4 Aralık 2013 Çarşamba

4 Aralık 2013 - Astrolozi




Ay güne Yay burcunda ilerleyerek giriyor; ancak hala karanlıkta diyebiliriz, ışığını göremiyoruz. Yine de Yeni Ay fikri ve Yay burcunun etkisi ile hepimiz iyimserlik hisleri ile dolduk taştık; yani Yay görevini yaptı hele ki Venüs'e olan karşıtlığı ile pembe gözlüklerimizi takıp, olumsuzlukların düzelebileceğine olan inancımızı arttırdı. Şimdi sıra Mars'ın vereceği enerjiyi doğru kullanabilmekte. Hayallerden gerçeğe bir yolculuk diyelim ve inandıklarımızı uygulama aşamasına geçelim.. Uzun süreli amaçları gerçekleştirmek için çalışma vakti diyebiliriz.

Ay sabaha karşı Mars ile sert bir kare yapacak. Adeta kavga, gerginlik, alınganlık, duygusallık, münakaşa ve düşünmeden kafa kol girişme saatleri, ama neyse ki oldukça erken saatler. Bu transitte dikkatli olunmazsa kendimize zarar verebilir ve kazalara açık olabiliriz. Kendine güveni olanlar için ise, bu saatlerde biraz aceleci, atak ve kritik davranışlara meyledebiliriz. Hemen ardından saat 05:45'te Ay boşluğa giriyor ve 08:49'da Oğlak burcuna geçene kadar da açısız hareketine devam ediyor. Ciddi, sabırlı, ne istediğimizi bilen, biraz asık suratlı ve melankolik, eleştirici ve soğuk olarak görünebiliriz. Bunun nedeni her şeyin doğru biçimde ve ahlakına uygun yapılmasını istememizden kaynaklanır, ayaklarımın yere sağlam basacağı bir gün diyebiliriz. İşkolik derecesinde çalışkan olmak ve çevremizdekilerden de aynı şekilde davranmalarını beklemek, insanları zor duruma sokabilir. Amaca ulaşmak bugün bizim için çok önemli olacak.

Öğle saatlerinde Ay, Neptün ile olumlu bir görünüme girecek. Bu saatlerde etrafımızdakilere karşı hassasiyetimiz artacaktır. Mistik ve dini konulara ilgimiz artabilir, hatta yalnız kalıp iç dünyamızda gezinmek isteyebiliriz. Sanat ile uğraşanlar için bu içe dönüş oldukça verimli olabilir. Bu saatleri enerjimizi dengeleme de kullanabiliriz. Zira akşam bu enerjiye ihtiyacımız olacak.

Gece yarısına doğru Ay, Uranüs'e oldukça sert bir kare yapacak; işte bu biraz tehlikeli bir transit. Sabah ki Mars karesinden sonra eğer öğle saatlerini de verimli kullanamadıysak, bizler için tehlike oluşturabilir. Bizi ilgilendiren ilgilendirmeyen her olayın içine dalabilecek gereksiz ve tuhaf bir acelecilik hissedebiliriz. Aslında bu ruh halinin altında tamamen bağımsız ve hür olduğumuzu ispat etme dürtüsü yatıyordur. Değişik şeyler yapmak, herkesten farklı olduğumuzu göstermek, yeni heyecanlara şiddetli bir açlık hissedilebilir. Aynı saatlerde Ay'ın Chiron'a da uyumlu bir açısı var. Aslında bugüne kadar yapamadıklarımızı yapmaya çalışmak gibi bir şey bu.. Hayatımızda bir anda önemli bir değişiklik yapmak isteyebiliriz. Ancak bu hızlı bir transit olduğundan birkaç saat içinde etkisi geçecektir. Yani emin olmadığınız, aslında yanlış gördüğünüz ama bu enerji ile yapılabilir zannettiğiniz hareketler yapmak isteyebilirsiniz, aman dikkat; sonradan pişman olmak da mümkün.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder