7 Aralık 2013 Cumartesi

7 Aralık 2013 - Astrolozi




Ay güne Kova'da merhaba diyor... Yaratıcı, bir o kadar da özgür ve en önemlisi kendine özgü.. Kova için en uygun kelimeler bunlar sanırım. Bugün zamanın bir iki adım ötesinde düşüncelere sahip olmak, bir çoğundan daha farklı davranmak eminim bir çoğumuz için öne çıkacak hareketler olacak. Kurulu bir planı takip etmek yerine, sezgilerin sesini dinleyip, aklımıza estiği gibi davranmakta kendimizi özgür hissetmek isteyebiliriz. Arkadaş ve grup aktiviteleri için de oldukça uygun  bir Cumartesi geçirebiliriz. Bugün duygusallık bizi cezbedecek bir konu olmayacağından kendimize özgü bir sevme ve umursama şekli icat edebiliriz. Reformist, orijinal, kendimize özel ve her türlü entellektüel faaliyete ilgi duyabiliriz. Toplumu iyileştirme, hayır kurumları, insanlık adına yapılabilecek her türlü reformist düşünce, bugün sohbetlerimizde öne çıkabilir.

Sabah saatlerinde güzel bir Ay - Güneş olumlu açısı yaşayacağız; adeta yoğun ilişkiler arasında rahat bir nefes alma molası gibi.. Olayların kargaşası arasında bulunsak da, duygulanmadan, nötr olarak kalabileceğimiz bir sabah. Ay'ın Kova'daki hareketine uygun olarak bu açı da arkadaş ve grup aktivitelerini teşvik edici bir görünüm. Arkadaşlık ve dostluğun yararlarının görüldüğü bir kaç saat diyebiliriz. Hemen ardından, öğle saatlerini biraz geçtikten sonra sert bir Ay - Satürn karesi oluşacak. Adı bile insanın buz kesmesine yetiyor; hele ki Ay büyümekte iken..

Ani bir depresyonun veya duygusal bir karamsarlığın ortaya çıkmasına müsait olan bu açı, yalnızlık, sevilmeme, ilgi görmeme gibi düşüncelerin yoğunlaşmasına ve hayatın olduğundan da kara görünmesine neden olabilir. Tüm ilişkilerde zorlanmalar oluşabilir. İçimizden gelen olumsuzluk enerjisi, soğuk havalar estirebilir. Samimi ve sıcak diyaloglar için pek uygun saatler değil. Bazı gelişmeler içsel çatışmalar çıkarabilir, size gelen önerikeri geri çevirmeye meyilli olabilirsiniz. Bu saatlerde olumsuz düşünmemeye gayret etmeli, yetersiz veya değersiz olduğumuz gibi bir fikre kapılmamalıyız. Ay bu açı ardından 14:11'de boşluğa girecek ve tüm gün kalacak. Son açısı da Satürn karesi olduğundan, bu etkiyi günün ikinci yarısında tümüyle hissetmek mümkün. Doğada vakit geçirip, bardağın dolu tarafını görmeye çalışmak ve enerjimizi yüksek tutmaya çalışmak, yarar sağlayacaktır. Hala etkin olan Merkür ve Neptün karesi yüzünden de, sonradan pişman olabileceğimiz sözler söyleme tehlikesi de mevcut, mümkünse biraz daha dikkatli olalım..

Akşam 22:41'de Mars Başak burcundan, Terazi burcuna geçiyor.. Bu konu ile ilgili yazımı www.astrolozibyzizi.blogspot.com/2013/12/mars-teraziye-geçiyor-astrolozi.html adresinde bulabilirsiniz..


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder