6 Aralık 2013 Cuma

6 Aralık 2013 - Astrolozi





Ay bugüne de Oğlak burcunda ilerleyerek merhaba diyor, geceden güzel enerjiler eşliğinde yepyeni bir güne başlıyoruz. Sabah çok erken saatler de oluşacak Ay ve Mars üçgen açısı ile her zamankinden daha fazla güven ve cesaret duyabileceğimiz, kapasitemizde var olan özellikleri rahatlıkla ortaya koyup uygulayabileceğimiz bir zaman diyebilirim. Hem olaylara Oğlak burcu etkisi ile yapıcı ve sistemli yaklaşmak hem de Mars'ın etkisiyle cesaretli ve atak davranabilmek mümkün.. Bu açının hemen ardından saat 07:31'de Ay boşluğa girecek ve 08:53'te Kova burcuna girene kadar hareketine açısız devam edecek.

Enerjimizi bir fark yaratabilmek ve insanlık adına kullanma arzusu duyabiliriz bugün. Düşüncede özgür olabilmek en önemli konular arasında olacaktır. Aslında bugün fikirlerimizi diğerlerine kabul ettirmeye çalışmaktan çok, bizimle aynı fikirde olan insanlarla beraber olmayı tercih edebiliriz; kısacası polemik taraftarı olmayacağız. Zihnimiz tüm gün yeni fikir ve kavramlarla oyunlar oynayabilir ve bu da bazı ortamlardan uzaklaşmış görünmemize neden olabilir. Alışılmadık fikirler, yenilikçi ve ilgi çekici davranışlar içinde eksantrik olmak çok kolaylaşabilir.

Öğle saatlerinden hemen sonra Ay, Merkür ile olumlu bir görünüme girecek; bu saatler sosyal ilişki tempomuz ve saman alevi gibi olsa da çevre ve ilişki trafiğimiz artacaktır. Anlamlı konuşmalardan tutun da dedikodu türü lafazanlıklar yapmak pek mümkün. Ayrıca, telefon, e-mail, yani her türlü iletişim yoğunlaşabilir. Bu saatler toplantılar, görüşmeler, fikir alışverişleri için ideal diyebiliriz. Ardından gece saatlerinde ise Ay ile Uranüs arasında hoş bir açı daha var. Bu da bizde çabukluk, tez canlılık, telaş, garip bir heyecan hissettirebilecek bir etki yayacaktır. Sıradan olmayan bir şeyler yapmak, bazı şeyleri, ilişkileri yeniden düzenlemek adına güzel bir akşam diyebiliriz. Evet genelde güzel etkiler içeren bir gün gibi görünüyor; ama bir tehlike var.. Gün boyu etkili olacak ve yarın da etkili olabilecek bir Merkür - Neptün karesi bugün kesinleşiyor. 

Bu açının, bilinçaltını çarpıtıcı, muhakeme gücünü azaltıcı, rahatsız edici ruhsal etkiler verici etkileri mevcut. Bu etki altında alacağımız bir karar daha sonra bizi üzebilir. O an için mantıklı gelen fikirler, etki geçince gözümüze yanlış görünebilir. İş, hayat, sosyal veya kişisel anlaşmalar yapmak, kararlar almak için uygun bir transit değildir. Akıl karışıklığı, belirsizlik, düşüncelerde bulanıklık, iş yükü ve sorumluluktan kaçış eğilimi verebilir. Hatta etkisi geçince, ben bunu nasıl dedim/yaptım gibi şaşkınlıklar yaşamak mümkündür. Evet Merkür ve Uranüs'ün gün boyu Ay ile güzel açıları var ama bu daha üstün bir görünüm. O yüzden tavsiyem, araştırmalarınız, görüşmelerinizi yapın, ancak mümkünse son kararı vermeyi bir kaç gün için erteleyin, aksi halde üzülebilirsiniz..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder