileceği Kova burcuna geçiyor..

Merkür gezegeni, Astrolojik olarak zekâ ve iletişimin temsilcisidir.  İkizler ve Başak burcunun yönetici gezegenidir. Merkür gezegeninin arketiplerini, gençlik, iletişim, zekâ, zihinsel kapasite, kolay anlama ve kavrama, öğrenme ve öğretme becerisi, okuma-yazma-konuşma-hitabet becerisi, eğitim kapasitesi, entelektüellik, merak, hız, dinamizm, adaptasyon becerisi,  gençlerle başarılı iletişim, genç kişiler, ticaret yapabilme kapasitesi, her türlü ulaşım-transport, seyahat etme ve seyahate merak olarak sayabiliriz.

Mitolojik Merkür’ü düşünecek olduğumuzda Merkür doğası gereği, ebedi çocuk kalan bir ruhu, biraz muzır, biraz dağınık, biraz merakından dolayı daldan dala konan bir yapıdadır diyebiliriz. Sevgili Merkür Astrolojik haritalarda vurgu yaptığı alanlarda gerçekçi ve akılcı bir tutum getirse de siz Merkür’ü her türlü handikabına rağmen sevmeden edemezsiniz. Oyun ve oyunbazlık onun adaptasyon becerisi nedeniyle doğaçlama şekilde yapabildiği bir özelliktir. Hareket ve anlama kapasitesindeki hız, Merkür’ü ele avuca sığmaz yaramaz ve uyanık bir delikanlı yapar. Kıvrak zekâsı ile karşılaştığı zor durumlardan zaman zaman hile ve yalanla kurtulsa bile bunu öyle bir beceriyle yapar ki ne kızabilirsiniz ne de zarar gördüğünüzü anlarsınız. “Merküryen” dediğimiz kişilerde bütün bu özellikleri görebilmek mümkündür.



Pekii, bizim oyunbaz Merkür, Kova'da neler yapar, hep beraber bakalım.. 
Bu dönemde düşünsel yeteneklerin dehalık çizgisine varması, doğru ilhamlar alarak karar verebilme, insanlara yararlı yeniliklerin, bilimsel çalışmaların hızlanması, bireysel hobilerin ve yeteneklerin yol alması beklenmelidir. Özellikle zeki ve enterasan kişilerle sosyal ilişkiler artabilir; böylece fikir alışverişleri hızlanabilir. Çevremizde, komşularımızla ve yakınlarımızla olan ilişkilerimizde, hayır işleriyle ve toplumsal olaylara yakından ilgilenebiliriz. Bu dönemde örneğin satranç, briç gibi zeka oyunları ile ilgili klupler ilgimizi fazlasıyla çekecektir; grup aktiviteleri için çok uygun bir dönem olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Merkür haritalarınızda sert etkiler altındaysa, dengesiz, çıkarları uğruna kişsel ilişkilerini kullanan ve bu amaçla gruplara katılan kişilere de rastlayabiliriz.
Yazar ve konuşmacılar için yaratıcı, etkileyici ve açıklık getirici konuşma veya yazım kolaylığı, kitle iletişimcileri ve reklamcılar için orijin fikirler yakalama  fırsatları verir.
Kişi ilgilendiği konuda radikal güçte yeni fikirler icat eder, yeni metotlar geliştirebilir.


Merkür iletişim ve zihinsel faliyetleri temsil eder. Kişisel haritalarımızda Merkür hangi pozisyondaysa zihnimiz o alana daha çok yönelir. Kova burcu ise alternatif yolların, soğukkanlılığın ve bağımsızlığın burcu olarak bilinir.
Merkür Kova burcundayken zihinlerimiz herkesten farklı çalışmaya başlar adeta. Bu pozisyon, yeni keşifler, “kutunun dışında düşünmek” için avantajlı olsa da, herşeye muhalefet anlamına da gelebilir.
Oğlak burcunda sınırlarımızın nerelere uzandığını, neleri aşabildiğimizi, neleri aşamadığımızı ve bilgeliğimizin sınırlarını görürüz; Kova’da ise artık sıra gerçekçi olan plan ve projeleri hayata geçirmeye, kitlelere veya gruplara hitap etmeye gelmiştir.  Astrolojiyi kullanan büyük şirketler kalabalıkları harekete geçirmek için Kova burcunu kullanırlar.
Bir ekip çalışmasıyla gerçekleştirilen bilimsel çalışmalarda da Oğlak kadar Kova etkisi bulunur. Bu yüzden Kova Merkür’ü döneminde farklı, sıradışı, muhalif veya özgürlükçü fikirler ve haberlerle karşılaşırız. Orjinal değeri olan bilgiler söz konusudur. Şaşırtıcı haberler de dikkat çekici şekilde artmaya başlar.
Okullar toplumun genel bilgisini öğreten kurumlar olduğundan öğrenciler sorun yaşayabilirler. Çünkü ne bir rutin, ne bir ezber, ne de klasik bir yaklaşım söz konusu olabilecektir.
Uzun süre klasik bir şekilde çözülememiş sorunlar için alternatif planlar yapmak ve sınırın ötesinde düşünmek için kullanılabilecek çok uygun bir pozisyondur.
Yukarıda bahsettiğimiz gibi haritalarda sert etkiler varsa, duygusuz, fazla soğuk ve katı, hatta ukala, aile ilişkilerinden biraz soyutlanmış ve çevremizde sadece kendi düşüncelerimizi paylaşabileceğimiz kişilerin olmasını yeğleyerek kendimizi biraz farklı fikirlerden izole edebileceğimiz bir dönem de olablir.

Merkür 1 Şubat'a kadar Kova burcunda kalacak. Yaşamsal, zihinsel ve fiilsel hareketlilik getiren bu dönem en iyi Kovaları etkilerken, Koç – İkizler – Terazi ve Yaylar içinde sevindirici...
Aslanlarda ise kapasite artışı olabilir ancak aşırı düşünsel hızlılık ve bunun getirisi olarak kendini çok üstün görme, ilişkilerde sorunlar yaratabilir. Fikir yoğunluğu kargaşa ve gerginliğe neden olabilir.
Akrep ve Boğalar için de dikkat ve fren gerektirecek bir dönem....
Anlatılan özelliklerle ilgili tavsiyelere kulak vermenizi ve huzur dolu bir dönem geçirmenizi dilerim.



Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder