30 Aralık 2013 Pazartesi

30 Aralık 2013 - Astrolozi




Ay, Yay burcundaki hareketi ile yeni haftaya ayak basıyor. Bir Ateş burcu olan Yay'ın sembolünde yarı insan yarı hayvan vücudyla elinde oku ve yayıyla hedefe kilitlenmiş bir figürü görürüz. Ok ve yayın entellektüel kapasitemizi, idealizmimizi, sınırsız merakımızı ve yardımseverliğimizi temsil eder. Bugün oldukça enerjik, coşkulu ve öğrenmeye açık, bilgiyi paylaşmaya yönelik bir kişilik sergileyebiliriz. Kolay sonuca varmak ve keskin zekamız sayesinde doğru yargılarda bulunabilmek, gereğinden fazla iyimserlik göstermek de tabii mümkün, zira güne girişin hemen ardından 00:50 gibi Ay, Neptün'e sert bir kare yapacak. Maalesef bu açı ile yeni haftaya giriyoruz; hayalleri ve hafızadaki birikimleri ön plana çıkaran bir transittir. Eski bakış açıları, önyargılar, şartlanmalar gerçeklerden daha önemli bir duruma yükselir. Önemli bir işe karar vermek ve başlangıçlar için de pek uygun saatler değil. İyimserlik ve detayları atlamak açısından tehlikeli olabilir. Asıl konuya odaklanma açısından problem yaşayabiliriz; zira ufak  ve basit şeyleri problem haline getirmek ve asıl konuyu kaçırmak mümkündür.

09:50'ye doğru Ay, Uranüs'e güzel bir üçgen açı ile bakacak. Yeni ve değişik bir duygusal heyecana ihtiyaç duyma açısından kendimizi garip bir telaş içinde hissetmemiz sabah saatlerinde olağan olacaktır. Ertesi günün yılbaşı gecesi olması açısından, farklı ve değişik insanlarla tanışmak, heyecan verici, keyifli programlar yapmak, her zamanki gibi olmayan ortamlarda bulunmayı istemek, yeni hayat tecrübeleri ile canlanmak adına yüreğimizde kıpırtıların hissedileceği saatler geçirebiliriz. Öğleye doğru ise Ay önce Chiron ile sert bir kare ve ardından Mars ile uyumlu bir görünüm sergileyecek. Sert kare sizi korkutmasın; zira artık yeni yılda umutlarımızın bizi bulması adına, değiştirmek istediğimiz şeylerin yeni yılla beraber artık değişmesini isteyeceğimiz saatler diyebiliriz. Zaten ardından gelen olumlu Mars açısı, içimizde yeterli cesareti ve girişim arzusunu da beraber getirecektir. Özgüvenin ve cesaretin ölçülü bir şekilde hissedilmesi, görüşlerimizi etkili savunabilme ve güven kazanabilme adına öğle saatleri çok uygun.

Gün genelinde hakim olacak olan ama sabah 07:04 kesinleşen sert bir Güneş - Uranüs karesi var. İşte bu biraz rahatsız edici bir transit. Ay'ın olumlu görünümlerini yani duygularımızı idare etmeyi başarabilirsek, bu sert transitten daha olumlu yararlanabiliriz diye düşünüyorum. Ben etkilerini yazayım; siz gereken mesajı alın. Öfkelenmeye, sinirlenmeye oldukça müsait ortamlar adeta ayağınıza dolanabilir. Ya kendiniz öfkelenebilir ya da etrafınızdakileri kolayca sinirlendirebilirsiniz. Tartışmaların, ayrılıkların, anlaşmazlıkların yaşanabileceği umulmadık bir güne hazır olmak lazım. Bu enerji bilinçli bir şekilde kullanılmadığında kazalara yol açabilecek hareketlerde bulunmamız olağan. Yani aslında kazayı yaratan biz olabiliriz. Bu günlerde yaptığınız planlarınız, birileri ile randevunuz, birlikte yapmak için verdiğiniz sözünüz varsa son dakikada huzurunuzu kaçıracak değişiklikler yaşanabilir. Aniden herşeyden kurtulma ihtiyacı adına, kısıtlanmalara isyan etmek ve bağımsız olmak adına her türlü bağdan el ayak çekmek isteyebiliriz. Ancak tüm bunların yanı sıra bizleri zorlayan bu aksiliklerin aslında çözüm üretmek adına müthiş yaratıcı yanımızı ortaya çıkarabileceğini de unutmamak gerek. Gökyüzündeki ağır gezegenler arasında (Jüpiter - Mars - Pluto ve Uranüs) oluşan öncü gruptaki Büyük Kare'nin kısacası Güneş damarına basabilir. Oldukça tehlikeli bir haftaya giriyoruz. Çoğumuzun hayatında önemli rota değişimleri, yön sapmaları yaşanabilir. Ancak akşam saatlerinde kesinleşecek Merkür ve Chiron olumlu açısı ile de artık yapmamız gerekenler ile ilgili çok daha bilinçli olduğumuzu anlayabiliriz. Sadece ve sadece olması gerekenin olduğunu kabul ettiğimizde ve tersliklere değil arkalarındaki asıl resme odaklanabildiğimizde, zannediyorum ki sonuçlar bize tatmin duygusunu verecektir. Sakin, serinkanlı ve en önemlisi belki de bir süredir hepimizin yüksek tutmaya çalıştığı olumlu enerjilerimizin artık sahneye çıkma vakitleridir. Bu günlerde özellikle bu hafta, ne olur enerjimizi ve olaylara bakış açımızı yapıcı ve yüksek tutmaya gayret edelim..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder