3 Aralık 2013 Salı

3 Aralık 2013 - Astrolozi






Ay güne yeniden doğmak için hazır bir şekilde Yay burcunda giriyor. 02:22'de 10.59 derecede yepyeni bir Ay'ımız başlıyor. Yeni olan hep umut vaadeder, başlangıçlara, yeni yaşanacaklara işaret eder; hele ki bir de Yay'da ise, Jüpiter'in etkisi ile beklentiler daha da büyür.. Hah tamam deriz, "işte bu ay bunları ne yapıp edip halledeceğim, yoluna sokacağım, her şey daha güzel olacak.." enerjisi vardır yeni başlangıçlarda. Hatalarımız, sıkıntılarımız, yoluna gitmeyen ne varsa, heybemize sığsın sığmasın, doldurup uzaklara fırlatmak ve yepyeni bir sayfa açmak isteriz.. Şöyle bir Yeni Ay'ın bize sundukları neymiş, nerelerde kuvvetliyiz, nasıl destek buluruz; anlamak için biraz o anın haritasını inceleyelim diye düşündüm..

02:22'de tam Ay ve Güneş birbirine sarılmışken, doğu ufkunda Terazi burcu yükseliyor; yöneticisi Venüs 4. evde ve tutulmanın yöneticisi, geri giden Jüpiter ile bir karşıt açısı var. Geçtiğimiz haftadan beri devam eden ve açı da biraz uzaklaşmak üzere olmasına rağmen, söz konusu yeni ay olunca etkisinin sürdüğünü söyleyebiliriz. Evet memnun edici, güzelliklere teşvik edici, her şeyin bolca tadını çıkarmaya meyilli bu transit, değerli kaynaklarımızı mal/para gibi değerlerimizi çarçur etmemize de neden olabilir, dikkat etmekte fayda var; bunun yanı sıra kendine değer verme/verilme, sevme/sevilme adına tatlı bir huzursuzluk yaratabilir. Aslında özgürlük ve bağlılık çekişmesi yaratır; 4. ve 10. evler arasında olduğunu düşünürsek; otorite figürleri, ebebeyn ilişkileri, ev/iş hayatı, bağımlılıklar ve toplum önünde sergilemek zorunda olduğumuz rol arasında gidip gelmeler söz konusu olabilir. Yani her karşıt açıda olduğu gibi tahteravallinin dengesini korumayı başarırsak, arkadaşlık, özveri ve sevgi ile ilgili hayatımıza önemli anlamlar hatta maddi destekler bulmak mümkün. Biliyorsunuz Venüs Oğlak'ta; yani olaylara pek duygusal bakmıyor.. Demek ki akıllı, uslu, sistemli ilerlemek gerek..

Yeni Ay'ın Uranüs'e harika bir üçgeni var; yeni aktiviteler, kendimiz ve çevremizdeki dünya ile ilgili yeni buluşlar yapmak, daha evvel farkında olmadığımız şeyleri keşfetmek için mükemmel bir dönem diyebiliriz. Anlayış, idrak, araştırma isteyen her türlü çalışmaları daha aktif bir şekilde yapabiliriz fakat bunlar çok rutin ve çok daha fazla disiplin isteyen işler olmamalı; sıradan olan işlerimiz bizi sıkabilir. Bunun yanında Yeni Ay'ın bir de Chiron karesi var ki; bu da hep yapmak isteyip de bir türlü halledemediğimiz, hep ileriye attığımız yeteneklerimiz ile ilgili.. İçimizde koca bir yürek var ama nedense bir türlü bunu ortaya çıkaramıyoruz; amaaan be, şu da hallolsun en son bunu da yoluna koyacağım.. İleri attığımızı, üzerini örttüğümüzü zannetsek de, o yara orada şifalanmayı bekliyor. Galiba o zaman geldi artık; Uranüs bize bu enerjiyi verecektir.. Zaten harika bir Mars ve Merkür uyumlu açısı da mevcut. Yani bol hareketli bir dönem diyebiliriz. Fikirsel ve bedensel çalışmaların kolaylıkla yürüyebileceği rahat bir etki verecektir. İlgi ve merak yönümüz de olumlu bir açıklık oluşacaktır. Zekamızı ustalıkla kullanabileceğimiz bu günlerde ikna etme, bir fikri savunarak insanları ona inandırma gibi üstünlüğümüzden faydalanabiliriz. Enerjimiz ve kuvvetimiz sayesinde gereksiz tartışmalara girmeden istediklerimizi başarabiliriz.

En önemlisi ise Yeni Ay, haritasında 3. ev girişinde; bilgi, merak, eğitim, ulaşım, yayıncılık, edebiyat, yakın akrabalar, komşular oldukça öne çıkacak konular.. Yeni Ay derecesine iki adet sabit yıldızın yakın konumu var; Antares ve Rastaban.. Antares oldukça güçlü bir Kraliyet yıldızıdır. Bu etki altında aşırılıklara gitme eğilimi verir. Enerjiyi yapıcı hale getirmek ve zevk uğruna kazanımları riske sokmamak gerektiğini, takıntılarımızdan uzak durmamızı öğütler. Ani yükselişler ardından kıskançlık, hırs ya da intikam isteğiyle de hareket etme tuzağına düşebilir daha önce elde ettiklerimizi kaybedebiliriz. Rastaban enerjisi de, sanatçı ve filozof yanımızda kuvvetlenmeye, ama çok çabuk da kaybedilebilecek bir enerjiye veya ahlaka işaret ediyor.

Kısacası, bu Yeni Ay güzel enerjiler barındırıyor, bizi ileriye itekliyor.. Ama her zaman olduğu gibi özgür irade bize ait. Bu enerjileri yapıcı veya yıkıcı kullanmak bizim seçimimiz. Tavsiyem bu güzel etkileri yaptığımız işe heyecan, yenilik, farklılık katmak, takıntı ve memnun olmadığımız bağımlılıklarımızdan kurtulmak, bizi yoran ve enerjimizi düşüren düşüncelerimize, uğraşlarımıza artık bir son vermek adına kullanabilmemiz.. Yepyeni tertemiz bir kapı, orada duruyor, açılmayı bekliyor; içimizde, kilitli kalmış.. Niyetlerimizin, dualarımızın en önemlisi seçimlerimizin aktive olması gereken zaman gelmiştir belki.. Ben açmaya gidiyorum, haydi siz de benimle gelin..


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder