10 Aralık 2013 Salı

10 Aralık 2013 - Astrolozi


Ay güne Balık burcundaki hareketi ile giriyor. Dün gece oluşturduğu güzel açıların üzerine, güne girişten hemen sonra bu kez de Venüs ile uyumlu bir görünüm oluşturacak; duygusallıktan bu aralar biraz uzaklaşmış olan Venüs, Balık burcunda yüceldiğinden, bu durum onu soğuk görüntüsünden biraz uzaklaştırabilir. Merhamet duygumuzun gücü, hayal gücümüz ve güzel sanatlara, dostluğa kısacası güzel olan herşeye ilgimizi arttırabilir; nazik ve kırılgan olmak kaçınılmaz olabilir. Balık burcunun burç yöneticisi Jüpiter zaten tüm hafta Satürn ile harika bir üçgen açı içinde; genişleme ihtiyacını kamçılayan, ciddi bir işe başlamak için kapıları açacak bir anahtar gibi. Bu hafta karşılaşacağımız olaylar bize aynı zamanda harika deneyimler kazandırabilir. Bu aralar hayata ve kendimize bakışımız hem daha yapıcı hem de ders alıcı yönde.

Ay, Venüs ile kontağından sonra saat 08:40'ta açısız kalacak ve Koç'a geçeceği saat 15:05'e kadar boşlukta ilerleyecek: ancak son açısı Venüs ile olduğundan bu harika enerjiyi günün büyük bir bölümünde hissetmek mümkün. Yakın arkadaşlıklar ve bundan öte çok özel ilişkiler, aşk, meşk sevdasına da düşürebilen bir transit. Bu tür duygular çok zenginleşebilir ve yaşamın en önemli değeri olarak, kısa bir süre için de olsa hissedilebilir. Bazı şeyleri düzeltmek, sevgiyi hissetmek ve duygulara yeni bir soluk kazandırmak için oldukça uygun bir gün yarısı diyebiliriz.

Akşam üzeri Ay bu kez, duygusal havasından sıyrılarak Mars'ın tam karşısına yerleşiyor. Mars zaten yeni geçtiği Terazi'de hiç rahat değil, karşısına gelip Koç burcundaki Ay, ki Mars'ın doğal evi, onun iyice zıvanadan çıkarabilir. Uyumsuzluk enerjisi veren, zıt duygular arasında iki uca çekiş veren ve kısa sürede önemli problemler yaratabilecek bir enerjidir; özellikle ikili ilişkilerin tümünde.. Kolayca sinirlenme, kapris, duygusal heyecanlar işlerin karışmasına, düzgün giden dalgaların aniden ters dönmesine, toleransın azalmasına ve kızgınlığa neden olabilir; bu yüksek enerji ufak kazalara da neden olabilir. Bu negatif enerjiyi sonradan pişman olacağımız hareketlerle yani sinirle atmak yerine, fiziki efor sarf ederek halledilecek işlerimize yöneltmek; topraklanma çalışmaları, rahatlatıcı egzersizler, spor ile etkisini yumuşatmak mümkündür. İlişkilerimizdeki sorunları bu transit saatlerinde düzeltmeye çalışmak, kaş yapayım derken göz çıkarmaya neden olabilir, dikkat...

Bugün Merkür ve Uranüs arasında müthiş bir üçgen açı kesinleşiyor.. Birkaç gün de etkisi devam edecek ve haftanın ilk yarısına güzel dokunuşlar yapacak. Zihinsel uyanış, fiziksel canlılık vererek rutinden kurtaran bir transit olarak bilinir. Yaşama orijinallik, kalite ve heyecan katacaktır. Zeka, adeta kısıtlanma ve disiplinden el çekmiş, alabildiğince özgürlüğünü yaşayacaktır. Yaratıcı düşünceler, bir oluşun önemli püf noktasını yakalayış, telepatik özellikler verebilir. Kafamızda adeta peş peşe ampuller yanabilir. İletişime heyecan katıcı, konuşmalara, tartışmalara zevk katar. Beklenmedik ani iyi haberler alabiliriz. Parasal konularla ilgilenmek, parapsikoloji, astroloji veya mistik uğraşlar için çok uygundur. Öğretmenler, yazarlar, öğrenciler, konuşmacılar, fizik ve matematikçiler, bilgisayarcılar,araştırmacılar ve bilgi arayıcı tüm meslekler için ilham verici ortamlar yaratır. Çevremizle yeni heyecanlar yaşamak veya yeni arkadaşlıklar kurmak için güzel etkiler verir; etrafımızda olağanüstü, verimli ve isabetli iletişimsel gelişmeler yaşamak kolaylaşabilir. Yabancı, hiç bilinmedik mekanlar bizi mıknatıs gibi çekebilir. Bu gelişmeler bizi yaşamımızın değişik bir yönü ile tanıştırabilir ve iyi bir enerji yüklemesi yapabilir..


Astrolozi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder