16 Aralık 2013 Pazartesi

16 Aralık 2013 - Astrolozi



Haftaya Ay İkizler burcundaki hareketi eşliğinde Uranüs'e olumlu bir açı yaparken giriyor; zeka, yaratıcılık ve keskin kararların ve bunun yanında mantık, merak, farklı fikirler, çabukluk, tez canlılık, telaş ve garip bir heyecan eşiliğinde yepyeni bir haftaya başlıyoruz. Yarın gerçekleşecek dolunayın da etkisi altında olduğumuzu varsayarsak, geçtiğimiz Yay'da gerçekleşen Yeni Ay'dan bu yana düşündüklerimizin aktivasyonu belki de start alması söz konusu. İkzler burcu hızlı hareket eder, her ortama uyum sağlayabilir, fikirler arasında sanki ışık hızı ile dolaşabilir. Bilgi ve en önemlisi merak en önemli özelliklerinden biridir. Evinizde, iş ortamınızda, bulunduğunuz her hangi bir mekanda bile ufak da olsa bir değişiklik arayışı veya durumları, olayların gidişini değiştirme isteği oluşabilir.

Sabaha karşı Ay ve Chiron arasında ki sert kare ile ki, diğer bir köşede Pallas'ın varlığına da dikkat çekersek, şikayetçi olduğumuz konular hakkında bir çok yaratıcı fikrimizin olduğunu ama bu startı alabilmek için biraz iteklenmeyi beklediğimizi farkedebiliriz. Çoğumuzda da bu sıkıntı yok mudur zaten, bir sürü yakınılacak ana başlık, ama iş çözüme gelince fıss.. İşte sabaha karşı, bizi harekete geçirebilecek bir açı kalıbı var gökyüzünde ama çoğumuz o saatlerde yataklarımızda olabiliriz. Umarım bazılarımız bu saatleri verimli kullanabilir, yaratıcı fikirlerini uygulayabilme şansı bulabilirler.

Akşama doğru Ay, Merkür ile karşıt konuma gelecek.. Bu transitin iki yönü var diyebiliriz. Birincisi, duygularla mantık arasında mücadele olabilir. Her zamanki mantık dağılarak sudan sebepler bahane edilere ilişkilerde sorun çıkabilir. Eski önyargılar, çocukluk anıları, geçmiş tecrübeler bunda etken olur. İkicisi ise, dışarıdan biri ile duygusal durumunuz konusunda önemli bir diyalo oluşabilir. Bu durumda duygularınız hakkında başkalarının görüşlerini öğrenmek, açık, net ve mantıksal tartışma yapmak gerekebilir. Ancak her iki ihtimal de de büyüklü küçüklü bazı iletişimsel sorunlar çıkabilir. Karşıt açılarda, aradaki tahteravallinin dengesini kurabilirsek, girişimlerimiz başarı ile sonuçlanacaktır; yani mantık ve duygu dengesi. Konuşmaları, sözcükleri, duyguları fazla abartmadan, düşünerek sözcük sarfetme yoluna gidersek sorun çıkmayacağını düşünüyorum.. Gece ile birlikte yoğun dolunay enerjisine girmiş bulunacağız; hepimizin ve bütünün hayrına gelişmeler için dilerklerde bulunabiliriz.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder