29 Aralık 2013 Pazar

29 Aralık 2013 - Astrolozi





Ay, haftanın son gününe de Akrep burcunda ilerleyerek giriyor. Tepkilerimizi ve düşündüklerimizi ortaya dökmek istemeyebilir ve kendimize sakladığımız  gizli dünyamıza dışarıdan ulaşılmasına izin vermeyebiliriz. Zor durumlarda bile kontrolü elimizde tutmaya çalışarak sezgilerimizin güçlü olması nedeniyle iç görüşlerimize önem vereceğiz. Şüpheci ve eleştirel tavırlar sergilemek, içinde bulunduğumuz ilişkiler açısından zorluklar yaratabilir. Ilımlı yaklaşımlar yerine bir konu hakkında siyah ya da beyaz görüşüne varmak yani asla griyi kabul etmemk gibi inatçı ve sert köşeli bakış açıları maalesef günün ilk yarısında etkili olacaktır.

Güne girişin hemen ardından Ay, Satürn ile bir kavuşum sergileyecek.. Bu saatlerde bir süre duygularımızı, içimizdeki gizli düşünceleri saklama ihtiyacı duyabiliriz. Ortamlardan sıyrılma, yalnızlık duygusu hatta depresyona kayma gibi hissedişler olabilir. Karamsar duyguların yoğunluk kazandığı bir saat aralığı olabilir. Ev ile ilgili problemlerimizi abartabilir, ve evdeki bazı konuların bize yük geldiğini savunabiliriz. Bu biraz da beklediğimiz destekleri bir şeyden ya da bir kişiden alamamanın oluşturduğu bir duygudur. Kısacası düşündüklerimiz ile gerçekte yaşadıklarımız arasında bir mücadele gibi adlandırabiliriz.

Öğleye doğru ise bu kez Ay, Venüs ile olumlu bir açı yapacak ve geceden gelen engellenmiş hissini biraz aralayacak.. Haftanın bu son gününde arkadaşlıklar ve bundan öte çok özel ilişkiler, aşk, meşk sevdasına da düşürebilen etkiler içerecektir. Bu tür duygular zenginleşebilir ve yaşamın en öneml, değer gibi, kısa süre için de olasa hissedilebilir. Ancak Retro durumdaki Venüs'ün negatif etklerinden tabii kendinizi koruyun; soğukluk, çıkarcılık gibi  mücadelelere girmeyin. Bu açı ardından Ay 15:54 gibi boşluğa giriyor ve 19:37'de Yay burcuna ayak basana kadar açısız hareketine devam ediyor. Yay etkisi ile, dışa dönük, özgürlükçü ve kendimize özgü adalet ve felsefe kavramlarımız ile uzun süreli amaçlar edinebilmek mümkün. Hayata daha iyimser ve coşkulu bakmaya, amaçlarımızın yolunda başarı inancımızın yüksek olacağı, yaşam sevgisiyle dolu olabileceğimiz enerjileri hissetmeye başlayabiliriz. Bilgiye ve entellektüelliye olan merakımız artabilir ve sıkıntılı ortamlardan kaçmaya çalışabiliriz.

Ay'ın tüm bu hızlı dokunuşlarının yanı sıra gökyüzünde, dünden beri etkili olan Güneş ve Merkür beraberliği ile kişiliğimi daha ağır basabilir; tüm iletişim şeklimizde kendi görüş ve düşücelerimizi aktarmak amacı ağır basabilir ve konuşmayı başlatanın biz olmasını isteyebiliriz. Haberleşme ve iletişim kurma adına daha cesaretli olmak mümkün. Ancak bunun yanında öğle saatlerinde Merkür, Uranüs'e sert bir kare açı yapacak; Güneş de bu konuma fazlasıyla yakın. Dehaca düşünceler, fikirler üretmek adına müthiş bir gün. Ancak ani bir patlama, acele hareket, korkusuzca bir konuşma ve kim ne der düşünmeden yazan bir kalemin tansiyonları kontrolsüzce yükselebilir, unutmayın. İhtiyatlı olunması gereken transitlerden biri diyebiliriz; bu etki altında fikirler çok kullanışlı da olmayabilir ve istikrarlı bir devamlılık sağlamayabilir. Beklenmedik ani problemler çıkararak çalışma düzenimizi, günlük faaliyetlerimizi, kişisel program ve düzenimizi bozabilir. Sinirlilik yaratıcı, düşüncesizlik, kendi aklınızı beğenme, gurur, kibir türü tutumlar, tuhaf asosyal davranışlar, yaratıcı etkiler de verebilir. Elektronik ve iletişim aletlerinde, ağlarında oluşabilecek aksaklıklar bir şekilde bizi etkileyecektir; attığımız mailler, gönderdiğimiz postalar adresine ulaşmayabilir. Sağlık yönünden de kan dolaşımı ve sinir sistemi üzerinde olumsuz etkilerini hissedebiliriz. Yepyeni fikirler ani farkedişler için uygun olsa da bunun yanında sözlerimizi, düşüncelerimizi biraz kontrol altında tutmakta fayda var diyebiliriz.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder