21 Aralık 2013 Cumartesi

21 Aralık 2013 - Astrolozi




Neden mi bu karlı resmi koydum?? Bugün 21 Aralık.. Gerçek kış mevsiminin başlangıcı; bu gece Kuzey yarım kürede yılın en uzun gecesi, Güney yarım kürede ise en uzun gün ve Yaz Başlangıcı.. Yepyeni bir mevsim.. Hoşgeldin Kış.. En uzun gece ve en kısa gündüzü bugün ve bu gece yaşayacağız. Kış mevsimi bugün başlıyor. Yarından itibaren günler tekrar uzamaya başlayacak, 21 Aralık'ın en güzel yanı bu olsa gerek. Kışın başlangıcını gösteren 21 Aralık günü Güneş Oğlak burcuna geçiyor; bubaşlayan burçta doğan insanlar soğuk, ciddi, karamsar insanlar olarak düşünülmüşler. İlkbaharın başlangıcındaki Koç burcunda doğan insanlar canlı, girişimci olarak düşünülmüşler. Giderek bu özellikler bir kader gibi çizilmeye başlanmış. “Koç başladığı işi bitirmez”, “Oğlak gözünün yaşına bakmaz, başkalarının sırtına basarak tırmanır”, “Kova bağlanmayı sevmez” gibi cümlelerle insanlar mahkum edilmişler. Bu klişe sözcüklerde elbette doğruluk payı var, ancak astrolojinin sembolik dilinde bir burcun gerçekten neyi temsil ettiğini kavramak çok önemli. Kış dönemleri, bir tam yılın 4. ve son bölümü.. Baharda, 21 Mart'ta tekrar doğmak adına kozamızda beklediğimiz, yükümlülüklerimizin farkına varıp, gerekli değişimi ideallerimizin yolunda yönlendirebilmek için bir nevi kış uykusuna yattığımız dönem.. Nasıl yepyeni bir ben doğsun istiyoruz; buna karar vermemiz gereken bir mevsim..Bunu kavradığımızda, insanlar bir eğlence aracı gibi gördükleri astrolojiden gerçekten faydalanıp, onu büyümelerinin bir aracı olarak kullanabilirler. Birkaç ay güçlü olan ışık ve ısı yavaş yavaş azalıyor. Ilıman bir iklimi soğuklar ve karanlıklar izliyor. Sonra tekrar ortalık ısınmaya, aydınlanmaya başlıyor. Buna paralel bir biçimde bitki örtüsünde de değişiklikler yaşanıyor. Böylece gökyüzünde belirli bir ritim olduğunu seziyorsunuz ve hayattaki aktivitelerinizi o ritme uyduruyorsunuz.

Ay güne Aslan burcunda ilerleyerek giriyor. Gece yarısının hemen ardından Uranüs ile harika bir üçgen açı yapacak;  yeni ve değişik bir duygusal heyecana ihtiyaç hissedilebilir bu transit sayesinde. Farklı ve değişik insanlarla tanışmak, her zamanki gibi olmayan ortamlarda bulunmak, yeni hayat tecrübeleri ile canlanmak, kendini bulmak saatleridir denilebilir. Bu saatlerde ayakta olanlar için, heyecan verici bir geçiş olabilir. Gün boyunca temel bir açısı olmayan Ay, akşam saatlerinde Satürn ile sert bir kare gerçekleştirecek. Ani bir depresyonun ya da duygusal bir karamsarlığın ortaya çıkması bu saatlerde mümkündür. Yalnızlık, sevilmeme, ilgi görememe gibi düşüncelerin kafamızda yoğunlaşması ve hayatın olduğundan çok daha zor görülmesi mümkün. İlişkilerde zorluklar yaşanabilir. Gece 23:53'te birkaç gündür etkisini gösteren Venüs retrosu da başlıyor; bu konu ile ilgili yazımı http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2013/12/venus-ve-geri-hareketi-astrolozi.html   adresinde bulabilirsiniz. İçten gelen olumsuzluğun verdiği enerji ile soğuk bir hava esebilir ve bu akşam saatlerindeki önemli görüşmeleriniz varsa özellikle otorite figürleri ile, işiniz zorlaşabilir. Kendiniz hakkında olumsuz düşünmemeye gayret etmeli, yetersiz veya değersiz olduğunuz gibi fikre kapılmamalısınız.

Yazımın başlangıcında bahsettiğim gibi bugün kış mevsimi başlıyor ve saat 19:15 gibi Güneş Oğlak burcuna geçiyor.. Geleceği ayrıntılı biçimde planmaya çalışacağımız, sık sık kuruntulara kapılıp, depresyon belirtileri gösterebileceğimiz, işlerimiz ile fazla meşgul olacağımızdan insanlarla zor ilişki kurabileceğimiz ve bizimle aynı sorumluluk duygularına sahip kişilerle birlikte olmayı isteyebileceğimiz koskoca bir ay başlıyor.. Ciddiliğimiz, tutuculuğumuz hatta klasik olana bağlılığımız oldukça öne çıkabilir. Etrafımızdaki insanlarda sabrımız, güvenilirliğimiz ve dürüstlüğümüz sayesinde saygı uyandırabiliriz. Çevremizdeki arkadaşlarımıza iyi bir sırdaş olabilir, para konusunda ise ihtiyatlı davranışlar içerisine girebiliriz. Gelenekler ve görenekler bu dönemde bizler için önemli olacaktır. Bizden genç yaştakilerle bu yüzden sürtüşmeler yaşayabiliriz. Otoriter ve klasikçi davranışlar, dışarıdan biraz soğuk görünmemize de neden olabilir. Aile içinde ve kariyer konularında sürtüşmelere bu yüzden ilişkilere biraz daha dikkat etmek gerekebilir. Ayaklarımız bu ay yere daha sağlam basacağından, gerçekçi görüşler öne çıkacaktır; hedefe ulaşma azmi ise tavan yapabilir. İrade, kararlılık, gerçekçilik ve olgun düşünce tarzı etkin olacaktır. Kısacası bu ay elimizden gelenin en iyisini yapmaya uğraşmak, adil davranmak, disiplinli ve düzenli çalışarak sorumluluklarımızın farkında olmak pek bir kolay.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder