31 Aralık 2013 Salı

31 Aralık 2013 - Astrolozi




Dün temel açısını Mars ile yaptıktan sonra boşluğa giren Ay, akşam saat 20:01'de Oğlak burcuna geçene kadar boşlukta kalacak. Kayda değer temel bir açısı olmayacağından başlangıçlar ve girişimler için pek uygun bir gün değil. Tüm bunların yanı sıra 03:21'de Mars ve Pluto arasındaki sert kare kesinleşiyor; bu açının ardından da Mars'ın Merkür ile yine sert bir karesi daha olacak. Kısacası büyük karenin köşelerinde derecesi derecesine partil buluşmalar söz konusu.. 13:25 gibi de Merkür ve Pluto kolkola giriyor. Yani hergün genelde Ay'ın hareketleri üzerine yaptığımız yorumları bugün bir kenara bırakıyoruz ve oldukça negatif etkiler barındıran daha etkili gezegen hareketlerine odaklanıyoruz.

 Sabahtan başlayacak olursak; 03:21'de Mars ve Pluto karesinin etkilerinden bahsetmek isterim. Büyük kareyi bir tarafa attığımızı düşünecek olsak dahi, tek başına bu görünüm tutkuları, hırsları uyandırıcı ve yapmaya zorlayıcı bir etki verecektir. Gerek fizik gerek ben enerjisi çok yükselebilir. Bu enerjinin itişi anlaşmazlıklara, mücadeleye ve tersliklere zemin hazırlayabilir. Yüksek bir enerji oluşturur ve bu enerjinin bir şekilde kullanılması zorunludur. Bu günlerde birine karşı saldırıya geçmeden evvel onun bunu gerçekten hak edip etmediğini düşünmeliyiz. Belki de sadece biz kendimizdeki gerginlik ve çatışma yüzünden öfkeliyizdir ve bunu karşımızdaki kişiye acısını ondan çıkarmak isteyebiliriz. Bu transitin önemli bir getirisi de, hele ki günün ilerleyen saatlerinde işin içine Merkür'ün de katılacağını düşünürsek, yolsuz haksız kanunsuz şeyleri de açığa çıkarmasıdır Şayet böyle gizliliklerimiz varsa, bunlarla karşılaşmaya hazır olmak gerek. Belli bir şeye aşırı bağlılığımız varsa onu elde etmek için ya bütün gücümüzle savaşır ya da erkeklik bizde kalsın diye tamamen vazgeçebiliriz..

Gün boyu egomuzu kanıtlayıcı olmak dilimiz keskin, sözlerimiz ölçüsüz, davranışlarımız kırıcı yöne meyilli olabilir. İnsanları kolaylıkla gücendirebiliriz. İşimizde günlük yaşamımızda veya bu açının oluştuğu zokyak evlerimizde ilgili konularda tartışmalara hatta kavgalara girmek mümkün. Kazalara da çok açıklık veren bir etki olduğunu unutmamalı, zarar verebilecek alet, eşya ve durumlardan uzak durmalıyız. Daha önce de söylediğim gibi bu enerji iyi kullanılmazsa fiziksel olarak bir yerden mutlaka çıkacaktır. 16:59'da kesinleşen Mars ve Merkür karesi ile özellikle iletişim aletletinize ve ulaşım araçlarınıza daha itina ile yaklaşmanızda fayda var; Pluto etkisi ile bazı hırsızlıklar da vuku bulabilir.

Akşam Oğlak burcuna giren Ay ile olaylara daha gerçekçi yaklaşmak ve kararlı tavırlar sergilemek mümkün olacaktır. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmak ve inatçılık gözlemlenebilir. Azimli ve disiplinli davranışlar sergilemek ve etrafımızdakilerden de aynen bu şekilde davranmalarını beklemek bizi biraz zorlayabilir. Yılın son günü mümkünse bu tarz tavırlar içinde olmamalı ve bu gergin havanın akıp gitmesine izin vermeliyiz.

Geleceği oluşturacak her yeni günün bir önceki günden daha güzel, isteklerinize uygun ve sizi daha da mutlu etmesi dileğiyle. Mutlu Yıllar!


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder