9 Aralık 2013 Pazartesi

9 Aralık 2013 - Astrolozi




Ay Balık'ta ilerlerken dün geceden Merkür'e kafa tutmasının ardından, Düğümler'e gülümseme ile güne başlıyor ve hemen sonra Chiron ile kolkola giriyor. Bence dünkü ruhani hallerin cevabı gibi içsel bir huzur, ne yapmamız gerektiğini bilir bir ruh hali ile yeni haftaya adım atıyoruz; sorumluluklarımızın, zayıf olduğumuz yerlerin nedenlerinin farkındayız sanki.. Artık etrafımızdakilere yarayan o fikirlerimizin, enerjimizin rotasını kendimize çevirebilirz. Yeni güzel bir hafta için oldukça güzel bir motivasyon diyebilirim. Düğümler'in Akrep ve Boğa aksındaki hareketini maddi ve manevi tüm değerlerimiz olarak yorumlayabiliriz. Bırakmamız gerekenler için istifçilik huyumuzu bir kenara atmaya ve Balık'taki Chiron ile de kendimizi şifalandırmaya niyet edebiliriz. Zaten Ay gün boyu Balık'ta; olağanüstü duyarlı, idealist ve sezgisel davranışlar sergilemek çok doğal. Balık pek kendine güvenmez yaa, işte bu hafta girişi onun kendine güven duymasına yarayacak..

Bu açıların ardından sabaha karşı bir de üstüne Ay, Pluto ile uyumlu bir açı yapacak. Derin duygu ve hissedişleri canlandırıcı bir etki bu, Karşılaştığımız bir olayın olabildiğince derinine inmek ve ipleri ele almak isteği verebilir. Güzel ve gizemli olan şeylere ilgimiz artabilir. Ya da zaten bizde var olan bir ilinin açığa çıkması da mümkün. Değişim yaratmak, derin duygular üzerinde analiz yapmak ve gerçek nedenleri merak adına harika bir hafta başı saatleri demek mümkün.. 

Bu güzel etkiler altında günün büyük yarısını geride bıraktıktan sonra Ay, Güneş ile sert bir kare konumuna geçiş yapacak. Bu etkinin yükselttiği duygusal tansiyon önce dış görünüşte fark edilebilen sert bir enerji verebilir ve özellikle kadın-erkek ve otorite figürleri ile olmak üzere tüm ilişkileri gerginleştirebilir. Alınganlık her zamankinden daha fazla olabilir. Bazı küçük problemler dikkat edilmez ise bir kaç saat içinde krize dönüşebilir. Bu duygusal dalgalanmanın tuzağına düşmemekte fayda var; zira akşam saatlerinde gökyüzünde harika bir su üçgeni oluşacak, aksi halde sinir harbi içinde bu etkiyi kaçırmak bize zarar verebilir.

Geceye doğru Ay, önce Satürn ile ardından da Jüpiter ile muhteşem kocaman bir üçgen oluşturacak, hem de su grubunda. Yaşamın duygusal arenasında oldukça rahat olmamıza, hislerin derinliğine ve diğer insanlarla rahatlıkla empati kurmaya işaret.. Hayatımızı sağlamlaştırmak, garantilemek, gelecek için sigortalamak , gerek maddi gerek güven ve huzur adına anlamlı gelişmelere uygun bir transit ve bence tüm haftaya da damgasını vuracak.. İşlerimizle ilgili, mesleki ve kariyer amaçlı çalışmalar yapmak adına çok uygun bir zaman. Jüpietr'in Yengeç burcunda çok kuvvetli olduğunu biliyoruz, ancak çoğumuz pek bir faydasını göremedi.. İşte Jüpiter'in nimetlerinden faydalanabilmek adına sanki bulutlar biraz aralanıyor; o iri şirin gezegen turuncu ışığını bize arlardan gösterebilecek. Var olan yeteneklerimizi çok rahat kullanabilir, projelerimiz, tasarılarımız üzerinde her zamankinden daha fazla istekli ve azimli olabiliriz. Kendimizi tezcanlı ve başarılı hissedebiliriz ki bu enerji bize pozitiflik vererek işlerimizin rast gitmesinde önemli bir etken olacaktır. Fikirleri ve düşüncelerimizdeki, ruhsal hissedişimizdeki denetimle, hayatımızdaki sağlam ve güvenli olmayan ve bize mani olabilecek kasisleri de düzeltebiliriz. Belki kendimizi çok özgür hissetmeyebiliriz, bazı kısıtlamalar yapmak zorunda kalabiliriz; ancak neticde bunlar hayırlı sonlara varacak şeylerdir.. Ne diyeyim gökyüzünden bal damlıyor.. Değerini bilmek ve doğru yönlendirmek gerek..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder