23 Aralık 2013 Pazartesi

23 Aralık 2013 - Astrolozi




Ay, yepyeni bir haftaya Başak burcunda ilerleyerek giriyor.. Başak'ın yönetici gezegeni Merkür bize bugün seçicilik, keskin bir zeka ve kuvvetli bir algı bahşedecektir. Hafta sonuna göre daha sade ve ciddi davranışlar ve başkalarına yararlı olma isteği eşliğinde, hizmet konusu oldukça öne çıkabilir. Kendimizi yorgun hissedene kadar çalışmak ve, tabii sonunda isyan etmek ve, tüm dünyanın yükü sanki omuzlarımızda imiş gibi yakınmak da mümkün tabii ki.. Detaylar bugün bize heyecan verebilir ve bundan dolayı da asıl amacı gözden kaçırmak da olası. Eleştiri kapasitemizin de bugün yoğun olmasından, eğer aşırıya kaçarsak, her şeyde kusur arayan memnuniyetsiz bir insana dönüşebiliriz.

Sabaha karşı saatlerde Ay, Neptün'ün karşı konumundan geçecek.. Zayıflık, güvensizlik, karışık duygular vererek tuhaf bir ruh hali içine çeken bir transit olduğunu söylemekte yarar var. Belirsiz hissedişler ve çok aşırı hassasiyet kafa karıştırabilir. Aşırı şüphecilik ve endişe de işin cabası olabilir; sanki kağıttan gemimiz sulara gömülecek gibi.. Bilinçaltımızda bazı komplekslerimiz varsa, düşüncelere, ruh haline ve olayları algılamaya etki ederler ve tabii yanlışlıklar kaçınılmaz olabilir. Basit bir olay bile cesaret kırıcı olabileceğinden, kararlar almayı daha ileri öğle saatlerine bırakmakta fayda var.

Öğleden hemen sonra Ay ve Pluto arasında harika bir üçgen kesinleşecek; herşeyi daha güçlü hissettirici bir transit. Duygularımızı güçlü bir şekilde ifade edebilme kuvveti verecektir. Bir fikri kafaya takıp onun esiri olabilir ve duygularımızın kontrolü altında girebiliriz. Aşırıya kaçmadan, uğraşlarımız üzerinde tutku ve hırsla çalışmak günün ikinci yarısında mümkün..

Yarın öğle saatlerinde, Merkür Oğlak burcuna geçiyor; o abartılı iletişim tarzımızdan yavaş yavaş kurtulabilmek ve daha gerçekçi, odaklı kararlar verebilmemiz mümkün olacak. Bu gezegen hareketinin etkilerini hafta başından itibaren hissetmeye başlayabiliriz.

Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder